30k Civarı Laptop Önerisi

Aorus acerle birlikte kağıt üstünde en iyisi duruyor ama ince detaylara da bakmak lazım aorus için.
Rog max-p ve muxu var, artı olarak ddr5 rame sahip ama 3060.
Omen da ddr5 ve işlemcisi rogdan birazcık daha iyi ama muxu yok ve 3060.
Acerin işlemcisi iyi, 3070i max-p, muxu var sanırım ama ddr4 rame sahip ve acer :)
Alacak arkadaşın beklentisi ne, kendisini kaç yıl götürmesini bekliyor, nasıl ve ne için kullanacak gibi soruların cevabı tam belli olmadan cevap vermesi zor.
Alacak kişi benim söyleyeyim hemen.;
Şu anda 16 yaşındayım ve üniversiteye kesin olarak gidiceğim içinde şimdiden ileride de işimi görücek bir laptop almak istiyorum.
Beklentim şu şekilde açıklayabilirim ben şu anda da bir işte çalışıyorum ve render yapıyorum. Zaten her türlü bu laptoplar benim
ihtiyaçlarımı karşılayacağına eminim ama soğutmaları nasıldır ne kadar sağlamdır onları bilmediğim için bu kadar soruyorum.
Kaç yıl götürmemi bekliyorum sorusuna gelirsek eğer dediğim gibi üniversite içinde kullanıcağım için ortalama bi 3 4 sene kullanırım diye düşünüyorum herhangi bir aksilik olmassa. Bu durumda kararınız nedir

Alacak kişi benim söyleyeyim hemen.;
Şu anda 16 yaşındayım ve üniversiteye kesin olarak gidiceğim içinde şimdiden ileride de işimi görücek bir laptop almak istiyorum.
Beklentim şu şekilde açıklayabilirim ben şu anda da bir işte çalışıyorum ve render yapıyorum. Zaten her türlü bu laptoplar benim
ihtiyaçlarımı karşılayacağına eminim ama soğutmaları nasıldır ne kadar sağlamdır onları bilmediğim için bu kadar soruyorum.
Kaç yıl götürmemi bekliyorum sorusuna gelirsek eğer dediğim gibi üniversite içinde kullanıcağım için ortalama bi 3 4 sene kullanırım diye düşünüyorum herhangi bir aksilik olmassa. Bu durumda kararınız nedir
3060 benim işimi şimdi de ileride de görür diyorsanız bence omen veya rog alın. Sonuçta markaların yeni nesil, yeni kasa üst segment laptopları ve haliyle diğerlerine nazaran daha kaliteli parçalarla üretiliyor, kasaları ve sağlamlıkları daha iyi oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Omen advanced optimus barındırıyor, muxu yok değil yani. Sadece 115w model. Panel kalitesi sıkıntı çıkarmayacaksa konu sahibi bunu tercih etmeli.

advanced optimus hazır mı geliyordu, yani ek bir şey yapmaya gerek var mıydı?

3060 benim işimi şimdi de ileride de görür diyorsanız bence omen veya rog alın. Sonuçta markaların yeni nesil, yeni kasa üst segment laptopları ve haliyle diğerlerine nazaran daha kaliteli parçalarla üretiliyor, kasaları ve sağlamlıkları daha iyi oluyor.

Advanced optimus muxun sistemi boot etmeden sürekli olarak kullanılmasına olanak sağlayan versiyonu gibi bir şey zaten. Nvidia control panelden aktif edilebiliyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: B1L0

Asus laptop`a bakarken şu gözüme çarptı evet biraz daha pahalı ancak zaten her türlü 1tb lık bir ssd alıcam ve 2k olması da benim için daha iyi

@Perfectshot06 buna sende bakabilir misin

Özellikleri iyi ama bu fiyatlara 4060 yok muydu?
Biraz araştırma yaptım ancak 4060`lı bir laptop görmedim

Özellikleri iyi ama bu fiyatlara 4060 yok muydu?
Şimdi baktımda bu fiyatlarda şunu buldum:

İyi güzelde sanki asus dediğim daha iyi gibi

Dlss3 ile 4060 çok daha iyi ama watt değerleri önemli.

gigabyte 75w imiş ;

Bu alınmaz bence, 2k ekran da 3060a pek gitmez.

işlemci 94'leri görüyor :d

Bu alınmaz bence, 2k ekran da 3060a pek gitmez.

Şu laptop kafama nedense çok yattı be :D Kullanış açısından sıkıntı çekmiyiceksem bunu alayım en iyisi son kez bi bakabilir misin
hem rog serisi hem 3060 hemde 2k gerçi laptop ekranını fazla kullanmıyıcam 280hz monitör varda olsun son kez bi bakabilirsin parçalara felan

Şu laptop kafama nedense çok yattı be :D Kullanış açısından sıkıntı çekmiyiceksem bunu alayım en iyisi son kez bi bakabilir misin
hem rog serisi hem 3060 hemde 2k gerçi laptop ekranını fazla kullanmıyıcam 280hz monitör varda olsun son kez bi bakabilirsin parçalara felan
Bakayım parçalara
1680814982175.png

baktım.
Şaka bir yana 2k oyunlarda sıkıntı çıkarır diye söyledim. Eğer oyunları harici bir ekrandan oynayacaksanız laptop günlük işlerde falan 2k ekranıyla çok memnun eder, bu olabilir.

Geri