🔴 MERKEZ BANKASI GENE FAİZ ARTTIRDI!🔥

En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
7,380

- Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentilerinin üzerinde bir adım atan Merkez, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Genel beklenti 250 baz puanlık artış yönündeydi.​

Hafize Gaye Erkan başkanlığında üst üste altıncı kez faiz yükseltildi. Geçen ay olduğu gibi bu ayda 500 baz puanlık bir artışa giden Merkez, faizi yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkardı. Merkez'den yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 30'dan yüzde 35 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir." denildi.

"FAİZ, ENFLASYONU YÜZDE 5 HEDEFİNE ULAŞTIRACAK ŞEKİLDE BELİRLENECEK"​

"SADELEŞME SÜRECİ, KADEMELİ OLARAK DEVAM EDECEK"​

"KURUL ELİNDEKİ TÜM ARAÇLARI KULLANMAYA DEVAM EDECEK"​

merkez-bankasi-faizi-beklentinin-uzerinde-artirdi_16559947_2532_z2.jpg

Son düzenleme:
Hocam ben bu faiz işlerine biraz cahilim ne türden iyi ne türden kötü oldu bu beklenenden fazla artış

ben artık anlayamıyorum. İyi bir şey mi oluyor, kötü mü?
Çok kötü bir durum. Faiz oranlarının yükseltilmesi, tüketici harcamalarını ve yatırımları azaltabilir çünkü yüksek faiz oranı, borçlanma maliyetlerini artırır. Bu da ekonomideki büyümeyi yavaşlatır, ki bizim ülkede faiz nirvanaya ulaştı artık.

2 tane binho 13 tane ekos hissem var nası etki eder arkadaşlar ilk kez hisse aldım anlamıyorum

Yavuz Sultan Selim kanka başkaları dusurmeseydi. Şimdi yükseltme gereği olmazdi. Şuan yükseltme oluyor fakat artık güven yok

Çok kötü bir durum değil aslında geç kalınmış bir artış bu, yapılan hamle doğru ve iyi bir durum faiz artırılması demek piyasayı soğutup enflasyonist baskıyı ortadan kaldırmak için yapılır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,272
Üyeler
184,611
Son üye
yattara
Geri