Macbook mu ? Toplama Pc mi? (Yazılım için)

Emretumay

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
45000
Arkadaşlar merhaba yazılım için pc almak istiyorum bütçem 45 50 k arası aklımda başta sağlam güzel bir kasa toplamak vardı ama sonradan Macbook pro M2 almak geldi 16 GB ram versiyonlu 47 k felan yanınada bir monitor alırım 34 inch işimi görür dedim sizce ne yapmalıyım bu işle uğraşan abilerim arkadaşlarım yardımcı olur musunuz 🙏

Arkadaşlar merhaba yazılım için pc almak istiyorum bütçem 45 50 k arası aklımda başta sağlam güzel bir kasa toplamak vardı ama sonradan Macbook pro M2 almak geldi 16 GB ram versiyonlu 47 k felan yanınada bir monitor alırım 34 inch işimi görür dedim sizce ne yapmalıyım bu işle uğraşan abilerim arkadaşlarım yardımcı olur musunuz 🙏
Ios tarafı ile işin yoksa, toplama al linux kur öyle devam et. Yapay zeka işleri için alacaksan ekran kartı olarak nvdia al.

Okulda kullanmak içinse dizüstü veya macbook iyi olur. Evde yazılımla uğraşacağım dersen yine mackbook ta olur toplama pc de olur. 45 50K ya iyi bir sistem toplanır.

Ios tarafı ile işin yoksa, toplama al linux kur öyle devam et. Yapay zeka işleri için alacaksan ekran kartı olarak nvdia al.
Okula yeni başlıcam hangi alanda işlem yapicagim konusunda fikrim yok ama büyük ihtimalle mobil üzerinde çalışırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Okulda kullanmak içinse dizüstü veya macbook iyi olur. Evde yazılımla uğraşacağım dersen yine mackbook ta olur toplama pc de olur. 45 50K ya iyi bir sistem toplanır.
Okula çok goturmeye gerek yok okulda pc var evde kullanmak için lazım

Macbook yerine iMac alabilirsin ekran boyutu yeterli bence.

Okula yeni başlıcam hangi alanda işlem yapicagim konusunda fikrim yok ama büyük ihtimalle mobil üzerinde çalışırım

Hocam o zaman direkt toplama bilgisayar al bence.

Macbook yerine iMac alabilirsin ekran boyutu yeterli bence.
İMac hiç yoktu aklımda dusunmuyorumda açıkcası ama teşekkür ederim

yeni başlıyorsan bu masrafı boşuna yapıyorsun. gerek yok.
Ama hiç pc yok evde okul başlıyor illaki bir yerden başlamam lazım ortalama işimi gorcek pc 25 30 k almışken iyi alayım dedim

yeni başlıyorsan bu masrafı boşuna yapıyorsun. gerek yok.
Ama hiç pc yok evde okul başlıyor illaki bir yerden başlamam lazım ortalama işimi gorcek pc 25 30 k almışken iyi alayım dedim

Hocam daha ne yapacağınızı bilmeden bölümü mü seçtiniz? Çok yanlış yapıyorsunuz benden söylemesi.
Mobil developer olacaksanız, apple ürünleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

React, HTML & CSS, Node.js, SQL ile uğraşıyorum. Ünide ayrı ev tutacağım için PC topladım yoksa laptop alırdım. R9 7950X işlemci/32GB RAM/1TB SAMSUNG 980 PRO SSD vs. aldım. Sadece ekran kartı kaldı onu da 10K ya hangisi denk gelirse işte 3080 veya 6800 xt vs. alıcam pek fps veya oyun takıntım yok zaten. Macbook işi biraz para meselesi. Eğer İOS Mobil uygulama geliştiricisi değilsen hiç bulaşma. Ofiste .Net ile uğraşan backend tarafında windows laptop kullananlar mac'e geçince yapamadılar çünkü bazı programlar vs. kurulamadı veya ekstradan çok para vermek gerekiyor uygulamalar için.

Okula yeni başlıyorsun. Senin için taşınabilir olması daha önemli olurdu. Tek soru işaretin oyun oynayıp oynamaman olmalı bence. Oyun oynarım diyorsan bile bence Windows laptopları incelemelisin.

React, HTML & CSS, Node.js, SQL ile uğraşıyorum. Ünide ayrı ev tutacağım için PC topladım yoksa laptop alırdım. R9 7950X işlemci/32GB RAM/1TB SAMSUNG 980 PRO SSD vs. aldım. Sadece ekran kartı kaldı onu da 10K ya hangisi denk gelirse işte 3080 veya 6800 xt vs. alıcam pek fps veya oyun takıntım yok zaten. Macbook işi biraz para meselesi. Eğer İOS Mobil uygulama geliştiricisi değilsen hiç bulaşma.
Biraz saçma olmuş. 7950X de çok gerekli değil. Macbook senin kurduğun sistemden daha uyguna gelir.

Hocam daha ne yapacağınızı bilmeden bölümü mü seçtiniz? Çok yanlış yapıyorsunuz benden söylemesi.
Mobil developer olacaksanız, apple ürünleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
Aklımda mobil hep vardı ama sorunca garip geldi teşekkür ederim 🙏
React, HTML & CSS, Node.js, SQL ile uğraşıyorum. Ünide ayrı ev tutacağım için PC topladım yoksa laptop alırdım. R9 7950X işlemci/32GB RAM/1TB SAMSUNG 980 PRO SSD vs. aldım. Sadece ekran kartı kaldı onu da 10K ya hangisi denk gelirse işte 3080 veya 6800 xt vs. alıcam pek fps veya oyun takıntım yok zaten. Macbook işi biraz para meselesi. Eğer İOS Mobil uygulama geliştiricisi değilsen hiç bulaşma.
Mobil ile uğraşmak istiyorum ama zaman neyi gösterir bilemiyorum acaba uygulamalarda sorun çıkartıyor mu macbook diye merak ettim açıkcası

Geri