Yardım Modem router olarak nasıl kullanılır?

Sakurajima Mai

80+ Silver
Reaksiyon skoru
644
Başlık pek düzgün olmadı ama neyse:) şimdi benim wifi odamda çekmiyor ben modeme ethernet bağlasam benim odanın oraya kadar çeksem ve elimdeki 2. Modeme o etherneti taksam 2. Modem orada da wofo yayar mı? Benimle dalga geçmeyin öyle şey olur mu gibisinden, bilmiyorum ki size soruyorum:/

Başlık pek düzgün olmadı ama neyse:) şimdi benim wifi odamda çekmiyor ben modeme ethernet bağlasam benim odanın oraya kadar çeksem ve elimdeki 2. Modeme o etherneti taksam 2. Modem orada da wofo yayar mı? Benimle dalga geçmeyin öyle şey olur mu gibisinden, bilmiyorum ki size soruyorum:/
Direk kasaya bağlamaya ne dersin?

Bunu yapabilmek için 2. modeminizde Ethernet Wan özelliği olması gerekiyor. Eğer var ise 2. modemin arayüzünden dhcpyi devre dışı bırakırıp varsa wan girişine yoksa lan girisine kablo takmanız yeterlidir.

modem de router özelliği yoksa yaymaz, yine kabloyu çekk ama pc ye tak

Bunu yapabilmek için 2. modeminizde Ethernet Wan özelliği olması gerekiyor. Eğer var ise 2. modemin arayüzünden dhcpyi devre dışı bırakırıp varsa wan girişine yoksa lan girisine kablo takmanız yeterlidir.
Elimdeki modem bunun aynısı
IMG-5268009429753607282.jpeg

Araştır öyle al
Elimde bu modemin aynısından var buna ethernet bağlasam internet yayar mı?
IMG-5268009429753607282.jpeg

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem özelliklerine bakın internetten ethernet wan var ise dediğiniz olur eğer yok ise internetten wifi router alabilirsiniz
Bilgi için teşekkür ederim. Eğer ki bunun özelliklerini internette bulamazsam arayüzünde bulabilir miyim?

Alıntıyı görüntüle

Bilgi için teşekkür ederim. Eğer ki bunun özelliklerini internette bulamazsam arayüzünde bulabilir miyim?
Eski model yüksek ihtimalle yoktur

Alıntıyı görüntüle

Evet arayüzünden ayarlar kısmından da bulabilirsiniz. Dhcp ayarını görürseniz var demektir. Dhcpyi devre dışı bırakın.

Geri