Monitörün tazeleme hızı

Reaksiyon skoru
702
Arkadaşlar monitörün tazeleme hızının göz sağlığımıza etkisi var mıdır?

Hayır, bir etkisi yok.

Aksine bence tazeleme hızı düşük olsa zararlı olur.

yavaş olması daha zararlıdır gibime geliyor ama çok fark olmaz. Lakin monittörün paneli kötü ise göze ciddi zararı olabilir

Düşük hz benim başımı ağrıtıyor herkeste böyle mi bilmiyorum.Bir müddet 144 hz kullanıp geri 60/75'e geçersen ekran yavaş geliyor ve gözünü acıtıyor.

Hayır, bir etkisi yok.
Aksine bence tazeleme hızı düşük olsa zararlı olur.
yavaş olması daha zararlıdır gibime geliyor ama çok fark olmaz. Lakin monittörün paneli kötü ise göze ciddi zararı olabilir
Düşük hz benim başımı ağrıtıyor herkeste böyle mi bilmiyorum.Bir müddet 144 hz kullanıp geri 60/75'e geçersen ekran yavaş geliyor ve gözünü acıtıyor.
peki tepki süresinin göz sağlığına etkisi var mıdır(benimki 8 ms)1ms e geçmeyi düşünüyorum

ips
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama şuanki de ips

Popüler olan ips panel monitörden örnek vereyim 24g2u'nun ortalama tepki süresi 7-10 ms aralığında (istersen test sitesini atarım)
Eski monitörün 8 ms demişsin yeni alıcağın ips monitörde bu civarlarda olacaktır.Önemli olan monitörün flicker-free teknolojisini desteklemesi tazeleme hızı,panel kalitesi gibi faktörler önemlidir göz sağlığı için.

peki tepki süresinin göz sağlığına etkisi var mıdır(benimki 8 ms)1ms e geçmeyi düşünüyorum
Knk emin ol 1ms ve 8ms farkını gözle anlaman *imkansız* sana oyunlarda vs farkı çok çok az olucaktır ama 1ms tabiiki daha iyi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Knk emin ol 1ms ve 8ms farkını gözle anlaman *imkansız* sana oyunlarda vs farkı çok çok az olucaktır ama 1ms tabiiki daha iyi
Demem o ki monitöründen memnunsan ms farkı için değiştirme

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,220
Üyeler
191,494
Son üye
Neroi
Geri