Atatürk dini karalamaya mı çalıştı?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Ülkeyi Osmanlıdan kopardığı yok. Osmanlı cumhuriyetten önce yıkılmış bir devletti zaten. Vahdettin ingiliz mi amerikan mı himayesine gireyim derdinde biriydi. Lütfen konuya dönelim. Burada kutsal görülen bir dini hiçe sayma var. Bunu merak ediyorum gerçek mi değil mi
Adamın inanmadığı şeye ne demesini bekliyorsun ki?

Bende şunu merak ediyorum neden halkımız atatürk düşmanı yaşadığım şehirde zibilyontane atatürk düşmanı var..
Cahillikten hepsi azizim. Din kullanılarak ataya düşman ediliyor insanımız

Ülkeyi Osmanlıdan kopardığı yok. Osmanlı cumhuriyetten önce yıkılmış bir devletti zaten. Vahdettin ingiliz mi amerikan mı himayesine gireyim derdinde biriydi. Lütfen konuya dönelim. Burada kutsal görülen bir dini hiçe sayma var. Bunu merak ediyorum gerçek mi değil mi
Her ne olursa olsun ingilizlerin istediği oldu kültürü dini böldüler o yüzden 2.dalga gelmedi savaş 1920 de bitti.

Peki Atatürk ile ilgisi olduğu kısım hakkında ne bilgin var. Onun bilgisi var mıydı o mu yaptırdı?
Bizzat kitabın böyle olmasını istediğine dair evrak bile mevcut (kendi el yazısı ile gorevlilerden birine kızıyor. Çünkü ilk hali, İslâm'a daha saygılı bir üslupla yazılmış. Bunu beğenmediği için değiştirilmesini istiyor sert şekilde).

Atatürk Müslüman doğup zamanla dinden çıkmıştır kullandığı ifadelerden de anlaşılmaktadır zaten. Dini karalamak gibi bir isteği olduğunu sanmıyorum objektif olmaktan kastınızı anlayamadım insan uydurması olduğunu düşününce objektif olmamış mı oluyor?
Kendinin bulduğu demek yerine Allah isimli bir tanırdan gönderildiğine inandığı dese daha objektif olmaz mıydı?

Her ne olursa olsun ingilizlerin istediği oldu kültürü dini böldüler o yüzden 2.dalga gelmedi savaş 1920 de bitti.
Dini böldüler ? Osmanlıda halkın %3 okuma yazma biliyordu. Zaten bölünmüş cehaletten

Ben Hristiyanlığa inanmıyorum ama kanıtım olmadan resmi bir belgede hiçe saymıyorum. Bu yanlış çünkü
Kuranın insan yazması olduğuna inanmak için yeterince kanıt olduğuna inanıyorum. Zaten inancın gereği Hristiyanlığı hiçe sayamazsın çünkü o dini de senin Tanrın gönderdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hakaret etmemesini bekliyoruz Müslüman olmayanların. O kitapta resmen İslâm'a kin kusuluyor.
Hakaret seviyesindeki bölümleri alıntılayabilir misin okumadığımdan merak ettim.

Komutan iken yaptığı şeylere kimsenin lafı yok hocam, fakat başkan oldukdan sonraki kararları dincileri düşman etti kendine o yüzden islama inananlar atatürkü sevmez.
Ali Şükrü Bey ile meclis başkanlığı olayında İslâm'a savaş açtığı herkes tarafından ortaya çıkmıştı.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bizzat kitabın böyle olmasını istediğine dair evrak bile mevcut (kendi el yazısı ile gorevlilerden birine kızıyor. Çünkü ilk hali, İslâm'a daha saygılı bir üslupla yazılmış. Bunu beğenmediği için değiştirilmesini istiyor sert şekilde).
Kaynak gösterirsen konu burada kapanacak.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,181,921
Üyeler
187,587
Son üye
lewro