Laptop Overclock

Reaksiyon skoru
56
Arkadaşlar yaza doğru inşallah yeni bir bilgisayar toplayacağım kalan zamanda da laptopumun ekran kartını olabildiğince performans alarak kullanmak istiyorum tabii yakmadan. Bundan dolayı ben de size danışmak istedim ekran kartımı yakmadan nasıl/ne kadar overclock yapabilirim?

Ekran kartım: Nvidia Geforce 940MX
İşlemcim: İntel Core i5 7200U
Ram: 12GB

OC yapmanı kesinlikle önermem. Bellekler buna zar zor dayanır. Bende GTX 1050 4 GB Mobile var ve MSI Afterburner üzerinden Memory Clock ve Core Clock değerlerini sadece 80 MHz arttırdım sürücü hata verdi. Başıma bir şey gelmedi fakat senin kartın dayanmayabilir.

OC yapmanı kesinlikle önermem. Bellekler buna zar zor dayanır. Bende GTX 1050 4 GB Mobile var ve MSI Afterburner üzerinden Memory Clock ve Core Clock değerlerini sadece 80 MHz arttırdım sürücü hata verdi. Başıma bir şey gelmedi fakat senin kartın dayanmayabilir.
Tamam o zaman.

laptoplar da overclock çok zararlı olur sonuçta sıkıştırılmış bir teknoloji ısı dengesini çok kontrol edemezssin ve donanımların malzeme leride overclock için uygun değil

laptoplar da overclock çok zararlı olur sonuçta sıkıştırılmış bir teknoloji ısı dengesini çok kontrol edemezssin ve donanımların malzeme lerirde overclock için uygun değil
Laptopun altında soğutucu fanlı stand da var yazmayı unutmuşum ama yine de çok etkisi olmaz herhalde.

benim eski laptopum i7 840m vardı msi after burnerdan coreclock +135 memory clock +210 yapıyordum enaz 10fps artıyordu öyle ahım şahımda bi ısınma yoktu senın ekran kartın daha iyi sogutunda varmış hiç bişey olmaz bu ayarları geçme ama aylarca kullandım bişe olmadı after burnerde ekran kartı sıcaklıgınıda gösterıyor ordan kontrol edersın bnm max 73 oluyordu

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    61.5 KB · Hit: 55
benim eski laptopum i7 840m vardı msi after burnerdan coreclock +135 memory clock +210 yapıyordum enaz 10fps artıyordu öyle ahım şahımda bi ısınma yoktu senın ekran kartın daha iyi sogutunda varmış hiç bişey olmaz bu ayarları geçme ama aylarca kullandım bişe olmadı after burnerde ekran kartı sıcaklıgınıda gösterıyor ordan kontrol edersın bnm max 73 oluyordu
Denerim teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,750
Üyeler
183,462
Son üye
ismailglsn
Geri