Midas'a yatırmak haram mıdır

Yanlış hatırlamıyosam diyanet bu konudan bahsetmişti ve aldığın firmaya bağlı diyordu mesela haram ilerle uğraşana yatırmayın diyordu.Alkol firması vesaire.
ya diyanet hergün gündümde kalmak için farklı farklı şeyler söylüyor onlara kulak asma, dindar bir insansan ki şayet ben değilim otur ve kitabı oku okuyamıyorsan çevirisini oku ve kendine sor para kazanmak günahmı ? sonuçta sen paranı kumara atmıyorsun sen paranın şeklini değiştirip hisse dolar vb alıyorsun sonrada bozduruyorsun sen 1 tane şey alıyorsun 10 tane şey vererek sonrada o aldığın 1 tane şey 11 tane şey etmiş oluyor bu kadar basit sen kimseyi gasp etmiyorsun.

gözüme apple şirkete geldi hocam o haram sektör değil gibi duruyor
Değil hocam ama Yanlısım yoksa Mekhruh neden cünkü Sirket Lgbt destekcisi buda Dinimize ters ama Alırsan Haram olur diyemeyiz.

Sorum üsttedir hisselere yatirim yapmak haram mıdır veya dolar'a
Diyanettin açıklamalarını ciddiye almak saçmalık işine geldiği şekilde açıklama yapıyorlar haram olan firmaların hisselerini almak sıkıntılıydı sanırım
Onlara kalsa bitcoinde haram :D

şuan çalışıyorum asgeri ücret yetmiyor paranı katlamaya bakacaksın
ZENGİN OLMAK İÇİN 3 ŞEYİ BAŞARMAN GEREKİYOR
1. PARA KAZANMAK
2. PARAYI ELİNDE TUTUP AKILLICA HARCAYARAK BİRİKTİRMEK
3. PARAYI KATLAMAK YATIRIM YAPMAK
BUNLARA UYMAYAN ZENGİN OLAMAZ
bir kitapta okumuştum

bende para çoktu aslında ben kendim harcadım tyler dediği gibi gereksiz şeyler alıyorsunuz

Ülkenin idnden sorumlu kısmı o kurum onların dedğini yapınca günaha mantıken girmem vebalim onlara ait
Dostum insanın beynini kullanmaması kadar saçma bir şey yok bu nasıl bir mantık ya ya dinini adam gibi öğren yada başkalarının dinine inanma

Bir şirkete ortak haram değildir ancak ortak olduğun şirket islama göre parasına haram bulaştırırsa sende ortak olduğun için bundan payını alırsın ve o şirkete ortak olman senin için caiz olmaz. Günümüzde borsa bu yüzden caiz değildir. Zira bu sistemde harama bulaşmadan büyüyen şirket yok. Dolar almak caizdir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,968
Üyeler
188,682
Son üye
maurest
Geri