CPU karşılaştırma neye göre yapılır ? (lütfen açıklamayı okuyunuz)

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,168
Merhaba arkadaşlar CPU'ların CPU Mark Değerleri gerçekten gerçek performansını yansıttığını sadece oyun için bakıldığında düşünmüyorum.
Keza CPU Mark puanı Farklı olan 2 CPU nun Oyunlardaki CPU kullanım miktarı hemen hemen aynı olması beni şaşırtan bir konu Sizce Oyunlardaki CPU Load Kısmını Hangi Karşılaştırma ile işlemcileri kıyaslayabiliriz bilginiz varmı ?

Örnek vermem gerekirse.

1679802136953.png

Bu 2 işlemci arasında CPU mark puanı baya farklı ancak 2 işlemcide RTX 2060 ekran kartı ile GTA5 oyununda 1080p de CPU Load tarafı %30-35 arası değişiyor.

Burada CPU Load tarafını neye göre kıyaslamak lazım anlayamadım. Bilginiz varmı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yada Güncel Oyun ve işlemcilerden yola çıkalım Böyle daha iyi anlaşılacaktır.
2 işlemcininde CPU mark puanı aynı seviyede ancak CPU Load dikkat edin baya fark var ?

1679802718209.png

1679802768872.png

@Abdullah Hacıgül

Son düzenleme:
Oyun performansını anlamak için mimari ve önbelleğe bakılır.Onlarıda youtube’dan izlersin.
RDR2’deki fark önbellekten kaynaklı olmuş.

Son düzenleme:
Oyun performansını anlamak için mimari ve önbelleğe bakılır.Onlarıda youtube’dan izlersin.
RDR2’deki fark önbellekten kaynaklı olmuş.
önbellek ile %delik kullanımı arasındaki ilişkiyi anlamadım burada fps den bahsetmiyorum dikkat çekerim.

önbellek ile %delik kullanımı arasındaki ilişkiyi anlamadım burada fps den bahsetmiyorum dikkat çekerim.
Hocam şimdi işlemci güçlü olduğu zaman (önbellek yüksek mimari iyi vb.)küçük bir kullanım yüzdesiyle ekran kartını besleyebiliyor.Bu sebeple kullanım düşüyor.

Birde ekran kartında darboğaz olduğu zaman alt çekirdekler tıkanıyor.O sebeple besleyemiyor zaten.

Hocam şimdi işlemci güçlü olduğu zaman (önbellek yüksek mimari iyi vb.)küçük bir kullanım yüzdesiyle ekran kartını besleyebiliyor.Bu sebeple kullanım düşüyor.

Birde ekran kartında darboğaz olduğu zaman alt çekirdekler tıkanıyor.O sebeple besleyemiyor zaten.
7600x RTX 3080 ni besleyemediği içinmi % delik kullanımı yüksek bunumu anlamalıyım ?

7600x RTX 3080 ni besleyemediği içinmi % delik kullanımı yüksek bunumu anlamalıyım ?
7600X oyun performansında biraz daha geride olduğu için ekran kartını beslemek amacıyla kullanımını arttırıyor.
Ama kullanımın yüksek olması sadece işlemci gücünden olmaz.Mesela oyun motoru,optimizasyon birçok şey etkili

Bunu izleyebilirsin;

7600X oyun performansında biraz daha geride olduğu için ekran kartını beslemek amacıyla kullanımını arttırıyor.
Ama kullanımın yüksek olması sadece işlemci gücünden olmaz.Mesela oyun motoru,optimizasyon birçok şey etkili

Bunu izleyebilirsin;
Bu videoda anlatılmak istenen bende biliyorum madem optimizasyon sorunu var 5800x3d neden etki etmiyor. Kafam iyice yandı :)

5800X3D etki etmiyor derken
Açıklamaya bakmadanmı mesaj attınız.

5800x3d ile 7600x fotosu mevcut aynı oyunda aynı ekran kartı ile CPU Load kısmına dikkat edersen 5800x3dninki daha düşük bunun sebebini sordum.

Açıklamaya bakmadanmı mesaj attınız.

5800x3d ile 7600x fotosu mevcut aynı oyunda aynı ekran kartı ile CPU Load kısmına dikkat edersen 5800x3dninki daha düşük bunun sebebini sordum.
çünkü işlemci daha güçlü ve ekran kartını küçük bir miktarıyla besleyebiliyor

işte daha güçlü olduğunu nasıl anladın testi nasıl neyle yapıyoruz.
İşlemcinin mimarisi iyiyse oyun performansı artar onu anlamak içinde profesyonel olmak lazım.Bilgisiz olanlarda ilgili kanallardan video izleyerek mimarinin iyi olup olmadığını anlayabilirler.
Birde önbellek kısmı var önbellek bazı oyunlarda az etki ederken bazı oyunlarda performansı 3 katına çıkarabiliyor.

İşlemcinin mimarisi iyiyse oyun performansı artar onu anlamak içinde profesyonel olmak lazım.Bilgisiz olanlarda ilgili kanallardan video izleyerek mimarinin iyi olup olmadığını anlayabilirler.
Birde önbellek kısmı var önbellek bazı oyunlarda az etki ederken bazı oyunlarda performansı 3 katına çıkarabiliyor.
Bunları biliyorum dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz neyse unut bu forumda cevap verecek kimse yok sanirim teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,453
Üyeler
190,750
Son üye
CptYBH
Geri