işlemcim çok ısınıyor

raska

80+
Reaksiyon skoru
1
işlemcim ryzen 5 5500 ekran kartım rx 6700 valo oynuyorum yada farklı bir şey 70 80 derece leri görüyor ben ryzen master uygulamasından hepsini auto moduna aldım o şekilde bir overclok yaptım şimdi ise default ayarına döndürdüm sadece bu ekran üzerinden işlemcim daha yeni 4-5 ay oldu alalı sistemi toplamam ama çok fazla ısınıyor 3+1 fan var sizce bu sıcaklar normali yapmam gereken bişiy varmı işlemcimi çok fazla erken auto overclok yaptığımı düşünerek standarta çektim böyle kalsın mı ilerde yavaşlamaya başladıktan sonramı tekrar auto moduna almalıyım ?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-06-27 145534.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-27 145534.png
    77.1 KB · Hit: 60
Sıcaklık rahatsız ediyorsa,extra CPU soğutucu alacaksin yani.Birazda kasanın hava akışı iyi olursa

UV deneyebilirsiniz, yada kule tipi bir soğutucu alabilirsiniz.

işlemcim ryzen 5 5500 ekran kartım rx 6700 valo oynuyorum yada farklı bir şey 70 80 derece leri görüyor ben ryzen master uygulamasından hepsini auto moduna aldım o şekilde bir overclok yaptım şimdi ise default ayarına döndürdüm sadece bu ekran üzerinden işlemcim daha yeni 4-5 ay oldu alalı sistemi toplamam ama çok fazla ısınıyor 3+1 fan var sizce bu sıcaklar normali yapmam gereken bişiy varmı işlemcimi çok fazla erken auto overclok yaptığımı düşünerek standarta çektim böyle kalsın mı ilerde yavaşlamaya başladıktan sonramı tekrar auto moduna almalıyım ?
ss de gördüğüm kadarıyla( tüm çekirdekleri kullan ) seçili işlemci tüm gücünü kullandığı için stok soğutucuda ısınması normal

ss de gördüğüm kadarıyla( tüm çekirdekleri kullan ) seçili işlemci tüm gücünü kullandığı için stok soğutucuda ısınması normal
NE YAPMALIYIM SİZCE
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

NE YAPMALIYIM SİZCE standart moda alayım mı çok fazla işlemci yıpratmamak için daha verimli uzun ömürlü olması için ne yapılmalı ben tam performans almak için öyle yaptım bunun için birr öneriniz varmı

Bios'tan hiç ayar yaptın mı?
CPB gibi bir ayarı kapattıysan ısınması normal. Çünkü işlemci sadece maks. stok frekansında çalışır. Bu da ısındırır sistemi.

Stok fanla OC yapmayın, kasanızın önü cam mı?

Hava akışı sağlanıyormu hem hava akışı sağlanmıyorsa hemde sıcak bir şehirde oturuyorsanız gayet normal havalar çok sıcak işlemciyi tüm güçte kullanıyorsunuz onu degistirip hava akışını sağlarsanız sorun bir tı çözülür çözülmesse 120mm veya 240 mm bir sıvı soğutucu bütçenize göre oda olmassa kule tipi kaliteli bir soğutucu alabilirsiniz

Bios'tan hiç ayar yaptın mı?
CPB gibi bir ayarı kapattıysan ısınması normal. Çünkü işlemci sadece maks. stok frekansında çalışır. Bu da ısındırır sistemi.
yapmadım sanırım onu nereden nasıl kontrol edebilirim bios sıkıntılı olduğu için çok kurcalamak istemiyorum anakart b450 mk

birde bu tüm çekirdekler auto da ya onuda off alsam ama gelişmiş ayarlarda da ayarlama yapmıştım oraya hiç bulaşmadan sadece onu off çeksem gelişmiş ayarlara zarar verirmi orayı bir daha kullanmak istemiyorum risk atmak istemiyorum tüm işimi o menüde gerçekleştirsem ilerleyen zamanlarda overclok yapmak içinde sadece o basit görünümü kullansam olurmu zarar verirmi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,697
Üyeler
185,149
Son üye
0ttomansTR
Geri