Yardım Laptop'a 2 Monitör Bağlayıp Kullanmak?

MattJohn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
652
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi laptopuma 2 monitör bağlayıp kullanmak istiyorum. Bunun için laptopumun belli özelliklere ya da alacağım monitörün belli özelliklere sahip olması gerekiyor mu yoksa istediğim monitörü alıp kabloları taktığım gibi kullanabilir miyim? Laptop modeli, Dell Inspiron 7567.

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    19.1 KB · Hit: 60
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi laptopuma 2 monitör bağlayıp kullanmak istiyorum. Bunun için laptopumun belli özelliklere ya da alacağım monitörün belli özelliklere sahip olması gerekiyor mu yoksa istediğim monitörü alıp kabloları taktığım gibi kullanabilir miyim? Laptop modeli, Dell Inspiron 7567.
Hocam belirli bir özelliklere sahip olması gerekmiyor, 2 tane görüntü çıkışı alan bir model yeterli ancak şöyle bir durum var ki 3 tane monitör sistemi bir hayli zorlayacaktır.

Hocam belirli bir özelliklere sahip olması gerekmiyor, 2 tane görüntü çıkışı alan bir model yeterli ancak şöyle bir durum var ki 3 tane monitör sistemi bir hayli zorlayacaktır.
Hocam ne açıdan, işlemci mi, ekran kartı mı yetersiz gelir? Bir de genelde 3 monitörle kullanılıyor yani, gördüğüm setuplar böyle, laptop + 2 monitör şeklinde.

Bu arada alacağım monitörler aşağıda linkini verdiğim gibi olacak. İki tane aynı modelden almayı düşünüyorum. Oyun vs. oynamıyorum zaten tek amacım çalışma alanımı genişletmek. Mesela bir tarafa YouTube koyucam, bir tarafa Photoshop, bir tarafa Chrome.

Son düzenleme:
Hocam ne açıdan, işlemci mi yetersiz gelir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bir de genelde 3 monitörle kullanılıyor yani, gördüğüm setuplar böyle, laptop + 2 monitör
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu arada alacağım monitörler aşağıda linkini verdiğim gibi olacak. İki tane aynı modelden almayı düşünüyorum. Oyun vs. oynamıyorum zaten tek amacım çalışma alanımı genişletmek. Mesela bir tarafa YouTube koyucam, bir tarafa Photoshop, bir tarafa Chrome.

Grafik kartına 3 tane ekran bağlıyorsunuz hocam, oyunlarda zorlanmalar olacaktır. Onun dışında pek sorun olmaz.

Grafik kartına 3 tane ekran bağlıyorsunuz hocam, oyunlarda zorlanmalar olacaktır. Onun dışında pek sorun olmaz.
Hocam oyun oynamıyorum zaten, oynarsam da 3 monitörle oynamam, zevksiz olur. Sadece günlük kullanımda rahat etmek için.

2 tane görüntü çıkışı varsa laptopta ekstra bi özelliğe ihtiyaç yok ama attığın gibi eski monitörler kullanmak istiyorsan birde dönüştürücü macerasına girmen gerekecek

2 tane görüntü çıkışı varsa laptopta ekstra bi özelliğe ihtiyaç yok ama attığın gibi eski monitörler kullanmak istiyorsan birde dönüştürücü macerasına girmen gerekecek
Aynen hocam dönüştürücü almam lazım. Şu an kafamda şöyle bir kablo planı var.
  • 2 tane DVI to VGA dönüştürücü
  • 2 tane VGA kablosu
  • 2 tane VGA to HDMI dönüştürücü
  • 1 tane HDMI çoklayıcı
Böylece sadece kablolar bile 260 lira tutuyor bir de ucube gibi gözükecek :) Ancak totalde diğer monitör seçeneklerinden yine ucuza gelir. Bu arada başka kablo tavsiyesi olan varsa yorumlarınıza açığım.

NOT: Bu arada laptopta iki tane HDMI girişi yok, onu çoklayıcı ile halletmeyi düşünüyorum, sorun çıkmaz umarım.

Ekler

• 1.PNG
    1.PNG
    117.2 KB · Hit: 39
Aynen hocam dönüştürücü almam lazım. Şu an kafamda şöyle bir kablo planı var.
  • 2 tane DVI to VGA dönüştürücü
  • 2 tane VGA kablosu
  • 2 tane VGA to HDMI dönüştürücü
  • 1 tane HDMI çoklayıcı
Böylece sadece kablolar bile 260 lira tutuyor bir de ucube gibi gözükecek :) Ancak totalde diğer monitör seçeneklerinden yine ucuza gelir. Bu arada başka kablo tavsiyesi olan varsa yorumlarınıza açığım.
ve dönüştürücü üzerine dönüştürücü mü takacaksın çalışmama ihtimali çok yüksek aktif pasif cart curt birsürü detayı var dönüştürücülerin tek bir kablo ile dönüştürücü bul derim kolay gelsin

ve dönüştürücü üzerine dönüştürücü mü takacaksın çalışmama ihtimali çok yüksek aktif pasif cart curt birsürü detayı var dönüştürücülerin tek bir kablo ile dönüştürücü bul derim kolay gelsin
Hocam o zaman şöyle mi yapayım?
  • 2 tane DVI to HDMI dönüştürücü
  • 1 tane HDMI çoklayıcı
Eğer böyle de yapmak mümkünse benim için daha iyi olur. Hem daha az kablo olmuş olur hem de ucuza gelir. İlk defa böyle bir şey yapacağım için pratikte ne olacağını tam bilmiyorum, teorikte işe yarar gibi.

Ekler

• 2.PNG
    2.PNG
    89.1 KB · Hit: 31
Hocam o zaman şöyle mi yapayım?
  • 2 tane DVI to HDMI dönüştürücü
  • 1 tane HDMI çoklayıcı
Eğer böyle de yapmak mümkünse benim için daha iyi olur. Hem daha az kablo olmuş olur hem de ucuza gelir. İlk defa böyle bir şey yapacağım için pratikte ne olacağını tam bilmiyorum, teorikte işe yarar gibi.
bunlar kağıt üstünde mümkün dursa da pratikte çalışmayabiliyor ekran kartı desteklemiyor vs ve hiç bir yerde bu model laptop yada ekran kartı şu çeviricileri destekler vs gibi bir şey yazmıyor maalesef o yüzden ben olsam full hd hdmı girişli bi monitör almaya çalışırım eğer bütçe yetiyorsa

Sizin laptop ile benim kullandığım neredeyse aynı. Msi gl62mrd kullanıyorum bende. Ramı 24gb yaptım. Benim laptopun hdmi ve mini display port çıkışları ekran kartına değil anakartta ki intel hd630 yongasına bağlı. Belki sizinki de öyledir. 3 hafta önce lg 32gp750-b satın aldım. Hdmi ile yüksek hrz alamıyordum. Display port to mini display port kablosu ile 144hrz alabiliyorum. Monitörün 165hrz. Laptop desteklemediği için en yüksek 144hrz alabiliyorum. Laptopun ekranını hiç kullanmıyorum artık. Fakat laptop biraz daha zorlanıyor gibi. Fanları daha hızlı çalışmaya başladı. 32 ips 2k yüzünden sanırım. Size de 3 ekran bence abartı olacaktır.

Laptopun 2 tane görüntü çıkışı olması gerekiyor. Burası önemli modeli detaylıca araştırarak almalısın. Herhangi bir usb veya farklı bir porta dönüştürücü takarak görüntü alamazsın. Ek olarak hangi porta hangi kablo ile bağlayacağın önemli. Örneğin her portta 144hz veya 240hz alamazsın vs. Bunlara dikkat etmelisin

bunlar kağıt üstünde mümkün dursa da pratikte çalışmayabiliyor ekran kartı desteklemiyor vs ve hiç bir yerde bu model laptop yada ekran kartı şu çeviricileri destekler vs gibi bir şey yazmıyor maalesef o yüzden ben olsam full hd hdmı girişli bi monitör almaya çalışırım eğer bütçe yetiyorsa
Hocam bütçe iki monitör için 1000, taş çatlasın 1100 olur.

Geri