Kaan Lothbrok
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 773
Öncelikle merhaba. 1.0 TSI 110 PS Golf ile 1.2 Puretech 130 PS Citroen C3 Aircross yarışsa hangisi önde tamamlar? Performans olarak hangisi daha iyidir?
Almak için demedim. Bende C3 Aircross var. 1.2 130 HP. Sadece Golf ile yarışsa ne durumda olur diye merak ediyordum.Performansta doğal olarak 130 beygir daha iyidir. Tavsiyem 1 tsi Golf.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Almanlar yapıyor bu işi.
Motor daha 1300 KM'de 2 sıkıştırmaya elimde kalıcaksa neden yapmışlar bu motoru. Uzun mesafede 1.0 TSI'ın avantajı ne olur? Kısa da tork konvertörün etkisi ve 1.2'nin torkunun yüksek olmasından bana da kısa da alır gibi geliyor ama uzun da merak ediyorum.1.2 motoru fazla sıkıştırma. Elinde kalır. Normal şartlarda kısa mesafede c3 alır.
Bende 1.2 tsi Leon var. Yazılım mevcut ama sıkıştırmaya gelmiyor.
@DenizgezenÖncelikle merhaba. 1.0 TSI 110 PS Golf ile 1.2 Puretech 130 PS Citroen C3 Aircross yarışsa hangisi önde tamamlar? Performans olarak hangisi daha iyidir?
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Uzun yolda ne olur biliyorum. Motordan ziyade Volkswagen grubu araçları (Passat,golf gibi) yoltutuş konusunda daha iyi. Belki uzun yolda avantaj olur. Sıkıştırma konusunda küçük motorlu araçlar 1.6 ve üstü araçlara göre daha zayıftır.Motor daha 1300 KM'de 2 sıkıştırmaya elimde kalıcaksa neden yapmışlar bu motoru. Uzun mesafede 1.0 TSI'ın avantajı ne olur? Kısa da tork konvertörün etkisi ve 1.2'nin torkunun yüksek olmasından bana da kısa da alır gibi geliyor ama uzun da merak ediyorum.
@Denizgezen
Aerodinamiği yetmiyor ki o hızlardan sonra. Normal olanı da o zatenC3 de top speed 200-210 yazılımla 220 veya biraz daha üstü almak mümkün. Golfte aşağı yukarı bu hızlara çıkabilir ama kıyas biraz hatalı. Sanırım golf ile c3 aşağı yukarı aynı ağırlıkta ama ergonomisi gereği sanırım golf daha üstün
Uzunda pek fark olacağını sanmam ama benimde oyum golf olurdu. İkisi de stage 1 iken golf iki türlü de alır bence ama stokta dediğiniz gibiAerodinamiği yetmiyor ki o hızlardan sonra. Normal olanı da o zaten
Kısada alır belki ama uzunda golf geçebilir
Motoru şu şekil sıkıştırmanızı tavsiye ederim kickdown yaparak öbür türlü yüksek viteste alt devirden toparlamasını beklerseniz hep uzun vadede LSPI ya da halk arasında vuruntu (low speed pre ignition) dediğimiz olay gerçekleşir ve en zayıf eleman yağ segmanları zamanla zarar görür ilerleyen zamanlarda piston kırmaya kadar yolu var. Küçük hacimli turboşarjlı tüm üniteler böyle maalesefMotor daha 1300 KM'de 2 sıkıştırmaya elimde kalıcaksa neden yapmışlar bu motoru. Uzun mesafede 1.0 TSI'ın avantajı ne olur? Kısa da tork konvertörün etkisi ve 1.2'nin torkunun yüksek olmasından bana da kısa da alır gibi geliyor ama uzun da merak ediyorum.
@Denizgezen
Biriyle yarışmadığım sürece aracı sakin kaldırıp 110 - 120 civarı gidiyorum zaten. Eğer hızlı kalkıcaksam tork konvertörlü bir şanzımana sahip olduğum için frene basıp 2500 devir civarına getirip freni birden çekiyorum. Büyük ihtimalle zararlı bir şey ancak daha 1 kere yaptım bunu denemek için. Onun dışında denemedim hiç.Motoru şu şekil sıkıştırmanızı tavsiye ederim kickdown yaparak öbür türlü yüksek viteste alt devirden toparlamasını beklerseniz hep uzun vadede LSPI ya da halk arasında vuruntu (low speed pre ignition) dediğimiz olay gerçekleşir ve en zayıf eleman yağ segmanları zamanla zarar görür ilerleyen zamanlarda piston kırmaya kadar yolu var. Küçük hacimli turboşarjlı tüm üniteler böyle maalesef
İzmir otobanında 1.5 dizel 130 PS EAT 8 Peugeot 2008 ile yan yana gazladık. Ben en fazla 216 gördüm o ise EAT 8'in etkisiyle 220 gördü. Belki ben biraz daha gazı erken bıraktığım içinde daha az görmüş olabilirim.Aerodinamiği yetmiyor ki o hızlardan sonra. Normal olanı da o zaten
Kısada alır belki ama uzunda golf geçebilir
Tork olarak arada 30 nm tork farkı var. Kalkışda yüksek ihtimalle c3 aircross alır.Fabrika verilerine göre 0-100 de C3 9.2 saniye. Golf 10.2 saniye. Kisada c3, uzunda veri yok ama bana göre yol tutuş ve aerodinamiklere göre golf alır. Bide aynı segmentte değiller.
C3 Aircross gözle görülür daha yüksek ve altına daha fazla hava alıyor. Birde golf kadar keskin hatlara sahip bir araba değil. Ön ızgarası biraz daha büyük ve daha fazla rüzgar direncine maruz kalıyor. Eğer yarışırsak 1.0 tsi ile 1.6 KM uzunluğunda bir battı çıktı var. Orada müsait olduğu bir zaman da denemeyi düşünüyoruz.C3 de top speed 200-210 yazılımla 220 veya biraz daha üstü almak mümkün. Golfte aşağı yukarı bu hızlara çıkabilir ama kıyas biraz hatalı. Sanırım golf ile c3 aşağı yukarı aynı ağırlıkta ama ergonomisi gereği sanırım golf daha üstün
Araç otomatik hocam o dediğinizi kendisi yapıyor zaten. Hatta ben gazlayacağım zaman sport modda kullanıyorum. Sport modda aracı sürekli yüksek devirde tutuyor. Her an atılmaya hazır şekilde.Motoru şu şekil sıkıştırmanızı tavsiye ederim kickdown yaparak öbür türlü yüksek viteste alt devirden toparlamasını beklerseniz hep uzun vadede LSPI ya da halk arasında vuruntu (low speed pre ignition) dediğimiz olay gerçekleşir ve en zayıf eleman yağ segmanları zamanla zarar görür ilerleyen zamanlarda piston kırmaya kadar yolu var. Küçük hacimli turboşarjlı tüm üniteler böyle maalesef