🔴 MERKEZ BANKASI FAİZ ARTTTIRDI! FELAKET! 🔥

Merkez Bankası politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı 🔥🔥

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Ekonomistler politika faizinin yüzde 45'te sabit bırakılması tahmin ediyordu.

"ENFLASYONDA BOZULMA GÖRÜLÜRSE SIKILAŞTIRMAYA GİDİLECEK"​

MERKEZ BANKASI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA​

TCMB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45'ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul ayrıca, operasyonel çerçevede değişikliğe giderek, Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 300 baz puanlık bir marj ile belirlenmesine karar vermiştir.

Alıntıyı görüntüle
gideyim de 1000 dolar daha yapayım.
 
1711032266474.png
 
Kötü günlerdeyiz. Daha kötü günler bizi bekliyor maalesef. Sadece ekonomik anlamda değil. Coğrafik felaketler göz göre göre geliyor. Bazı şeyler için çok geç kaldık.
 
dolar mı alalım, mantıklı mı ne dersiniz
 
Bence dolar almaya gerek yok direk altın alınmalı zaten dolar bazlı altın.
 
faiz arttırımı doğru ancak ekonomi politikalarında değişiklik yok kamu harcamaları halen yüksek dıdısının dıdısının altında 10 milyonluk kamuya ait araba para basmaya devam ne kadar çok para o kadar çok enflasyon naci ağbalda yaptıkları gibi gecenin bir yarısı görevden alma yapılırsa bir de o zaman geçmiş olsun
Naci ağbal görevden alınmasaydı bugün bunları konuşmazdık
 
Twitter'da birinin dediğine göre seneye ya da bu sene demirtaş ile çözüm süreci anlaşması mı ne yapıp, karşılığında 1 trilyon dolar verilecekmiş ve ekonomik sıkıntılar olmayacakmış. Kısacası yapılmaması gereken bir şey karşılığında ekonomiyi düzeltecek birileri birisinin dediğine göre.
O anlaşmayı kim yapacak? ABD mi, yahudiler mi, kim? Tahminin varmı
 
Geri
Top