AMD RX 6700XT Undervolt VS Stock Performans Karşılaştırması

abcdefg1234

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,422
İzlemek isteyenler kendi çekmiş olduğum videoyu izleyebilirler. Linki aşşağıya koydum. Vakti olmayanlar için ekran görüntülerinide aşşağıya ekliyorum.

Ekran görüntülerindeki Güç tüketimine, GPU Sıcaklıklarına ve FPS e bakarak farkı görebilirsiniz.

UV Ayarları;

UV.png

Stock Time Spy Skoru:
Time Spy.png

Undervolt Time Spy Skoru:
Time Spy UV.png

Stock Superposition Benchmark Skoru:
Superposition.png

UV Superposition Benchmark Skoru:
SuperPosition UV.png

Stock Fire Strike Skoru:
Fire Strike.png

UV Fire Strike Skoru:
Fire Strike UV.png

Superposition Benchmark Ekran Görüntüsü:
SuperPosition.jpg

Witcher 3 Ekran Görüntüsü:
Witcher 3.jpg

Ride 4 Ekran Görüntüsü:
Ride 4.jpg

Forza Horizon 4 Ekran Görüntüsü:
FH4.jpg

ETS 2 Ekran Görüntüsü:
ETS2.jpg

Cyberpunk 2077 Ekran Görüntüsü:
Cyberpunk 2077.jpg

Son düzenleme:
Başarılı.

Undervolt yapılmalı mı peki ? Benim ekran kartı mesela Asus Dual 6700 XT OC edition. UV'ye neden ihtiyaç var. Bildiğim kadarıyla, çok sıcak çalışan ekran kartları için yapılan bir durum ama benim zaten 62-63'ü geçmiyor ultra 2K'da. Yapmama gerek yok yani değil mi ? Sadece merak ettiğim için soruyorum.

Undervolt yapılmalı mı peki ? Benim ekran kartı mesela Asus Dual 6700 XT OC edition. UV'ye neden ihtiyaç var. Bildiğim kadarıyla, çok sıcak çalışan ekran kartları için yapılan bir durum ama benim zaten 62-63'ü geçmiyor ultra 2K'da. Yapmama gerek yok yani değil mi ? Sadece merak ettiğim için soruyorum.
Güç tüketimini ve Hot spot sıcaklığını güzel düşürüyor undervolt yapınca. Performans kaybı olmaması da cabası.

Soğutması iyi modellerde yapılması zorunlu değil tabikide

Hocam coil whine'ı bi nebze de olsa azaltabilir miyiz peki

Frekansları fazla kısmışssın. Radeon ayarlarından yap UV yi

Bende yapmayı istiyorum da bir türlü anlayamadım bu olayı. İlk defa AMD kullanıyorum nasıl yapabilirim? Aorus Master 6900 XT benim kart.

Güç tüketimini ve Hot spot sıcaklığını güzel düşürüyor undervolt yapınca. Performans kaybı olmaması da cabası.

Soğutması iyi modellerde yapılması zorunlu değil tabikide
Ama bildiğim kadarıyla sizin kartınızın soğutması benimkinden de iyi :D

Geri