...............silindi

Yağlanman bölgesel ise şeker ve yağa abanmışsın demektir, normal gelişim döneminde basılan testesteron normal insanın neredeyse 3 katı kadar, oturduğun yerden kas yaptıracak bir oran bu
yağlanmam o kadar da bölgesel değil fakat ben çok önceden bel, göğüs, kalça, ve üst bacaklarımı ölçmüştüm. geçen gün ölçtüüğmde bunların baya arttığını fark ettim. isterseniz buraya da yazayım.

En azından internetin var. Youtubeda ekipmansız evde full body antremanları var. Onlardan kolayına gelenleri uygula.

En azından internetin var. Youtubeda ekipmansız evde full body antremanları var. Onlardan kolayına gelenleri uygula.
denerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tam olarak öyle. boy genetiktir ırsidir baban uzun sende uzun olacaksın. bende senin yaşlarında kısa boyluyum diye ayar olurdum. Sonra 18'e geldim birden fırladı boyum. daha zamanı var sabret çok takılma normal.
inşallah ya.

denerim.

inşallah ya.
millete çok takılma şekerdir o dur budur şudur kimse kimsenin metabolizmasını bilemez ama ailesinin genetiğine bakarak ergenlik çağında ki birinin şu an ne durumda olduğunu az çok tahmin eder. benim önerim spor yap gelişiminine önem ver sağlıklı beslen. ek olarak obezite sorunun olduğunu da düşünmüyorum. kimi ergen kilolu geçirir bu dönemi sonra zayıflar kimi çok zayıflar 20'sinden sonra kilo alır kimi 25'ten sonra bu kişiye genetiğe göre değişir. boyun uzayacak ve kilon asla sabit kalmayacak boyla paralel devam edebilir. ben iştahsızdım 25'inden sonra kilo aldım fiziğim oturdu. benim kuzen iştahlıydı 20'sinden sonra zayıfladı. kişiye göre değişir yani. kafana takacak başka bir dert bul. takılma.

millete çok takılma şekerdir o dur budur şudur kimse kimsenin metabolizmasını bilemez ama ailesinin genetiğine bakarak ergenlik çağında ki birinin şu an ne durumda olduğunu az çok tahmin eder. benim önerim spor yap gelişiminine önem ver sağlıklı beslen. ek olarak obezite sorunun olduğunu da düşünmüyorum. kimi ergen kilolu geçirir bu dönemi sonra zayıflar kimi çok zayıflar 20'sinden sonra kilo alır kimi 25'ten sonra bu kişiye genetiğe göre değişir. boyun uzayacak ve kilon asla sabit kalmayacak boyla paralel devam edebilir. ben iştahsızdım 25'inden sonra kilo aldım fiziğim oturdu. benim kuzen iştahlıydı 20'sinden sonra zayıfladı. kişiye göre değişir yani. kafana takacak başka bir dert bul. takılma.
Bende öyle düşünüyorum ama bu sene fark ettimki boyum ve kilom paralel değil. kilom boyumdan bağımsız hızla artıyormuş algısına kapıldım. ben çocukluğumu falan hep zayıf geçirmişken bir anda böyle kilo almaya başlayınca ve kendimi 75 görünce korktum. 80e çok yaklaşmışım ve 80i geçtikten ne yaparım algısıyla yememe içmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama hala alıyormuşum gibi hissediyorum. umarım dediğin gib olur.

Bi babam belki biraz uzun o da maksimum 185 falandır. Diğer türlü epeydir boyumda uzamıyor zaten. durmuş olmasından korkuyorum.

peki ben ne kadar yağ aldığımı nerden anlicam? mesela ben sabah 2-3 dilim çikolatalı ekmek, öğle arası 2 poğaça ayran gofret ve saklıköy bisküvi, eve geldiğimde genelde pilav veya pilav üstü fasulye/nohut vb. akşama da çayda arada sırada nadirende olsa fındık fıstık falan yiyorum.

peki yağlanmamda ergenlikten midir? ben bu seneye kadar göbek göğüs falan bilmezdim. bu sene hepsi bi anda ortaya çıktı. bu yağlardan dolayı bazı kıyafetler hoşuma gitmiyor. hep oversize veya büyük beden alasım geliyor.
Biraz fazla gece için söylüyorum. Yemeği saat 9 dan sonra kesmen lazım ve evde yapabileceğin egzersiz hareketlerine bak hatta eve dambıl seti vs alırsan erken yaşta güzel bir fizikte elde edersin. Pilav çikolatalı ekmek bunlar kilo yapar. Pilavı yesen bile az ye ve ekmeği tam buğday olarak tüket.

Biraz fazla gece için söylüyorum. Yemeği saat 9 dan sonra kesmen lazım ve evde yapabileceğin egzersiz hareketlerine bak hatta eve dambıl seti vs alırsan erken yaşta güzel bir fizikte elde edersin. Pilav çikolatalı ekmek bunlar kilo yapar. Pilavı yesen bile az ye ve ekmeği tam buğday olarak tüket.
Dambıl seti alıp ne yapabilirim? Ne yapmamı önerirsiniz? bir de hangisini alayım var mı önerdiğiniz?

Dambıl seti alıp ne yapabilirim? Ne yapmamı önerirsiniz? bir de hangisini alayım var mı önerdiğiniz?
Dambıl seti olarak ben fitset markasının 30 kg'a kadar olan setini kullanıyorum öneririm. Hareketler için youtube'da güzel videolar var ama benim önerdiğim kolları yana açma ve yerde dambılı yukarı doğru kaldırıp açma hareketleri var tabi bunların ingilizce isimleri var ancak ben anla diye söylüyorum. Dersen ki ben dambıl seti alamam yetersiz benim için o zaman özel spor salonlarına yazılabilirsin, belediyenin ucuz spor salonlarıda var kendi ilinde varsa o da olur.

Geri