Yardım Yeni Aldığım PSU Çok Sıcak

Hydranoid

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
626
Arkadaşlar merhaba (https://forum.donanimarsivi.com/konu/deepcool-650w-pf650-80-999tl.810332/) bu konudaki psudan aldım. Daha önce kasayla beraber gelen Hyper diye bir markanın güç kaynağını kullanıyordum. 2 sene kadar kullandım dandik olduğu halde sorun çıkarmadı ama fiş prize takılı olmasa bile sssss diye bir ses çıkartıyordu psunun kablosunu direkt çıkardığımda ses kesiliyordu. Neyse konu bu değil bu dandik dediğim 500w psu dışarı baya bir hava üflüyordu. ve dokunduğumda çok sıcak olmuyordu. Ama bu psu dışarı neredeyse hiç hava üflemiyor dokunduğumda demiri sıcaktı baya.
Antalyada yaşıyorum işlemci 93mm kule soğutucum Ryzen 3500xim var 55 derece, GTX 1660ti ise 50 derecede çalışıyordu. PSU kasanın üstünde mesh kasa önde üç fan var arkada 93mm üstte 120mm egzoz fanı var. Sizce normal mi umarım anlatabilmişimdir. Yani kısaca derdim güç kaynağı dışarı hava üflemiyor ama fanı çalışıyor

ses yapmamak için fanı düşük devirde döndürüyordur ısınması normal patlamaz korkma marka iyi

ses yapmamak için fanı düşük devirde döndürüyordur ısınması normal patlamaz korkma marka iyi
Ben de öyle düşünüyorum ama yine de sormak istedim teşekkürler. Zaten ikisinin bariz malzeme farkı var eski olan ataç gibi dokunduğunda bükülüyor çok hafif bir malzemesi vardı :D

Ben de öyle düşünüyorum ama yine de sormak istedim teşekkürler. Zaten ikisinin bariz malzeme farkı var eski olan ataç gibi dokunduğunda bükülüyor çok hafif bir malzemesi vardı :D
eskisinin de hava üfleme sebebi pwm ayarlı fan değildir sabit 1200rpmde dönüyordur o yüzden şimdi ki kademeli olarak artıyor olabilir oyuna girince falan bi bak fan hızı artmış mı bende aynısından alıcam ondan :D

eskisinin de hava üfleme sebebi pwm ayarlı fan değildir sabit 1200rpmde dönüyordur o yüzden şimdi ki kademeli olarak artıyor olabilir oyuna girince falan bi bak fan hızı artmış mı bende aynısından alıcam ondan :D
Oyuna girip bakayım sırf senin için. bir de içinden 8+8 cpu pin- 4 adet 8 pinli pcie güç kablosu çıkıyor onun dışında molexler standart zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı 69 derece işlemci 59 dereceyi gördü ama fan hızı hala aynı :D çok az bir sıcaklık var ısınmış bir iphonedan daha az sıcak yani sorun yok büyük ihtimalle

Son düzenleme:
Geri