Neler Yeni

Ekran kartım boşta 58 derecede çalışıyor

Zebellah

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet Can Yiğitoğlu
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arda Necati Sağır
dostum bazen nvidia denetim panelinde yüksek performans modunda olduğu zaman güç, boşta bile yüksek frekansta çalışıyor ekran kartı bu da pasif olarak ısınmaya sebep oluyor. benim ekran kartım boşta 35 36 derece iken bu sebeple 45 46 larda bekliyordu. sende de böyle olabilir boşta iken çekirdek ve bellek frekansına bakar mısın
Şöyle arada bi pik yapıyor değerler bundan bahsediyorsunuz sanırım doğru mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka arkadaşların fikrini de alırsam çok sevinirim

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    142.8 KB · Hit: 23

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
Merhaba, dün Zotac Gaming 3060 12 GB Twin Edge satın aldım kart belli bir sıcaklığı aşmadan fan çalıştırmadığını biliyorum fakat bu fanlar çalışmıyorken sadece googledan 10 tane sekme açık haliyle 56-58 derece olması normalmi? Warzone 2.0 oynarken en fazla 67 oluyor. Kendim fan ayarı yaptığımda da 45-50 arası gidip geliyor bu sıcaklıklar normal mi? Özellikle fan kapalı haliyle 56-58 civarı olması.
normal 2 fanlı modeller bu yaz sıcağında genelde boşta 50-58 arası gidip geliyor. 3 fanlı modeller ise 48-52 arası gidip geliyor boşta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arda Necati Sağır
normal 2 fanlı modeller bu yaz sıcağında genelde boşta 50-58 arası gidip geliyor. 3 fanlı modeller ise 48-52 arası gidip geliyor boşta.
Hocam peki arada GPU Clock ve MEM Clock full gözüküyor bunu engellememin bir yolu varmı? Sıcaklığı etkiler diye düşünüyorum

Hocam peki arada GPU Clock ve MEM Clock full gözüküyor bunu engellememin bir yolu varmı? Sıcaklığı etkiler diye düşünüyorum

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    202.2 KB · Hit: 25

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
pc güç modu performanstadır büyük ihtimal balans'a çekin ve nvidia programında performans ayarları yaptıysanız default'a çekin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arda Necati Sağır
pc güç modu performanstadır büyük ihtimal balans'a çekin ve nvidia programında performans ayarları yaptıysanız default'a çekin.
Bunlar bu şekilde ama başka bir menü vs biliyorsanız onu da söyleyin kontrol ediyim.

Ekler

• 1.png
    1.png
    31.8 KB · Hit: 27
  • 2.png
    2.png
    21.4 KB · Hit: 28

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
Bunlar bu şekilde ama başka bir menü vs biliyorsanız onu da söyleyin kontrol ediyim.
normal görünüyor ozaman. tarayıcı açtığında bir şey yaptığında kart frekansını boostlar fakat hiçbirşey yapmadığındada otomatik indrir. eğer sürekli maks boosta kalıyorsa sisteminde bir program yada bir ayar hep maks performansta tutuyor demektir ekran kartını. bunun için temiz kurulum önerilmez ama eğer çok takıksan son bir çağre format atıp gereksiz programları kurmamak ile test edilip denenebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arda Necati Sağır
normal görünüyor ozaman. tarayıcı açtığında bir şey yaptığında kart frekansını boostlar fakat hiçbirşey yapmadığındada otomatik indrir. eğer sürekli maks boosta kalıyorsa sisteminde bir program yada bir ayar hep maks performansta tutuyor demektir ekran kartını. bunun için temiz kurulum önerilmez ama eğer çok takıksan son bir çağre format atıp gereksiz programları kurmamak ile test edilip denenebilir.
Tarayıcıdan işlem yaparken örnek olarak bi siteye girdiğimde oluyor. O zaman dediğiniz gibi normal

SerhatCC

80+ Bronze
Şöyle arada bi pik yapıyor değerler bundan bahsediyorsunuz sanırım doğru mu?

Başka arkadaşların fikrini de alırsam çok sevinirim
aynen böyle, kullanım yüzde 1 2 bile olsa böyle pik değerde kalınca frekans kart pasif olarak ısınıyor

batuu123

80+ Bronze
Yanlış Bilgilendirme
normal değil ekran kartın patlayabilir bum diye dikkat et benim ki boşta 51 derece

kupır

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Mustafa SAĞDIÇ
Steam
mstfsgdc
Twitter
sagdic
Discord
mstfsgdc
Benim RX 6600 boşta 40 derece, çok mu düşük acaba diye merak etmiyor değilim arada

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arda Necati Sağır
aynen böyle, kullanım yüzde 1 2 bile olsa böyle pik değerde kalınca frekans kart pasif olarak ısınıyor
Peki bunu tarayıcılarda veya oyun dışında kapatmamın bir yolu varmı?

Benim RX 6600 boşta 40 derece, çok mu düşük acaba diye merak etmiyor değilim arada
Fanları çalışıyor mu peki sürekli?

kupır

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Mustafa SAĞDIÇ
Steam
mstfsgdc
Twitter
sagdic
Discord
mstfsgdc
Peki bunu tarayıcılarda veya oyun dışında kapatmamın bir yolu varmı?

Fanları çalışıyor mu peki sürekli?
Kasanın fanları sürekli çalışıyor, ondan olabilir belki evet

Top Bottom