Öneri 60K Bütçe 4 Laptop Arasında Kaldım

MattJohn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
652
Bütçe
60000
Merhaba arkadaşlar, 60k gaming laptop önerisi konusunda bulduğumuz 4 laptop için @Emsal hocamın tavsiyesi üzerine özel bir konu açtım ve fikirlerinizi bekliyorum. Onlarca laptop arasından bu 4 laptopa indirdik listeyi, aşağıdaki 4 laptoptan hangisini tercih ederdiniz ve neden?

Önceki konuya destek veren hocalarımı da şöyle etiketliyorum;

@yagizd2 @MonteCapz @Lady-Of-Ice @soul @Emsal

asus 4080 güzel de ekranı 1080p

hangisini tercih ederdiniz ve neden?
Kullanım amacı taşınabilirlik ise lenovo, maxq ve slim power adaptörü ile geliyor.

Güç için ise acer

Asus önermiyorum çünkü mühendislik hatası çoğu cihazı. Eski kalite kalmadı. Ucuz etin yahnisi.

Sıralama yaparsak dengeli ve dolu bir cihaz istiyorsan ki benim de tercihim o yönde kesinlikle 1. sıraya predatör koymalısın.
he dersen ki işlemci bana yeter ekran kartı güçlü olsun 4080 olanı tercih edebilirsin ama ekran dezavantaj.

1. PREDATÖR
2. LEGİON
3. VECTOR
4. ROG STRİX

Kullanım amacı taşınabilirlik ise lenovo, maxq ve slim power adaptörü ile geliyor.

Güç için ise acer

Asus önermiyorum çünkü mühendislik hatası çoğu cihazı. Eski kalite kalmadı. Ucuz etin yahnisi.
Hocam taşınabilirlik tabi, sonuçta laptopun amacı bu ancak güçten de taviz vermek istemiyorum arada çok fark olmayacaksa. Monster Semruk vb. sadece laptopun kendisi 5 kg olmadığı sürece sıkıntı yok.

Güç için Acer, yani bunların arasında en performanslı Acer mi olur diyorsunuz? Ben MSI olur sanıyordum.

Asus önermemeniz ise üzdü bir tık :) Zira ROG serisi tasarımı çok hoşuma giden bir model ancak mühendislik hatası var diyorsanız bu tabi ciddi bir durum.

Sıralama yaparsak dengeli ve dolu bir cihaz istiyorsan ki benim de tercihim o yönde kesinlikle 1. sıraya predatör koymalısın.
he dersen ki işlemci bana yeter ekran kartı güçlü olsun 4080 olanı tercih edebilirsin ama ekran dezavantaj.

1. PREDATÖR
2. LEGİON
3. VECTOR
4. ROG STRİX
Hocam genel açıdan benim için önemli olan şey hız, arada da büyük fark olmadığı sürece sorun yok, uzaya roket göndermiycem yani sonuçta.

Şahsi; 13700H bana fazlasıyla yeterli gelir.
1.Lenovo Slim5
2.Acer Predator
Teşekkürler hocam

Ben de böyle düşünüyorum hocam legion fiyatı bayağı indirimli bence aynısı vatan bilgisayarda 89k tamam onlar da biraz fazla abartmış ama legionlar güzel ince ve kullanışlı duruyor bayağı
Aynı fikirde olmanız güzel, benim de hoşuma gidiyor onlar, i9 ve i7 farkına ne diyebiliriz peki? Vatan cidden abartmış bu arada :)

Son düzenleme:
Benim sıralamam şu şekilde olurdu:
1)MSI Vector
2)Asus Rog Strix
3)Lenovo Legion Slim 5
4)Acer Predator Helios 16
-Bu sıralamayı yapmamdaki en büyük etken ekran kartı farkı idi. Çünkü 4070 8gb, 4080 12gb VRAM'e sahip ekran kartları. Ayrıca %10-15 arası performans farkları mevcut. Sadece bu farklar bile uzun ömürlülük konusunda MSI ve Asus'u öne geçiriyor. Bu nedenle lenovo ve acer'ı baştan eledim denebilir. Buna rağmen her iki modelin de 1200p ekrana sahip olması biraz can sıkıcı. 4080 bu çözünürlükte overkill oluyor. Ben şahsen evimdeyken masaüstü bilgisayar gibi kullanıyorum kendi laptop'ımı. O nedenle çok önemsemezdim ekran problemini. Alır bir 2k monitör takılırdım.
- 13. nesil HX işlemcilerin undervolt koruması mevcut. Bendeki dell g15 5530'a undervolt yapamıyorum (3.parti yazılımlarla dahi). Asus ve MSI kendi bios'larından bunu mümkün kılmış üreticiler. Böyle bir avantajı da var.
- MSI neden Asus'dan önde derseniz de, kasa malzemesi, klavye kalitesi, hoparlör kalitesi ve yazılım desteği (asus armoury crate bazen tam bir kabus olabiliyor) konularında daha iyi olduğunu düşünüyorum.
- Asus sıvı metal, MSI termal macun ile geliyor. Bu Asus tarafından bir avantaj olarak düşünülebilir ancak 2 yılın sonunda garanti de bittiğinde termal bileşen değişimini kendiniz yapmak isterseniz Asus'a yapılacak işlem çok daha sancılı ve riskli olacaktır.
- Son olarak MSI'da bir üst model işlemci avantajı da var.

Düşüncelerim bu şekilde. Başka fikirler de geldikçe tartışırız.

1)MSI Vector
2)Asus Rog Strix
3)Lenovo Legion Slim 5
-Bu sıralamayı yapmamdaki en büyük etken ekran kartı farkı idi. Çünkü 4070 8gb, 4080 12gb VRAM'e sahip ekran kartları. Ayrıca %10-15 arası performans farkları mevcut. Sadece bu farklar bile uzun ömürlülük konusunda MSI ve Asus'u öne geçiriyor. Bu nedenle lenovo ve acer'ı baştan eledim denebilir. Buna rağmen her iki modelin de 1200p ekrana sahip olması biraz can sıkıcı. 4080 bu çözünürlükte overkill oluyor. Ben şahsen evimdeyken masaüstü bilgisayar gibi kullanıyorum kendi laptop'ımı. O nedenle çok önemsemezdim ekran problemini. Alır bir 2k monitör takılırdım.
- 13. nesil HX işlemcilerin undervolt koruması mevcut. Bendeki dell g15 5530'a undervolt yapamıyorum (3.parti yazılımlarla dahi). Asus ve MSI kendi bios'larından bunu mümkün kılmış üreticiler. Böyle bir avantajı da var.
- MSI neden Asus'dan önde derseniz de, kasa malzemesi, klavye kalitesi, hoparlör kalitesi ve yazılım desteği (asus armoury crate bazen tam bir kabus olabiliyor) konularında daha iyi olduğunu düşünüyorum.
- Asus sıvı metal, MSI termal macun ile geliyor. Bu Asus tarafından bir avantaj olarak düşünülebilir ancak 2 yılın sonunda garanti de bittiğinde termal bileşen değişimini kendiniz yapmak isterseniz Asus'a yapılacak işlem çok daha sancılı ve riskli olacaktır.

Hocam bu sıralama gerçekten oyunu değiştirir :)

- Bu ekran kartına 1200p ekran olması sıkıcı evet ama dediğiniz gibi evde ben de ekstra bir monitör ile kullanacağım, dışarda da çok sıkıntı olmaz sanırım.
- Undervolt koruması hakkında bir bilgim yoktu ancak böyle bir seçeneğin sunulması tabii ki güzel olur.
- Kasa malzemesi, klavye kalitesi ve yazılım desteği kesinlikle çok önemli benim için. Laptop sürekli el altında olan bir cihaz ve sağlam hissettirmesi kesinlikle önemli.
- Asus'un sıvı metal ile geldiğini bilmiyordum, bu benim için bir dezavantaj açıkası. Çünkü laptop içini kendi açan ve temizleyen biriyim, servise vb. bir yere bağlı olmadan bakımlarını yapabilmem lazım. Şu an kullandığım laptopu son vidasına kadar söküp takabiliyorum ve termal macununu yenileyebiliyorum, alacağım cihazın da buna izin vermesini isterim.
- İşlemcinin üst model olması da kesinlikle bir avantaj, katılıyorum.

Elediğiniz diğer iki laptop hakkında da fikrimi belirtmem gerekirse;

Lenovo'nun sade ve ince yapısı gerçekten hoşuma gitti, onunla ilgili bir video izledim ve sadece kapağın metal tarzı, klavye ve alt gövdenin ise plastik olduğunu gördüm ve o bir tık üzdü beni, malzeme kalitesi konusunda biraz tasarruf edilmiş gibi.

Acer'da ise izlediğim videoda kapağın, gövdenin (alt kapak hariç) metal olduğunu ve malzeme kalitesinin iyi olduğunu gördüm. Bu gayet hoşuma gitti, ek olarak genel tasarımı da gayet hoş geldi, performans konusunda ise tam yorum yapamıyorum.

1)MSI Vector
2)Asus Rog Strix
3)Lenovo Legion Slim 5

Bilgisayarın uzun süre yaşamasını sağlayan şey işlemci. 32K puan alan İ9 işlemciyi bir kenara atmamalı insan

Bilgisayarın uzun süre yaşamasını sağlayan şey işlemci. 32K puan alan İ9 işlemciyi bir kenara atmamalı insan
Hocam sen normalde Acer ın diğer modellerini loq ve Victus un arkasına koymuştun

Bu predator un limit sıkıntısı ya da bataryadan kısıp güce verme gibi özellikleri var mıdır
Kağıt üstünden ziyade kullanımı nasıl mesela Abdullah abi vector incelemesinde 4080 13700hx birlikteliğinde işlemci ve ekran kartının sonuna kadar performans verebildiğini anlatıyordu
Acaba predator performans noktasında limit vs var mıdır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,965
Üyeler
186,559
Son üye
PrisonMike
Geri