Ekran kartım boşta 58 derecede çalışıyor

Reaksiyon skoru
32
Merhaba, dün Zotac Gaming 3060 12 GB Twin Edge satın aldım kart belli bir sıcaklığı aşmadan fan çalıştırmadığını biliyorum fakat bu fanlar çalışmıyorken sadece googledan 10 tane sekme açık haliyle 56-58 derece olması normalmi? Warzone 2.0 oynarken en fazla 67 oluyor. Kendim fan ayarı yaptığımda da 45-50 arası gidip geliyor bu sıcaklıklar normal mi? Özellikle fan kapalı haliyle 56-58 civarı olması.

Merhaba, dün Zotac Gaming 3060 12 GB Twin Edge satın aldım kart belli bir sıcaklığı aşmadan fan çalıştırmadığını biliyorum fakat bu fanlar çalışmıyorken sadece googledan 10 tane sekme açık haliyle 56-58 derece olması normalmi? Warzone 2.0 oynarken en fazla 67 oluyor. Kendim fan ayarı yaptığımda da 45-50 arası gidip geliyor bu sıcaklıklar normal mi? Özellikle fan kapalı haliyle 56-58 civarı olması.
Bence normal önemli olan yükte,oyundaki değerleri zaten 67 gayet güzel bir derece benim ekran kartındada 60 dereceye geldiğinde fanlar çalışıp soğutuyor mesela.

Bence normal önemli olan yükte,oyundaki değerleri zaten 67 gayet güzel bir derece benim ekran kartındada 60 dereceye geldiğinde fanlar çalışıp soğutuyor mesela.
Anladım fakat boşta 56-58 civarı olması normal mi?

Zotac FireStorm Utility yazılımı var o kurulu değilse kur, Fan profilleri var 0 rpm seçeneği varsa kapat o sıcaklıklara çıkmaz boşta.

Mesela kendim bi ayar yaptım bu şekilde değerler.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    635.4 KB · Hit: 68
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    14.5 KB · Hit: 66
zotacın kendi yazılımı olacaktı onu bir kur ayarlarıyla uğraş biraz

dostum neresi normal ya ? hayatınızda ekran kartı kullanmadınız mı bilmiyorum ki.
Kankam gayet normal kartına göre değişir tabi ama mesela benim ekran kartı rx 570, 60 dereceyi geçtiğinde fanlarını çalıştırıp 49 derece yapana kadar soğutup bırakıyor

Normal. TUF 6800 var boşta 55 60 oluyor %100 yükte 67 68 geçmiyor. Fan açmadığı için boşta normal o sıcaklık.

dostum bazen nvidia denetim panelinde yüksek performans modunda olduğu zaman güç, boşta bile yüksek frekansta çalışıyor ekran kartı bu da pasif olarak ısınmaya sebep oluyor. benim ekran kartım boşta 35 36 derece iken bu sebeple 45 46 larda bekliyordu. sende de böyle olabilir boşta iken çekirdek ve bellek frekansına bakar mısın

Normal. TUF 6800 var boşta 55 60 oluyor %100 yükte 67 68 geçmiyor. Fan açmadığı için boşta normal o sıcaklık.
Peki zararı olur mu, yani kendim fan ayarını açmama gerek varmı yoksa SmartFan açık mı kalsın?

Geri