Sosyal Fobi

firatbey

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,791
Arkadaşlar selamlar. Ben çok çekingen bir insanım yani çekingenliğinde ötesinde buna başlığa yazdığım şey deniyormuş. Küçüklüğümden beri böyleyim. Kalabalık ortamlarda kafamı kaldırıp kimsenin yüzüne bakamıyorum, ailem dışında kimseyle uzun süreli göz teması kuramıyorum. Tanımadığım birinden bir şey isteyemiyorum. Çok samimi olmadığım birine bir şey söylerken 15-20 dakika düşünüyorum 1 kelime için. Yine çok samimi olmadığım birisiyle konuşurken planlayarak konuşmuyorum yani kendi isteğimle bir şey söyleyemiyorum o sırada heyecanlandığım için. Tanımadığım birisiyle yan yana saatlerce dursam asla bir şey söyleyemem o konuyu başlatmadığı sürece gibi gibi buna benzer bir sürü problem yaşıyorum günlük hayatta. Yani bazen oyunlarda mikrofon basmaya bile utanıyorum. Bu sorunu,problemi nasıl çözebilirim? Cevaplarınız için teşekkürler.

Arkadaşlar selamlar. Ben çok çekingen bir insanım yani çekingenliğinde ötesinde buna başlığa yazdığım şey deniyormuş. Küçüklüğümden beri böyleyim. Kalabalık ortamlarda kafamı kaldırıp kimsenin yüzüne bakamıyorum, ailem dışında kimseyle uzun süreli göz teması kuramıyorum. Tanımadığım birinden bir şey isteyemiyorum. Çok samimi olmadığım birine bir şey söylerken 15-20 dakika düşünüyorum 1 kelime için. Yine çok samimi olmadığım birisiyle konuşurken planlayarak konuşmuyorum yani kendi isteğimle bir şey söyleyemiyorum o sırada heyecanlandığım için. Tanımadığım birisiyle yan yana saatlerce dursam asla bir şey söyleyemem o konuyu başlatmadığı sürece gibi gibi buna benzer bir sürü problem yaşıyorum günlük hayatta. Yani bazen oyunlarda mikrofon basmaya bile utanıyorum. Bu sorunu,problemi nasıl çözebilirim? Cevaplarınız için teşekkürler.
Özgüven eksiklikliği o kadar yazının cevabı bu 2 kelime kardeşim

Az dışarı çıkıp sosyalleş emin ol sorunun çözülecek güven bana.

Göz göze temas cidden çok zor. Arkadaşa katılıyorum. Ben de 5 saniyeden fazla kalamıyorum ama kadın, bayanlarda.(göz göze)

Beni hatırlattın aslında kardeşim ingilizce bilmeme rağmen konuşmaktan çekiniyordum kursta bile bildiğim sorunun cevabını veremiyordum sonra internet üzerinden uygulamadan yabancılarla konuşmaya başladım düzeldi :)

Psikolojik danışmanım sana gönüllü yardımcı olabilirim, bazı şeyler uygulayarak bunu aşabilirisin. Tabi zaman isteyen bir şey. Eğer yardımını talep edersen hiçbir ücret veya karşılık beklemeden yardımcı olurum inş 😉

Psikolojik danışmanım sana gönüllü yardımcı olabilir bazı şeyler uygulayarak bunu aşabilirisin. Tabi zaman isteyen bir şey.

Öncelikle çok teşekkür ederim kendinizi yormanıza gerek yok. Sanırım virüs bitince yardım alacağım bu konuda artık çok sorun olmaya başladı çünkü korona başladığından beri 4-5 kere çıktım evden iyice artmış söylediğim şeyler.

kaç yaşındasın ?
Rahat ol. Rahat ol ki hayattan sıkılma

Bence herşeye oyunlarla başla. Yüz yüze değilsiniz ve birbirinizle birdaha konuşmayacaksınız istediğini söyleyebilirsin.

kaç yaşındasın ?
Rahat ol. Rahat ol ki hayattan sıkılma

15. Rahat olmaya çalışıyorum ama bahsettiğim durumlara girince kontrol edemiyorum kendimi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence herşeye oyunlarla başla. Yüz yüze değilsiniz ve birbirinizle birdaha konuşmayacaksınız istediğini söyleyebilirsin.

Zaten diğer yerlere kıyasla en rahat olduğum yer. :)

15. Rahat olmaya çalışıyorum ama bahsettiğim durumlara girince kontrol edemiyorum kendimi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten diğer yerlere kıyasla en rahat olduğum yer. :)

bu hemen olacak bir şey değil. Bunun için gayret etmelisin.
Ayrıca bu durumu aşabilmek için sosyal aktivite yapmanı öneririm. Yüzme vb gibi

bu hemen olacak bir şey değil. Bunun için gayret etmelisin.
Ayrıca bu durumu aşabilmek için sosyal aktivite yapmanı öneririm. Yüzme vb gibi

2 sene yüzmeye gittim. Ama yine aynı şeyler ki gittiğim yerde de hiç arkadaşım olmadı. Kendi halimde takılıyordum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,013
Üyeler
190,302
Son üye
Baba1221
Geri