Noctua NH-U12S Tek fan vs Çift fan

SSD hangi model? Anlık okuma yazma düşüşü oluyorsa o neden olabilir. Problem önceden de var mıydı?

Selam dostlar, Noctua NH-U12S kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum. Tek fanlı hali satılıyor ama tek fanlı hali yeter mi? Çift fan almak istiyorum ama ikinci kiti nasıl takarım kolay mı basit mi hiç bir bilgim yok. birede yanında alınabilecek kit sayısı 2 tane gösteriyor hangisini almalıyım? bilgisli olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Halihazırda kullandığım soğutucu, r5 5600x işlemci 80-95 arası gidip geliyordu şu anda 65 i geçtiğini görmedim

SSD hangi model? Anlık okuma yazma düşüşü oluyorsa o neden olabilir. Problem önceden de var mıydı?
Ssd marka model nedir
Bu Problemle daha önce karşılaşmadım, Samsung 860 Evo model. Şuan mesela yan monitörü taktım bilgisayara ana ekranımdan fifa oynuyorum yan monitörden youtube videosu açtığım zaman izleyemiyorum. Ana ekrandaki Fifa ya geri döndüğüm zaman yan ekrandaki video takılmaya başlayıp donuyor. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım kafayı yemek üzereyim.

Selam dostlar, Noctua NH-U12S kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum. Tek fanlı hali satılıyor ama tek fanlı hali yeter mi? Çift fan almak istiyorum ama ikinci kiti nasıl takarım kolay mı basit mi hiç bir bilgim yok. birede yanında alınabilecek kit sayısı 2 tane gösteriyor hangisini almalıyım? bilgisli olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
NOCTUA - u12a kullanıyorum yok böyle bir şey i7-11700k da kullanıyorum gerçekten çoğu sıvı soğutma yi tokatlar düşünmeden al bence

NOCTUA - u12a kullanıyorum yok böyle bir şey i7-11700k da kullanıyorum gerçekten çoğu sıvı soğutma yi tokatlar düşünmeden al bence
Tamam o zaman soğutucu siparişini veriyorum ama bu fps drop sorununu bi çözebilirsem..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım sorunu çözmüş olabilirim, @Spidermanae @NoctuaFanBoyu . Anakartımın driver bölümünde gezerken desteklediği ramlere baktım.
Kullandığım işlemci Ryzen 5 5600x ve kullandığım Ramler : G.SKILL RipJaws, anakartın driver bölümünde r5 5600x için g skill desteklemiyor gözüküyor. Bundan kaynaklı olabilir mi? Daha öncesinde de bilgisayarda Memory overclocking fail gibisinden hatalar almıştım ( şuan xmp kapalı) ama sanki ramlerden kaynaklanıyor gibi sorun. Konu soğutucudan çıktı farklı bir konu açmalıyım galiba siteye.

Ekler

• resim_2023-04-10_222555262.png
    resim_2023-04-10_222555262.png
    14.6 KB · Hit: 42
Son düzenleme:
Memtest yapmayı deneyin. Desteklenenlerde yazmasa bile problem olma ihtimali düşük. Bios güncellemesi de işe yarayabilir.

Memtest yapmayı deneyin. Desteklenenlerde yazmasa bile problem olma ihtimali düşük. Bios güncellemesi de işe yarayabilir.
İşaretlediğim seçenek bende yüklü olan BIOS sürümü, yeni çıkan BIOS sürümü beta olduğu için tereddüt ettim açıkçası biraz, yine de güncelliyeyim mi?

Ekler

• resim_2023-04-10_223158291.png
    resim_2023-04-10_223158291.png
    59.2 KB · Hit: 51
Yeterli. Alırsan da aynı fandan almanı tavsiye ederim. Farklı fan kötü durur.

Tamam o zaman soğutucu siparişini veriyorum ama bu fps drop sorununu bi çözebilirsem..

Sanırım sorunu çözmüş olabilirim, @Spidermanae @NoctuaFanBoyu . Anakartımın driver bölümünde gezerken desteklediği ramlere baktım.
Kullandığım işlemci Ryzen 5 5600x ve kullandığım Ramler : G.SKILL RipJaws, anakartın driver bölümünde r5 5600x için g skill desteklemiyor gözüküyor. Bundan kaynaklı olabilir mi? Daha öncesinde de bilgisayarda Memory overclocking fail gibisinden hatalar almıştım ( şuan xmp kapalı) ama sanki ramlerden kaynaklanıyor gibi sorun. Konu soğutucudan çıktı farklı bir konu açmalıyım galiba siteye.
Ondan kaynaklı bir sorun olmaz. XMP açmanızı tavsiye ederim. Düşük mhz'de kullanmak performans düşürür.

anakartın driver bölümünde r5 5600x için g skill desteklemiyor gözüküyor. Bundan kaynaklı olabilir mi?
Çok düşük bir ihtimal. Belki olabilir. Sorun çözülmezse ekran kartını yükseltin derim.

Yeterli. Alırsan da aynı fandan almanı tavsiye ederim. Farklı fan kötü durur.

Ondan kaynaklı bir sorun olmaz. XMP açmanızı tavsiye ederim. Düşük mhz'de kullanmak performans düşürür.
Bi aralar şöyle bir hata alıyordum, tabii ki uzun süredir almiyorum ama XMP yide kapalı tutuyorum bu hatayı alırım diye. Birde 4-5 ay önce memtest86 yapmıştım bir hata çıkmamıştı ramlerde.

Çok düşük bir ihtimal. Belki olabilir. Sorun çözülmezse ekran kartını yükseltin derim.
Bende bunu düşünüyorum uzun zamandır, ekran kartına gelen güncellemelerden dolayı da olabilir diye düşünüyorum belki eski sürümüne döndürsem stabil çalışır.

Ekler

• A6818BA6-4BE0-40EC-BA04-0140C075BFED.jpg
    A6818BA6-4BE0-40EC-BA04-0140C075BFED.jpg
    4 MB · Hit: 45
Bi aralar şöyle bir hata alıyordum, tabii ki uzun süredir almiyorum ama XMP yide kapalı tutuyorum bu hatayı alırım diye.
O hatayı almanız garip. Şuan almıyorsanız açın. Memtest yapmanızı tavsiye ederim, bir sorun olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,908
Üyeler
186,262
Son üye
uhmets
Geri