🔥İndirim CORSAIR CX750F RGB White Tam Moduler 750W PSU 1.999₺

+80 gold sertifikası yok ama performans gold seviyesinde. Sebebini anlamadığım bir şekilde gold değil. Aktif kullanıyorum ve coil whine yok benimkinde.
O kadar degil, orta yuklerde verimliligi zaten yuksek olur her Bronze PSU'nun, ama Gold'u karsilamiyor.

Fiyat çok iyi ama model olarak eleştirim; Neden +80 Gold yapmadınız ki abi. Yapın şunu gold tadından yenmez
Oyle istedikleri gibi yapamiyorlar, platformun el vermedigi durumlar olabilir.

Tek derdiniz coil whine olsun, millet ne PSU'lar kullaniyor ripple'i kac mV'larda. :)

performansının gold seviyesinde olduğunu nasıl anladınız?
Dünya genelinde bilinen bir ürün olduğu için yurtdışında çok fazla testi var. Gerek sisteme bağlı şekilde gerek ölçüm cihazlarına. İzleyip bakabilirsiniz.
O kadar degil, orta yuklerde verimliligi zaten yuksek olur her Bronze PSU'nun, ama Gold'u karsilamiyor.

Oyle istedikleri gibi yapamiyorlar, platformun el vermedigi durumlar olabilir.

Tek derdiniz coil whine olsun, millet ne PSU'lar kullaniyor ripple'i kac mV'larda. :)
Yapılan testlere baktığımda Psu güç üretim yüzdesi yüzde 89 a kadar çıkıyor. Siz bu konularda çok ilgilisiniz ve bilgilisiniz, ben bu ürünü almadan önce çok uzun süre araştırmıştım yabancı forum ve teknoloji sayfa testlerine de bakmıştım rahatlıkla yüzde 85 üstü güç üretiyor.

Yapılan testlere baktığımda Psu güç üretim yüzdesi yüzde 89 a kadar çıkıyor. Siz bu konularda çok ilgilisiniz ve bilgilisiniz, ben bu ürünü almadan önce çok uzun süre araştırmıştım yabancı forum ve teknoloji sayfa testlerine de bakmıştım rahatlıkla yüzde 85 üstü güç üretiyor.
89%'a kadar neredeyse her Bronze PSU cikiyor, onceki mesajimda da onu demek istemistim, hatta Pylon 90% goruyor. Sertifikalar verilirken bildiginiz gibi farkli giris gerilimlerinde farkli yuk testlerinde veriliyor.
Bronze'lar orta yuklerde yuksek verimli olsa da dusuk ve yuksek yuklerde cogunlukla kendi klasmanlarinin gerektirdigini veriyor.

Neyse cok da onemli degil sertifikasi, PSU'nun kendisi iyi olduktan sonra gerisi onemli degil. CX-F serisi guzel ama pahali bir tik.

Dünya genelinde bilinen bir ürün olduğu için yurtdışında çok fazla testi var. Gerek sisteme bağlı şekilde gerek ölçüm cihazlarına. İzleyip bakabilirsiniz.

öyle olsa 80+ bronze yerine gold alırdı tek bir senaryo üzerinden psunun verimliliği ölçülmez farklı güç tüketimlerinde ne kadar verimlilik sağlandığı ölçülür bir çok 80+ bronz bazı durumlarda 90% yakın verimliliğe çıkabiliyor ama bu onun gold seviyesinde olduğunu göstermez
images.png

Arkadaşlar yeni sistem topluyorum 5600x 3000 e aldım ,ikinci el rx6900xt veya rtx3080 alıp kullanmayı düşünüyorum anakart olarak b550 f gaming veya aerus elite v2 düşünüyorum , kasa ve psu arıyorum doğal olarak, bu psu iyi midir? sistemin siyah beyaz veya rgb olmasının önemi yok benim için , önerilerinizi bekliyorum

Arkadaşlar yeni sistem topluyorum 5600x 3000 e aldım ,ikinci el rx6900xt veya rtx3080 alıp kullanmayı düşünüyorum anakart olarak b550 f gaming veya aerus elite v2 düşünüyorum , kasa ve psu arıyorum doğal olarak, bu psu iyi midir? sistemin siyah beyaz veya rgb olmasının önemi yok benim için , önerilerinizi bekliyorum
5600, PRIME A520M-A II aldım bende yakın zamanda, senin anakartın benimkinden kaliteli olacak bence alabilirsin, 3080 ve 5600x için whatpsu.com da 600w idare eder yazıyor 750W bence okeydir, kasa olarak cooler master td500 v2 beyaz kasa almıştım ona uyumlu olsun diye bu psu yu aldım kasa ile gelen kontrolcüde 1 tane argb fan yuvası boştu oraya bağlayıp anakart üzerinden kontrol etmeyi planlıyorum rgbsini, bence senin de işine yarar, bende şimdilik 20600 super ile kullanıyorum ama aklımda 3080 e geçmek var 2.elden

5600, PRIME A520M-A II aldım bende yakın zamanda, senin anakartın benimkinden kaliteli olacak bence alabilirsin, 3080 ve 5600x için whatpsu.com da 600w idare eder yazıyor 750W bence okeydir, kasa olarak cooler master td500 v2 beyaz kasa almıştım ona uyumlu olsun diye bu psu yu aldım kasa ile gelen kontrolcüde 1 tane argb fan yuvası boştu oraya bağlayıp anakart üzerinden kontrol etmeyi planlıyorum rgbsini, bence senin de işine yarar, bende şimdilik 20600 super ile kullanıyorum ama aklımda 3080 e geçmek var 2.elden
BAhsettiğin kasa şuan 3000 civarı hocam o kadar para vermek mantıklı gelmiyor , 2000 TL'ye falan nzxt nin atx ve tepede 240 lık sıvı soğutucu takılabilen kasaları var onlara ne dersin

89%'a kadar neredeyse her Bronze PSU cikiyor, onceki mesajimda da onu demek istemistim, hatta Pylon 90% goruyor. Sertifikalar verilirken bildiginiz gibi farkli giris gerilimlerinde farkli yuk testlerinde veriliyor.
Bronze'lar orta yuklerde yuksek verimli olsa da dusuk ve yuksek yuklerde cogunlukla kendi klasmanlarinin gerektirdigini veriyor.

Neyse cok da onemli degil sertifikasi, PSU'nun kendisi iyi olduktan sonra gerisi onemli degil. CX-F serisi guzel ama pahali bir tik.
Siz ne derseniz o hocam :)

BAhsettiğin kasa şuan 3000 civarı hocam o kadar para vermek mantıklı gelmiyor , 2000 TL'ye falan nzxt nin atx ve tepede 240 lık sıvı soğutucu takılabilen kasaları var onlara ne dersin
olabilir hocam sizin ne istediğinizle alakası o kısım, nzxt kasalar genelde fansız oluyordu fan alıp kasaya takmakla uğraşmak istemediğimden td500 v2 daha iyi bir seçenek oldu benim için, ben gelecekte bir daha kasa değiştirmek istemediğim için ekstra geniş kasa + 4x argb fan arıyordum, 33 35 cm ekran kartları için normal boyut oldu çoğu kasa desteklemiyor td500 de bu alan 41 cm ayrıca 2x360mm sıvı soğutma desteği vardı. 2 hafta önce vatan indirimde 2.6 ya aldım, Lian Li Lancool marka kasaları beğenenlerde çok. Hocam birde 240mm sıvı soğutma 5600x için fazla bence, sıvı soğutmaya ilk planda para ayırmayabilirsiniz, 12cm 4-6 tane borusu olan fanlar çok rahat yeterli oluyormuş.

5600X'e sıvı soğutma takmak, Şahin'e spoiler takmak kadar performans artışı sağlar. Nedir bizim bu milletin sıvı soğutma fetişi :)

Işıklı mışıklı sonra su sesi geliyor
Işık mışık desen en güzeli AMD'nin kendi wraith prism soğutucusunda. 150 liraya mı ne aldım ben. 3 ayrı bölgesinin ışıklarını istediğin gibi ayaralyabiliyorsun. Hatta fanı dönmüyormuş gibi bile gösterebiliyorsun ışıkla. hiçbir zaman da işlemcim 77 dereceyi geçmedi. Termal kısmayı 95 derecede yapmaya başlayan bir işlemci bu. Sıvı soğutmaya vereceğin parayı üstüne koy 5600x alacağına 5800x veya indirimde bulursan 5800x3d al. Nasıl kafa anlamıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Işıklı mışıklı sonra su sesi geliyor
sana demiyorum bu arada :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,932
Üyeler
184,358
Son üye
cetman