Yeni aldiğim monitörümde ghosting varmı ve monitörle ilgili birkaç soru

Hocam siz dediniz ya :d

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Instagram dan sarhoş ben :D
Fotoğraf kalitesi kötüydü, 4mü 0mı daha iyi anlaşılmıyordu. Sana bıraktım 0'da arkasındaki iz daha az dedin ya :D

Öylede sen bana 4 de iyi gibiydi Diyon

Hangisinin daha iyi olduğu foto kalitesinden dolayı çok anlaşılmıyor, gördüğüm kadarıyla yorum yaptım. Sen 0'da 4'e göre daha az iz var deyince o zaman 0'da kalsın dedim.

0'da iz daha azsa ve UFO daha netse 0'da kalsın.

Hangisinin daha iyi olduğu foto kalitesinden dolayı çok anlaşılmıyor, gördüğüm kadarıyla yorum yaptım. Sen 0'da 4'e göre daha az iz var deyince o zaman 0'da kalsın dedim.

0'da iz daha azsa ve UFO daha netse 0'da kalsın.
Ama öylede renklerin canlılığı azaliyor

Garip, parlaklık mı düşüyor yoksa direkt renkler mi değişiyor?

Çok ilginç bir monitör, Asus mühendisleri nasıl becermiş acaba.

Overdrive açma kanka arkadaş farklı monitörlerin od ayarı ile karıştırmış, bu monitörü bende kullanıyorum odyi kapat ghosting olur yoksa.

İlk başta attığın fotodaki ayarlara dön öyle daha iyi.
od ne oluyor dostum

Renklerin canlılığının azalma sebebini çözemedim, ilk kez bu monitörde karşılaştım böyle bir durumla. Normal bir monitörde overdrive'nin renklere bir etkisi olmaz. Kullanıcıya 2 farklı seçenek sunmak istemiş olabilirler.

1. Seçenek(OD:0) daha hızlı tepki süresi daha soluk renkler.
2. Seçenek(OD:4) daha yavaş tepki süresi daha zengin renkler.

Mantıklı aslında düşününce. Cs, Valorant tarzı rekabetçi oyunlarda OD:0'a çekersin hareket bulanıklığını en aza indirirsin; günlük kullanımda veya hikayeli oyunlarda da OD:4'e çekersin.

Son düzenleme:
Ozaman ben 0 a ayarlayıp renk ayarı yapım hem bu monitör öç li olduğundan sarı rengi iyi göstermiyordu onuda ayarladim

Ozaman ben 0 a ayarlayıp renk ayarı yapım hem bu monitör öç li olduğundan sarı rengi iyi göstermiyordu onuda ayarladim
Bu sarı rengi doğru göstermeme durumu overdrive açınca düzeliyor olabilir, monitörün renk profili değişiyor çünkü dediğinize göre.

Geri