PC KAPANIYOR KENDİ KENDİNE

Rulez

80+
Reaksiyon skoru
70
Arkadaşlar pc kendi kendine kapanıyor oyun oynarken en son rame xmp yapıp mhz arttırmıştım ve voltaj değeriyle oynamıştım sorunu nasıl anlayabilirim neyden oldugunu lütfen yardım

Bios pilini çıkarıp tak.
Aynısı oluyor mu?

Arkadaşlar PC kendi kendine kapanıyor oyun oynarken en son rame xmp yapıp mhz arttırmıştım ve voltaj değeriyle oynamıştım sorunu nasıl anlayabilirim neyden oldugunu lütfen yardım
Voltaj ayarlarıyla oynarken bilmediğin bişey yapmış olabilirsin

Öncelikle bi bios ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin. Voltaj değeri ile arttırmaktansa sadece XMP kullanmayı deneyin. Çözülmezse bir daha konuşalım.

Öncelikle bi bios ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin. Voltaj değeri ile arttırmaktansa sadece XMP kullanmayı deneyin. Çözülmezse bir daha konuşalım.

Profile 1 seçmiştim bios ekranında ram kendi mhzında çalışmıyordu pc kapanıyordu açılınca pc bende voltajla oynadım pc acılıyor ama 1 2 saate kapanıyor ekran kararıyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biosu nasıl sıfırlayacağım

Profile 1 seçmiştim bios ekranında RAM kendi mhzında çalışmıyordu PC kapanıyordu açılınca PC bende voltajla oynadım PC acılıyor ama 1 2 saate kapanıyor ekran kararıyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biosu nasıl sıfırlayacağım
PC’yi kapatıp güç kablosunu sökün. Bios pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyip tekrar takın.

Bilene sormak lazım. Siz o arada sistem özelliklerinizi paylaşır mısınız? Geldiğinde soracaktır. @RevDeisDou

Hocam bir de pcyi güç seçeneklerinden nihai performansta kullanıyorum işlemci baya üstlere cıkıyor görev yöneticisiden baktıgımda ondanda olur mu
Rx570 4 gb
R3 1200
8GB 3000 mhz ram

Hocam bir de pcyi güç seçeneklerinden nihai performansta kullanıyorum işlemci baya üstlere cıkıyor görev yöneticisiden baktıgımda ondanda olur mu
Rx570 4 gb
R3 1200
8GB 3000 mhz RAM
Ben çok hakim değilim dediğim gibi bir bilene devrettim. Özelliklerinizi detaylı yazın. RAM hangi marka hangi model vesaire. Anakartı da paylaşın.

Hocam detay verebilir misiniz anakart ne ram ne xmp ayarları dışında bir şey yaptınız mı vddr CPU voltahe ile alakalı olduğunu düşünüyorum eğer 1.100 de ise 1.2250 gibi bir değere yukseltirseniz düzelecektir gerekli bilgilendirmeleri verirseniz daha çok yardımcı olabilirim

Hocam detay verebilir misiniz anakart ne RAM ne xmp ayarları dışında bir şey yaptınız mı vddr CPU voltahe ile alakalı olduğunu düşünüyorum eğer 1.100 de ise 1.2250 gibi bir değere yukseltirseniz düzelecektir gerekli bilgilendirmeleri verirseniz daha çok yardımcı olabilirim

Selam hocam anakart asus 320m-r Xmp ayarını seçtim fakat pc kapanıyordu biraz voltajla oynadım dram voltaj ismi onla ugrasınca böyle kapanyor arada bide windowstan güç seçeneklerinden nihai performans ta kullanıyorum

Hocam biosa girin ayarları sıfırlayın sonra xmpyi açın advanced mode a geçip AI Tweaker Dan Dram voltage kısmından bu vddcr CPU voltahe kısmına girin 1.100 normal halidir buna 0.125 ekleyin gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim

Ekler

• IMG-20200703-WA0008.jpg
    IMG-20200703-WA0008.jpg
    111.4 KB · Hit: 52
Geri