Neler Yeni

Yardım Laptop'a 2 Monitör Bağlayıp Kullanmak?

Sasuke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Abdülhakim Erdem
Discord
xteent
Ekran karti ne

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Sizin laptop ile benim kullandığım neredeyse aynı. Msi gl62mrd kullanıyorum bende. Ramı 24gb yaptım. Benim laptopun hdmi ve mini display port çıkışları ekran kartına değil anakartta ki intel hd630 yongasına bağlı. Belki sizinki de öyledir. 3 hafta önce lg 32gp750-b satın aldım. Hdmi ile yüksek hrz alamıyordum. Display port to mini display port kablosu ile 144hrz alabiliyorum. Monitörün 165hrz. Laptop desteklemediği için en yüksek 144hrz alabiliyorum. Laptopun ekranını hiç kullanmıyorum artık. Fakat laptop biraz daha zorlanıyor gibi. Fanları daha hızlı çalışmaya başladı. 32 ips 2k yüzünden sanırım. Size de 3 ekran bence abartı olacaktır.
Hocam eyvallah da sizin aldığınız monitör 10 bin lira. Benim alacağım 2 monitör toplamı 1000 lira zaten. Benim Hz fln umrumda değil. Sadece çalışma alanımı genişletmek istiyorum.

Mesela bu:

Mesaj otomatik birleştirildi:

GTX 1050 Ti

En İyi Cevap
3
Kullanamazsınız, bilgisayarınız bunu desteklemiyor.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Laptopun 2 tane görüntü çıkışı olması gerekiyor. Burası önemli modeli detaylıca araştırarak almalısın. Herhangi bir usb veya farklı bir porta dönüştürücü takarak görüntü alamazsın. Ek olarak hangi porta hangi kablo ile bağlayacağın önemli. Örneğin her portta 144hz veya 240hz alamazsın vs. Bunlara dikkat etmelisin
Hocam o zaman bu laptopa 2 tane ekstra ekran takanların hepsinde 2 tane mi HDMI girişi var? Tekrar söylüyorum, Hz fln umrumda değil. Sadece çalışma alanımı genişletmek istiyorum. Şu eski kocaman monitör bile işimi görür, daha ne diyim.

Kullanamazsınız, bilgisayarınız bunu desteklemiyor.
Neden desteklemiyor, ekran kartı mı, HDMI portu mu?

En İyi Cevap
3
Hocam o zaman bu laptopa 2 tane ekstra ekran takanların hepsinde 2 tane mi HDMI girişi bar? Tekrar söylüyorum, Hz fln umrumda değil. Sadece çalışma alanımı genişletmek istiyorum. Şu eski kocaman monitör bile işimi görür, daha ne diyim.

Neden desteklemiyor, ekran kartı mı HDMI portu mu
Görüntü çıkışınız 1 adet.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Google'da arattığımda böyle bir cevap buldum. "Dizüstü bilgisayarınızda yalnızca tek bir HDMI veya USB-C bağlantı noktası olsa bile, çift monitör bağlayabilirsiniz. Uygun bir HDMI ayırıcı, bir USB-C dongle veya HDMI arayüzlü bir USB-C dongle kullanarak iki veya daha fazla monitörü kolayca dizüstü bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz."

Felistigris

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
mahmut
1 tane hdmi görüntu girişi çoklayıcı al.
eğer takacağın monitörlerin hdmi girişi varsa kabloyla baglaman yeterli.
eger vga veya dvi girişli ise hdmi to vga or dvi dönüştürücü al

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
1 tane hdmi görüntu girişi çoklayıcı al.
eğer takacağın monitörlerin hdmi girişi varsa kabloyla baglaman yeterli.
eger vga veya dvi girişli ise hdmi to vga or dvi dönüştürücü al
Hocam ben de öyle diyordum da arkadaşlar diyor ki bir tane HDMI girişi varsa sadece 1 tane bağlayabilirsin.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
hocam sağlam bir tane hdmi coklayıcı varsa 50 tane monitör bile bağlarsın
Hocam 2 tane yeter de artar bile :) Zaten çok şey istemiyoruz ki, 1 tane bağlanıyor onu iki yapıcaz yani, eğer mümkün değilse bu HDMI çoklayıcılar ne işe yarıyor? :)

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
Hocam o zaman bu laptopa 2 tane ekstra ekran takanların hepsinde 2 tane mi HDMI girişi var? Tekrar söylüyorum, Hz fln umrumda değil. Sadece çalışma alanımı genişletmek istiyorum. Şu eski kocaman monitör bile işimi görür, daha ne diyim.

Neden desteklemiyor, ekran kartı mı, HDMI portu mu?
Hocam mesele giriş değil onu açıklamaya çalışıyorum. Eğer Type-C çıkışın görüntü aktarımını destekliyorsa dönüştürücü kullanıp ordan da görüntü alabilirsin. Bunun için laptopu düzgün araştırman gerekiyor.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Hocam mesele giriş değil onu açıklamaya çalışıyorum. Eğer Type-C çıkışın görüntü aktarımını destekliyorsa dönüştürücü kullanıp ordan da görüntü alabilirsin. Bunun için laptopu düzgün araştırman gerekiyor.
Hocam laptopta Type-C çıkışı yok yalnız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,241
Üyeler
161,257
Son üye
Kangal denen eleman
Top Bottom