İnternet hızımda kayıp var

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,567
1672685243104.png

Sabahları normal 58 59 alıyorum ama akşamları 50'lere düşüyor. Altyapım max 52 kaldırıyor amma velakin internet sağlayıcım COMNET modemime 61 Mbps internet ulaştırıyor. Az önce yine kontrol ettim modeme giren hız 61 Mbps. Hatta sorun yok yani anladığım kadarıyla.

Aklıma evdekilerin telefonu falan bağlanınca cihazın kaldırmaması falan geliyor. Cihaz 3 yıllık. Sizce sorun modemde mi?
Evdekilerin telefonlarına 12 Mbps'lik bir hız sınırı koydum artık. Ama yine de yükselmedi.
Cihaz Model No. VC220-G3u

Comnet müşteri panelinden:
1672685451775.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Oneomous

Son düzenleme:
@Oneomous @Kürşat Kütükçü
Evdeki tüm cihazların bağlantısını kestim. Öyle denedim. Yine aynı. Reset attım. Yine aynı. N'apabilirim? 8-9 Mbps 'lik bir kaybım var.

Hat zayiflaman almış başını gidiyor kaybın olması çok normal bu kadar comneti övmek ne kadar doğru bilemedim :)

Akşamları internet yoğun kullanımda olur ve kapasiteyi düşürürler cihazlar zarar görmesin diye o yüzden hızlar da bir takım düşmeler gözlemlenebilir kaldı ki kayıp olur elbette port hızının sonuna kadar alamazsın kablo kalitesi santrale mesafe evde veya binada kullanılan cihazların yoğunluğu wifi ağları parazitler vs bunlar hep etken hatta evdeki mikrodalga fırın bile etkiliyor

+ download da snr Margin değerlerinde aşırı kötü kaybın olması çok çok normal

Akşamları internet yoğun kullanımda olur ve kapasiteyi düşürürler cihazlar zarar görmesin diye o yüzden hızlar da bir takım düşmeler gözlemlenebilir kaldı ki kayıp olur elbette port hızının sonuna kadar alamazsın kablo kalitesi santrale mesafe evde veya binada kullanılan cihazların yoğunluğu wifi ağları parazitler vs bunlar hep etken hatta evdeki mikrodalga fırın bile etkiliyor
Hocam line attention ve snr Margin degeride bu kayba etken mıdır acaba ?

Hat zayiflaman almış başını gidiyor kaybın olması çok normal bu kadar comneti övmek ne kadar doğru bilemedim :)
Hattında zayıflama yok

Modemin arayüzünden hat değerlerini atabilir misin kontrol edelim detaylı

Abi 10 gündür minimum 58 alıyordum bugün böyle oldu. Bir de nasıl desem bizim mahalleye VDSL yeni geldi. Öyle bir mahalle yani. Düne kadar 8 Mbps kullanıyorduk. 50 aldığıma bile şükretmeliyim aslında :D
Şey dicem Kürşat abi modemin eski olması bir problem mi?
Ahanda bu:
1672688184232.png

TT'den kaldı.

Modemin arayüzünden hat değerlerini atabilir misin kontrol edelim detaylı
Tabi 1 dk.

@Kürşat Kütükçü
1672688281508.png

Abi 10 gündür minimum 58 alıyordum bugün böyle oldu. Bir de nasıl desem bizim mahalleye VDSL yeni geldi. Öyle bir mahalle yani. Düne kadar 8 Mbps kullanıyorduk. 50 aldığıma bile şükretmeliyim aslında :D
Şey dicem Kürşat abi modemin eski olması bir problem mi?
Ahanda bu:
Alıntıyı görüntüle

TT'den kaldı.

Tabi 1 dk.
Eski olmasi etki yapar ama 3 yıl normal gibi bakalım hat değerlerine öncelikle

şu adama bi adam akıllı internet bağlayamadılar ya hep internet konusu açıyor en sonu evden ethernet uzatıcam A:DaSD:as

Aga sorun yaşasam da suçu karşı tarafa atamıyorum. Altyapı baya baya baya eski.

Attım.
türktelekoma bildirsene yenilesinler

Bu değerleri benzer şekilde Milleni'de de TT'de de alıyordum. Tabi o zamanlar 12 Mbps ve 35 Mbps paketler kullanıyordum. Şimdi 100 kullanıyorum. O zaman TT de kötü , Milleni de.

İlgilenmezler ki biliyom.
sen bildir yine

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,673
Üyeler
184,201
Son üye
serddar