Bu zamanda intel almak???

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
İntel amd arasındaki fiyattan bahsediyorum burada bu ikisi arasında 3000TL fiyat farkı var yani burada 3000 birim orada 240 birim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben R9 3900x alırdım.
I9 10900k 535 euro
3900x 399 , bagzen 409 euro.

lakin i9 10900k güzel cpu. Tek problem 14 nm ++ olmasi bide socket 1200 erken final gecmesi.
2020 sonunda rocket lake sunulucak. Son 1200 socket.
Orda PCI Express 4.0 final support.
2021 yaz aylarda alder lake gelicek.
bu cpu i9 12900k olucak ve ryzen 4000 isbat etmeli kendisini.
o yüzden amd erteledi cpu ryzen 4000 ve onun yerine 3600xt 3800xt ve 3900xt sundu

İslemci deyince sadece oyun performansına baksaydım ben de intel fanboyu olurdum ama işler öyle yürümüyor.

Sonunda Intel fanboyu plaketini almaya hak kazandınız beyefendi sizi 3 evetle uğurluyoruz
Çok boşsun. Yazık sana. Kendini tarafsız mı zannediyorsun. Millete laf söylemeden önce kendine bak bana Intel fanboyu diyen kişi AMD fanboy. Yazık sana. Başlıkta Intel istenir. Mesajlar 20 taneyse 19 tanesi "Intel alma AMD al" diyerek bağırır çağırışıyorsunuz. Konu sahibi fanboy ve ve tarafsız karşılaştıralım diyor. Bu zamana kadar gördüğüm en ama en saçma konu.

İşlemci alınca sen photoshop mu yapıyorsun ya da render mi yapıyorsun da oyuna göre diyorsun.

I9 10900k 535 euro
3900x 399 , bagzen 409 euro.

lakin i9 10900k güzel cpu. Tek problem 14 nm ++ olmasi bide socket 1200 erken final gecmesi.
2020 sonunda rocket lake sunulucak. Son 1200 socket.
Orda PCI Express 4.0 final support.
2021 yaz aylarda alder lake gelicek.
bu cpu i9 12900k olucak ve ryzen 4000 isbat etmeli kendisini.
o yüzden amd erteledi cpu ryzen 4000 ve onun yerine 3600xt 3800xt ve 3900xt sundu
Evet amd 4000 serisini erteledi çünkü inteli geçmek için çalışması lazım ve sizin orada 200 birim para bizim burada 1000 birim fark var.

Evet amd 4000 serisini erteledi çünkü inteli geçmek için çalışması lazım ve sizin orada 200 birim para bizim burada 1000 birim fark var.
Bakalim 2021 yaz aylarda neler gelcek.
ddr5 support varsa, direkt upgrade ederim. PCI Express 4.0 önemli.
3.0 ve 4.0 arada pek fark yok.
lakin teknik varken, almak gerek

Bütçem hangisine uygun ise onu alırım.

20 - 30 K Civarında sistem topluyor isem. İntel'i tercih ederim.

AMD sistem kullanıyorum şu anda.

Çok boşsun. Yazık sana. Kendini tarafsız mı zannediyorsun. Millete laf söylemeden önce kendine bak bana Intel fanboyu diyen kişi AMD fanboy. Yazık sana. Başlıkta Intel istenir. Mesajlar 20 taneyse 19 tanesi "Intel alma AMD al" diyerek bağırır çağırışıyorsunuz. Konu sahibi fanboy ve ve tarafsız karşılaştıralım diyor. Bu zamana kadar gördüğüm en ama en saçma konu.

İşlemci alınca sen photoshop mu yapıyorsun ya da render mi yapıyorsun da oyuna göre diyorsun.
Keşke çok boşsun demeden önce profil resmini kaldırsaydın.
Photoshop kullanıyorum hatta unreal engine'da oyun yapıyorum şu an.
Müzik de yapıyorum ara sıra
Amd açık ve net olarak hem daha ucuz hem daha iyi bu fanboy'luk değildir

Geçenlerde bi çocuk vardı intel istiyorum diyodu tamam dedik ama sadece neden olduğunu söyle dedik sanane para benden çıkacak falan diyo artık bahaneleri de kalmadı

Zaten tek artısı yüksek frekans değerlerinden dolayı sadece oyunda daha yüksek fps veriyor olması
Threadlerin oyun performansına ekstra bir katkısı yok zaten hala birkaç tane oyun 6 hatta çoğu oyun motoru 4 çekirdeğe göre optimizeli olarak çıkıyor. Bu noktada abartı derecede bir farkın ortaya çıkmasını beklemek zaten gerçekçi değil. Önemli olan nokta zaten işlemcinin fos olup olmadığı. 10. nesilde ekstra iş parçacıkları Intel tarafında hem rakip firmayla benzer seegmentte rekabete dahil olmak hemde giriş/orta segment sınıf işlemcilerine de multı-core destekli işlemcilerde özellikle de workstatıon tabanlı alanlarda kullanım kolaylığı sağlama açısından getirildi. Ayrıca yüksek frekans değerleri fpse veya performansa doğrudan etki etmez.Siz bana belki fanboy diyeceksiniz ama olay tamamen bundan ibaret

AMD F/P diye Intel tercih edilmemeli diye bir şey olamaz olmamalı. İsteyen Intel alır ve oyun performansı olarak çok daha yüksek performans alır. İsteyen Ryzen alır Render konusunda daha iyi işler çıkartır. Gereksiz ve saçma bir konu olmuş.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,027
Üyeler
204,043
Son üye
Sefatyson
Geri