Öneri Döviz (Euro, Dolar) almalımıyım?

baykemal

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
429
Elimde 2.5-3k arası bir para var. Bununla euro veya dolar almalımıyım? Dahada değersizleşmesini istemiyorum.

Almalısın, yıl sonunda 30'u aşacak.

sene sonu dolar beklentisi 23.9 olması gerekiyo. bu pek mümkün değil gibi gözükse de sert yaptırımlara başlandı bile. 30la dahi kapatsa 26dan 30a yüzde11lik bi kazancın olur. onun yerine daha çok getirisi olan şeylere yönelebilirsin.

Almalısın, yıl sonunda 30'u aşacak.
Normalde 6-7 ay önce alacaktım fakat kendim anlamadığım ve ailem uğraşmak istemediği için alamadım.

sene sonu dolar beklentisi 23.9 olması gerekiyo. bu pek mümkün değil gibi gözükse de sert yaptırımlara başlandı bile. 30la dahi kapatsa 26dan 30a yüzde11lik bi kazancın olur. onun yerine daha çok getirisi olan şeylere yönelebilirsin.
Döviz ve borsa dışı neye yatırım yapabilirimki? Borsa'yı hala çözemedim daha.

1694285239114.png

Paranın değerini koruması açısından alınabilir. Ama kâr ettirmez. Uzun vadede İsviçre Frangı kâr ettirebilir. Çok güçlü ve yıllardır değer kazanan bir para birimi.

Paranın değerini koruması açısından alınabilir. Ama kâr ettirmez. Uzun vadede İsviçre Frangı kâr ettirebilir. Çok güçlü ve yıllardır değer kazanan bir para birimi.
İsviçre frangı son 1 ay içerisinde 2tl düşüp 1tl yükselmiş. Pek güven vermedi. Eminmisiniz? Daha önce açılan bir konuda görmüştüm. Para'yı banka'ya yatırıyorsun. Çekemiyorsun. 1 ay veya 1 yıl değeri artıyor. O ne oluyor?

banknotlar ile yatırımdan ziyade altın kesinlikle daha mantıklı olur düşse bile pişman etmez

Normalde 6-7 ay önce alacaktım fakat kendim anlamadığım ve ailem uğraşmak istemediği için alamadım.

Döviz ve borsa dışı neye yatırım yapabilirimki? Borsa'yı hala çözemedim daha.
borsaya koymak bence mantıklı olabilir 1000er liralık 3 parti şeklinde 3 büyük firmaya bölersin 3 ay sonra yılbaşında girip bakarsın arada da kafanda ne oldu bittisi kalmaz.

banknotlar ile yatırımdan ziyade altın kesinlikle daha mantıklı olur düşse bile pişman etmez
2.500 TL'ye çeyrek altın var sanırım. Daha önce hiç almadım. Herhangi bir kuyumcudan alabilirmiyim? Ayrıca dolandırılma şansım var mı?

Daha önce açılan bir konuda görmüştüm. Para'yı banka'ya yatırıyorsun. Çekemiyorsun. 1 ay veya 1 yıl değeri artıyor. O ne oluyor?
Vadeli mevduat hesabı. Belirlenen vadenin sonunda faizli bir şekilde çekiyorsun. Son zamanlarda dolar sürekli arttığı için kur korumalı mevduat diye bir şey çıkardılar. Dolar'ın artış oranını da ekleyerek faiz uyguluyorlar ve her türlü kâr elde ediyorsun. Ama yatıracağın tutar az ise ve vadeyi uzun tutmuyorsan çok bir getirisi yok.

2.500 TL'ye çeyrek altın var sanırım. Daha önce hiç almadım. Herhangi bir kuyumcudan alabilirmiyim? Ayrıca dolandırılma şansım var mı?
dostum gerçekten tam bir fikrim yok fakat normal bir kuyumcuya gidersen dolandırılcağını düşünmüyorum ama şunu bilerek almalısın anında satamazsın yoksa zarar edersin al sat farkı diye bir şey var

dini olarak çekincen yoksa vade de para kazandırır da elindeki 2-3k ile vadeden günde 2.5lira kazanırsın yani. 1 ay vadeye 80 lirayı aşmaz kazancın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

illa çeyrek almak zorunda değilsin bazı kuyumcular paranın karşılığı kadar gram altın satıyolar sana ham işlenmemiş biçimde. direk kağıt olarak kesip veriyolar. ancak altın kısa vadede pek de mantıklı değil bana sorarsan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,499
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri