Neler Yeni

Atatürk dini karalamaya mı çalıştı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,824
İsim
Doruk
Ülkeyi Osmanlıdan kopardığı yok. Osmanlı cumhuriyetten önce yıkılmış bir devletti zaten. Vahdettin ingiliz mi amerikan mı himayesine gireyim derdinde biriydi. Lütfen konuya dönelim. Burada kutsal görülen bir dini hiçe sayma var. Bunu merak ediyorum gerçek mi değil mi
Adamın inanmadığı şeye ne demesini bekliyorsun ki?

Thadox

80+ Bronze
Bende şunu merak ediyorum neden halkımız atatürk düşmanı yaşadığım şehirde zibilyontane atatürk düşmanı var..
Cahillikten hepsi azizim. Din kullanılarak ataya düşman ediliyor insanımız

The Semih

80+ Gold
Ülkeyi Osmanlıdan kopardığı yok. Osmanlı cumhuriyetten önce yıkılmış bir devletti zaten. Vahdettin ingiliz mi amerikan mı himayesine gireyim derdinde biriydi. Lütfen konuya dönelim. Burada kutsal görülen bir dini hiçe sayma var. Bunu merak ediyorum gerçek mi değil mi
Her ne olursa olsun ingilizlerin istediği oldu kültürü dini böldüler o yüzden 2.dalga gelmedi savaş 1920 de bitti.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Peki Atatürk ile ilgisi olduğu kısım hakkında ne bilgin var. Onun bilgisi var mıydı o mu yaptırdı?
Bizzat kitabın böyle olmasını istediğine dair evrak bile mevcut (kendi el yazısı ile gorevlilerden birine kızıyor. Çünkü ilk hali, İslâm'a daha saygılı bir üslupla yazılmış. Bunu beğenmediği için değiştirilmesini istiyor sert şekilde).

Thadox

80+ Bronze

The Semih

80+ Gold
Yaptığı icraatler ve bunun gibi sözlerinden dolayı.
Komutan iken yaptığı şeylere kimsenin lafı yok hocam, fakat başkan oldukdan sonraki kararları dincileri düşman etti kendine o yüzden islama inananlar atatürkü sevmez.

Thadox

80+ Bronze
Atatürk Müslüman doğup zamanla dinden çıkmıştır kullandığı ifadelerden de anlaşılmaktadır zaten. Dini karalamak gibi bir isteği olduğunu sanmıyorum objektif olmaktan kastınızı anlayamadım insan uydurması olduğunu düşününce objektif olmamış mı oluyor?
Kendinin bulduğu demek yerine Allah isimli bir tanırdan gönderildiğine inandığı dese daha objektif olmaz mıydı?

SadeceSeyf

80+ Gold
Her ne olursa olsun ingilizlerin istediği oldu kültürü dini böldüler o yüzden 2.dalga gelmedi savaş 1920 de bitti.
Dini böldüler ? Osmanlıda halkın %3 okuma yazma biliyordu. Zaten bölünmüş cehaletten

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,824
İsim
Doruk
Ben Hristiyanlığa inanmıyorum ama kanıtım olmadan resmi bir belgede hiçe saymıyorum. Bu yanlış çünkü
Kuranın insan yazması olduğuna inanmak için yeterince kanıt olduğuna inanıyorum. Zaten inancın gereği Hristiyanlığı hiçe sayamazsın çünkü o dini de senin Tanrın gönderdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hakaret etmemesini bekliyoruz Müslüman olmayanların. O kitapta resmen İslâm'a kin kusuluyor.
Hakaret seviyesindeki bölümleri alıntılayabilir misin okumadığımdan merak ettim.

Light

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Arda Yıldırım
Bende şunu merak ediyorum neden halkımız atatürk düşmanı yaşadığım şehirde zibilyontane atatürk düşmanı var..
Hiçlikten cumhuriyet kurmuş adamdan, hiçbir halt olamayacakların nefret etmesi kadar doğal bir şey yok.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Komutan iken yaptığı şeylere kimsenin lafı yok hocam, fakat başkan oldukdan sonraki kararları dincileri düşman etti kendine o yüzden islama inananlar atatürkü sevmez.
Ali Şükrü Bey ile meclis başkanlığı olayında İslâm'a savaş açtığı herkes tarafından ortaya çıkmıştı.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Thadox

80+ Bronze
Bizzat kitabın böyle olmasını istediğine dair evrak bile mevcut (kendi el yazısı ile gorevlilerden birine kızıyor. Çünkü ilk hali, İslâm'a daha saygılı bir üslupla yazılmış. Bunu beğenmediği için değiştirilmesini istiyor sert şekilde).
Kaynak gösterirsen konu burada kapanacak.

Top Bottom