Yardım Ram Problemim

Gerçekten enteresan bir durum, anlam veremedim.

Gerçekten enteresan bir durum, anlam veremedim.
Arkadaşın dediğine göre tek slot 4 gb destekliyor. Ama bende 8 takılı olduğu zaman tam görünüyor.
İkinci slota eskiden takılı olan rami ekledigimde 12 gb olması gerekirken 10 gb görüyor. Cpu-z'den baktığımda net 12 gb ram görünüyor halbuki. Ben de anlayamadım hocam.

Arkadaşın dediğine göre tek slot 4 gb destekliyor. Ama bende 8 takılı olduğu zaman tam görünüyor.
İkinci slota eskiden takılı olan rami ekledigimde 12 gb olması gerekirken 10 gb görüyor. Cpu-z'den baktığımda net 12 gb RAM görünüyor halbuki. Ben de anlayamadım hocam.
İmkanınız varsa bir yerden 8GB RAM bulup takar mısın. Mhz değerleri aynı olmasına gerek yok ddr3 olsun yeterli.

İmkanınız varsa bir yerden 8GB RAM bulup takar mısın. Mhz değerleri aynı olmasına gerek yok ddr3 olsun yeterli.
Elimdeki bütün ramleri kombine etmeye çalıştım hocam. 1 2 4 8 sırasıyla 1. Ve 2. Slota taktım. 2. Slot arızalı diye düşündüm ama sonra da arızalı olsa slot hiç görmez veya açılıp kapanırken sistemde sıkıntı olur diye fikir yürüttüm.

Elimdeki bütün ramleri kombine etmeye çalıştım hocam. 1 2 4 8 sırasıyla 1. Ve 2. Slota taktım. 2. Slot arızalı diye düşündüm ama sonra da arızalı olsa slot hiç görmez veya açılıp kapanırken sistemde sıkıntı olur diye fikir yürüttüm.
2 tane 8GB takınca nasıl tepki vereceğini merak ediyorum.

İkinci slota eskiden takılı olan rami ekledigimde 12 gb olması gerekirken 10 gb görüyor. Cpu-z'den baktığımda net 12 gb RAM görünüyor halbuki. Ben de anlayamadım hocam.

Muhtemelen anakarttan dolayı, ben laptoba 2+2 4GB RAM taktığımda hep 3 GB olarak gördü ama CPU Z de 4 diyordu ve RAM leri teker teker takınca ikisinide 2GB görüyordu sade aynı anda takınca 1GB eksik gösteriyordu. Bazen böyle tuhaf şeyler oluyor.

Muhtemelen anakarttan dolayı, ben laptoba 2+2 4GB RAM taktığımda hep 3 GB olarak gördü ama CPU Z de 4 diyordu ve RAM leri teker teker takınca ikisinide 2GB görüyordu sade aynı anda takınca 1GB eksik gösteriyordu. Bazen böyle tuhaf şeyler oluyor.
Takıntı haline gelmeye başladı insanın hevesini de kursağında bırakıyor :D sistem rahat çalışsın derken benim rahatım kaçtı.

Bu probleme şahit olmuştum bende.anakartta 1 ram tak çalıştır biosa gir mhz cl değerine bak sonra rami çıkar diğer rami tak hiç bir mhz cl değerinde farklılık yoksa tekrar 1 ram tak sonra pc çalıştır kapat ve 2.ramide tak çalıştır mhz değeri ve cl değerlerine bak eğer biri cl15 diğeri cl16 ise örnek olarak diğer Ramden kısar önemli olan mhz ve cl değerleri zaten aynı marka ram aldım diyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,396
Üyeler
188,587
Son üye
maksutyilan16
Geri