Voltaj ayarlarıyla oynarken bilmediğin bişey yapmış olabilirsinArkadaşlar PC kendi kendine kapanıyor oyun oynarken en son rame xmp yapıp mhz arttırmıştım ve voltaj değeriyle oynamıştım sorunu nasıl anlayabilirim neyden oldugunu lütfen yardım
Öncelikle bi bios ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin. Voltaj değeri ile arttırmaktansa sadece XMP kullanmayı deneyin. Çözülmezse bir daha konuşalım.
Öncelikle bi bios ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin. Voltaj değeri ile arttırmaktansa sadece XMP kullanmayı deneyin. Çözülmezse bir daha konuşalım.
PC’yi kapatıp güç kablosunu sökün. Bios pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar takın.Profile 1 seçmiştim bios ekranında RAM kendi mhzında çalışmıyordu PC kapanıyordu açılınca PC bende voltajla oynadım PC acılıyor ama 1 2 saate kapanıyor ekran kararıyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Biosu nasıl sıfırlayacağım
PC’yi kapatıp güç kablosunu sökün. Bios pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar takın.
Bilene sormak lazım. Siz o arada sistem özelliklerinizi paylaşır mısınız? Geldiğinde soracaktır. @RevDeisDou2933 mhz RAM için 1.2 voltaj değeri nasıldır
Bilene sormak lazım. Siz o arada sistem özelliklerinizi paylaşır mısınız? Geldiğinde soracaktır. @RevDeisDou
Ben çok hakim değilim dediğim gibi bir bilene devrettim. Özelliklerinizi detaylı yazın. RAM hangi marka hangi model vesaire. Anakartı da paylaşın.Hocam bir de pcyi güç seçeneklerinden nihai performansta kullanıyorum işlemci baya üstlere cıkıyor görev yöneticisiden baktıgımda ondanda olur mu
Rx570 4 gb
R3 1200
8GB 3000 mhz RAM
Hocam detay verebilir misiniz anakart ne RAM ne xmp ayarları dışında bir şey yaptınız mı vddr CPU voltahe ile alakalı olduğunu düşünüyorum eğer 1.100 de ise 1.2250 gibi bir değere yukseltirseniz düzelecektir gerekli bilgilendirmeleri verirseniz daha çok yardımcı olabilirim