13600KF sistem upgrade vs. R7 7800X3D sistem

DracheN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,417
Arkadaşlar 13600KF RTX 4070 sistemi var. Sizce 14700KF mi upgrade yapayım yoksa sistemi biraz zararına satıp Ryzen 7 7800X3D geçip komple yeni sistem almak mı?

Arkadaşlar 13600KF RTX 4070 sistemi var. Sizce 14700KF mi upgrade yapayım yoksa sistemi biraz zararına satıp Ryzen 7 7800X3D geçip komple yeni sistem almak mı?
Hocam 7800x3d bambaşka bir boyut. Zarar etmeden geçiş mümkünse düşünmeden geçebilirsiniz

7800x3d.
Bu işlemci ismini görünce rakip ne varsa düşünmeden yazasım geliyor mükemmel bir şey.

Ama sistemi niye zararına satacaksınız?

Hocam 7800x3d bambaşka bir boyut. Zarar etmeden geçiş mümkünse düşünmeden geçebilirsiniz
Hocam sistem imzamdaki gibi. Maliyeti 50K civarıydı, ne kadara satarım sizce?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7800x3d.
Bu işlemci ismini görünce rakip ne varsa düşünmeden yazasım geliyor mükemmel bir şey.

Ama sistemi niye zararına satacaksınız?
Çünkü 50K civarına geldi sistem. Satarken 40 bile zor geliyor bana. Ağustos 2023'te aldım.

Hocam sistem imzamdaki gibi. Maliyeti 50K civarıydı, ne kadara satarım sizce?

Çünkü 50K civarına geldi sistem. Satarken 40 bile zor geliyor bana. Ağustos 2023'te aldım.
Hocam hepsini satma o zaman.
Sadece anakart ve işlemciyi sat. Ramin uyumlu ise onu satmana gerek yok.

Bende var 7800x3D'de eski Intel'ciydim normal ama ne bileyim hala alışamadım gibi bu işlemciye. :D Boşta falan çok güç tüketiyor. CS2'de Arctic 360 ile 85 derecelere geliyor. Bilemedim, belki bende Intel dönerim.

Bende var 7800x3D'de eski Intel'ciydim normal ama ne bileyim hala alışamadım gibi bu işlemciye. :D Boşta falan çok güç tüketiyor. CS2'de Arctic 360 ile 85 derecelere geliyor. Bilemedim, belki bende Intel dönerim.
Kaç FPS alıyorsun hocam? Sıcaklıktan yana en ufak sıkıntım yok. RAM uyumu desen harika 1 kere sorun yaşamadım. O yüzden risk almadan 14700KF mi geçsem diye düşünüyorum.

Niye sıkıntı olsun ki?
AMD 6000 MHZ üstünü önermiyor. Kararlılık soruun var hala.

@MrCodeX hocamın da dediği gibi sadece değiştirmen gereken parçaları satarsan zarar etmezsin. Psuya güncelleme gerekebilir. Ramleri expo olarak değiştirebilirsin ki bunları 2. El olarak satarsan ekstrem bir zarar edeceğini düşünmüyorum

240mm soğutucuyla bile o kadar ısınmıyor.

Kaç FPS alıyorsun hocam? Sıcaklıktan yana en ufak sıkıntım yok. RAM uyumu desen harika 1 kere sorun yaşamadım. O yüzden risk almadan 14700KF mi geçsem diye düşünüyorum.

AMD 6000 MHZ üstünü önermiyor. Kararlılık soruun var hala.
Yerinde olsam 13600K ile kalırdım şahsen. Hangi işe yetmiyor ki o canavar 😀

Anakart Z serisi zaten sıkışırsan sağlam bir OC yap devam et yani.

Geri