Neler Yeni

Öneri 60K Bütçe 4 Laptop Arasında Kaldım

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ
Sanki çok fahiş fiyat çekmemişler buna hocam normalin bir tık üstü belki denebilir 4070 13900h işlemci çok ince ve hafif farklı bir tarzı var

Anladığım kadarıyla qhd ekranın 4070 ile ne kadar kullanışlı olduğu asıl soru
Yani herkes kendi kullanım senaryosuna göre tercih yapıyor sonuçta. Oyun oynamayı seven biri olarak 70k para verip 4070'li cihaz almam. 8gb VRAM 2k için çoğu güncel oyunda yeterli olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@yagizd2 hocam peki üstteki yorumumda bahsettiğim iki endişem hakkında ne dersiniz? MSI Vector vb. bir cihaz aldığımda bunları yaşar mıyım sizce? Sizin de şu an kullandığınız DELL baktığımız cihazlara benziyor.
-Msi, asus ve acer'in hepsinde 330W adaptör var ve eminim ki hepsi 1kg'a yakındır. Cihazların kendisi de ağır. Bu nedenle çok kompakt değiller. Hepsinde de HX işlemci var pil ömrü çok uzun olmaz. Video izlemeye 4 saat max derim tahminen. Lenovo bu konularda daha başarılı. Pili de, aynı senaryoda tahminen 6-7 saat gidecektir.
- Fan gürültüsü konusunda iş size düşüyor. Hepsinin soğutma sistemi başarılı ve yük altında gürültülü çalışmak zorundalar. Ne kadar gürültülü çalışacağı sizin tercih edeceğiniz kullanıcı profili ile belirlenecektir. Yüksek performansa ihtiyaç duymadığınız senaryolarda "sessiz" ve "silent" kullanıcı profilini aktive etmeniz gürültüsüz bir deneyim için yeterli olacaktır.

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Asus 330W adaptör
Asus 280 ile geliyor diye biliyorum ama. Kontrol etmem lazım.

Ben olsam 4060 alır geçerim. Laptopa yapılan yatırım hiç mantıklı değil.

Emsal

80+ Silver

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,062
İsim
Asil
Merhaba arkadaşlar, 60k gaming laptop önerisi konusunda bulduğumuz 4 laptop için @Emsal hocamın tavsiyesi üzerine özel bir konu açtım ve fikirlerinizi bekliyorum. Onlarca laptop arasından bu 4 laptopa indirdik listeyi, aşağıdaki 4 laptoptan hangisini tercih ederdiniz ve neden?

Önceki konuya destek veren hocalarımı da şöyle etiketliyorum;

@yagizd2 @MonteCapz @Lady-Of-Ice @soul @Emsal
Hocam Acer 140watt
Asus 140watt
Lenovo 140watt
MSI ise 175watt ve 4080, diğerleri 4070
Bunun yanı sıra diğer modeller msi dan daha da pahalı olmasına rağmen 4070.
Laptopun ekranı Full HD ve 144hz falan filan bundan ziyade işlemcide i7 13700H yani zayıf kalmaz bu nedenle ben kesinlikle MSI alırdım buradan.

Hocam bu sıralama gerçekten oyunu değiştirir :)

- Bu ekran kartına 1200p ekran olması sıkıcı evet ama dediğiniz gibi evde ben de ekstra bir monitör ile kullanacağım, dışarda da çok sıkıntı olmaz sanırım.
- Undervolt koruması hakkında bir bilgim yoktu ancak böyle bir seçeneğin sunulması tabii ki güzel olur.
- Kasa malzemesi, klavye kalitesi ve yazılım desteği kesinlikle çok önemli benim için. Laptop sürekli el altında olan bir cihaz ve sağlam hissettirmesi kesinlikle önemli.
- Asus'un sıvı metal ile geldiğini bilmiyordum, bu benim için bir dezavantaj açıkası. Çünkü laptop içini kendi açan ve temizleyen biriyim, servise vb. bir yere bağlı olmadan bakımlarını yapabilmem lazım. Şu an kullandığım laptopu son vidasına kadar söküp takabiliyorum ve termal macununu yenileyebiliyorum, alacağım cihazın da buna izin vermesini isterim.
- İşlemcinin üst model olması da kesinlikle bir avantaj, katılıyorum.

Elediğiniz diğer iki laptop hakkında da fikrimi belirtmem gerekirse;

Lenovo'nun sade ve ince yapısı gerçekten hoşuma gitti, onunla ilgili bir video izledim ve sadece kapağın metal tarzı, klavye ve alt gövdenin ise plastik olduğunu gördüm ve o bir tık üzdü beni, malzeme kalitesi konusunda biraz tasarruf edilmiş gibi.

Acer'da ise izlediğim videoda kapağın, gövdenin (alt kapak hariç) metal olduğunu ve malzeme kalitesinin iyi olduğunu gördüm. Bu gayet hoşuma gitti, ek olarak genel tasarımı da gayet hoş geldi, performans konusunda ise tam yorum yapamıyorum.
Hocam benim sırlamada aşağı yukarı böyle olurdu bunun yanı sıra Asusta mühendislik sorunu falan yok bildiğim kadarıyla tuf lara bir şey diyemem ancak rog larda kesinlikle olmaz

Son düzenleme:

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Yoo aslında darbe değil. 13700h 115W, rtx 4070 140W (Ancak mimari olarak voltaj limitinden 115W'ı geçmez). 230W adaptör ucu ucuna yetiyor gibi düşünebilirsiniz. Eksik kalan kısmı da batarya destekliyor zaten. Ama bataryanın desteklemesi gereken bir kullanım senaryosu günlük yaşantınızda olmaz. Hem işlemci hem ekran kartını stress testine sokarsanız erişebileceğiniz bir durum.

*Ayrıca konu üzerine konuştukça sizin kullanım senyaryonuza ve kalite anlayışınıza en uygun cihaz lenovo olmaya başladı benden demesi 😃
Hocam evet öyle oldu ama o "plastic interior and body" demesi beni bir tık üzdü, yani kullanmadan bilemem tabi ama bu seviyeye çıktıktan sonra hala malzemeden çalmaları hoşuma gitmedi :(

Şu laptop nasıl hocam senin batarya listesinde de en tepelerde

Hocam tasarım gayet hoşuma gitti ama fiyatı sadece bilindik model diye mi yüksek acaba ROG gibi?

Bu tarz bir şey nasıl peki?

Yani tabloya göre 418 dakika youtube süresi varmış Pek tepede sayılmaz ama yine de iyi. Ancak ben ekrana fan üfleyen tasarımları oldum olası sevmedim. Ayrıca çok fahiş fiyat çekiyorlar bu modellere.

418 dakika YouTube iyiymiş hocam, ekrana fan üfleyen dediğiniz bu ekranı açınca arka taraftan biraz yükselmesi mi? Ben de onu pek sevmiyorum, sağlam hissiyat vermiyor bana.

Yani herkes kendi kullanım senaryosuna göre tercih yapıyor sonuçta. Oyun oynamayı seven biri olarak 70k para verip 4070'li cihaz almam. 8gb VRAM 2k için çoğu güncel oyunda yeterli olmuyor.

-Msi, asus ve acer'in hepsinde 330W adaptör var ve eminim ki hepsi 1kg'a yakındır. Cihazların kendisi de ağır. Bu nedenle çok kompakt değiller. Hepsinde de HX işlemci var pil ömrü çok uzun olmaz. Video izlemeye 4 saat max derim tahminen. Lenovo bu konularda daha başarılı. Pili de, aynı senaryoda tahminen 6-7 saat gidecektir.
- Fan gürültüsü konusunda iş size düşüyor. Hepsinin soğutma sistemi başarılı ve yük altında gürültülü çalışmak zorundalar. Ne kadar gürültülü çalışacağı sizin tercih edeceğiniz kullanıcı profili ile belirlenecektir. Yüksek performansa ihtiyaç duymadığınız senaryolarda "sessiz" ve "silent" kullanıcı profilini aktive etmeniz gürültüsüz bir deneyim için yeterli olacaktır.
Anladım hocam, o zaman fanı çok dert etmeye gerek yok, hedef daha çok iyi bir batarya şu an.

Asus 280 ile geliyor diye biliyorum ama. Kontrol etmem lazım.

Ben olsam 4060 alır geçerim. Laptopa yapılan yatırım hiç mantıklı değil.
Hocam aslında bana yeter 4060, bu seviyeye çıkmanın tek sebebi alt fiyatlarda hep HP Victus önerilmesi, yani eğer 4060'lı ve fiyatı uygun, aynı zamanda bu listedeki cihazlar gibi malzeme kalitesi yüksek bir model bulursam çok daha iyi olur zaten.

4060 için de şu var, batarya noktasından da gayet iyi süre veriyor 7840hs ama heralde siz 40k lık bir 4060 kastettiniz https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...-16-gaming-laptop-gri-82y9001rtx-1232317.html
Tasarım yine güzel, performansı diğerlerine göre ne kadar az olur onu bilmiyorum, eğer batarya açısından ciddi avantajı varsa kesin düşünürüm.

Hocam Acer 140watt
Asus 140watt
Lenovo 140watt
MSI ise 175watt ve 4080, diğerleri 4070
Bunun yanı sıra diğer modeller msi dan daha da pahalı olmasına rağmen 4070.
Laptopun ekranı Full HD ve 144hz falan filan bundan ziyade işlemcide i7 13700H yani zayıf kalmaz bu nedenle ben kesinlikle MSI alırdım buradan.

Hocam benim sırlamada aşağı yukarı böyle olurdu bunun yanı sıra Asusta mühendislik sorunu falan yok bildiğim kadarıyla tuf lara bir şey diyemem ancak rog larda kesinlikle olmaz
Hocam sıvı metal varmış onlarda zaten o yüzden direk eledim ROG serisini, yani şahsen ben de MSI konusunda sizin gibi düşünüyorum, fiyatları aynı sayılır ne güzel gidip 4080'li olanı alayım diyorum ama bu sefer kendime masaüstü bir cihaz almış olmayım, bu konuda diğer laptoplardan ne kadar dezavantajlı olduğu önemli. Yani 4080'li diye bataryada günlük işlerimi yaparken gidip aşırı az bir ömür sunarsa sıkıntı. Ama diğerlerinden %10-15 daha az giderse kabul edilebilir olur benim için, sonuçta aslanı da beslemek kolay değil yani :)

Asus ROG'da mühendislik sorunu olduğunu ise @HmzaY hocam söyledi, onu hocam daha iyi anlatır.

Son düzenleme:

Emsal

80+ Silver
Hocam evet öyle oldu ama o "plastic interior and body" demesi beni bir tık üzdü, yani kullanmadan bilemem tabi ama bu seviyeye çıktıktan sonra hala malzemeden çalmaları hoşuma gitmedi :(

Hocam tasarım gayet hoşuma gitti ama fiyatı sadece bilindik model diye mi yüksek acaba ROG gibi?

418 dakika YouTube iyiymiş hocam, ekrana fan üfleyen dediğiniz bu ekranı açınca arka taraftan biraz yükselmesi mi? Ben de onu pek sevmiyorum, sağlam hissiyat vermiyor bana.

Anladım hocam, o zaman fanı çok dert etmeye gerek yok, hedef daha çok iyi bir batarya şu an.

Hocam aslında bana yeter 4060, bu seviyeye çıkmanın tek sebebi alt fiyatlarda hep HP Victus önerilmesi, yani eğer 4060'lı ve fiyatı uygun, aynı zamanda bu listedeki cihazlar gibi malzeme kalitesi yüksek bir model bulursam çok daha iyi olur zaten.

Tasarım yine güzel, performansı diğerlerine göre ne kadar az olur onu bilmiyorum, eğer batarya açısından ciddi avantajı varsa kesin düşünürüm.

Hocam sıvı metal varmış onlarda zaten o yüzden direk eledim ROG serisini, yani şahsen ben de MSI konusunda sizin gibi düşünüyorum, fiyatları aynı sayılır ne güzel gidip 4080'li olanı alayım diyorum ama bu sefer kendime masaüstü bir cihaz almış olmayım, bu konuda diğer laptoplardan ne kadar dezavantajlı olduğu önemli. Yani 4080'li diye bataryada günlük işlerimi yaparken gidip aşırı az bir ömür sunarsa sıkıntı. Ama diğerlerinden %10-15 daha az giderse kabul edilebilir olur benim için, sonuçta aslanı da beslemek kolay değil yani :)

Asus ROG'da mühendislik sorunu olduğunu ise @HmzaY hocam söyledi, onu hocam daha iyi anlatır.
Msi attığınız ilan da kutu açık yazıyor hocam 2 yıl garantili ama niçin açık ki anlaşılması lazım

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
yanlış mı düşünüyorum hocam? imzanda rog varda
hocam elime 8 adet son nesil asus rog geçti. Hepsi mühendislik hatası. Tayvan kaliteyi düşürmüş

yüksek bir model bulursam çok daha iyi olur zaten.

indirimde 43-45 e düşüyor.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Msi attığınız ilan da kutu açık yazıyor hocam 2 yıl garantili ama niçin açık ki anlaşılması lazım
İçi açıksa olmaz ya, başka yerden alırım, laptop nasıl peki hocam?

hocam elime 8 adet son nesil asus rog geçti. Hepsi mühendislik hatası. Tayvan kaliteyi düşürmüş

indirimde 43-45 e düşüyor.
Hocam indirimde 43-45'e düşüyorsa güzel ama yakın zamanda almam lazım, yani bir ay sonra fln indirime girerse benim için anlamsız olur.

Bu nasıl hocam? Batarya konusunda iyi gözüküyor.

Ekler

• battery.png
    battery.png
    297.6 KB · Hit: 30

Emsal

80+ Silver
İçi açıksa olmaz ya, başka yerden alırım, laptop nasıl peki hocam?

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,062
İsim
Asil

hocam günlük kullanımda zaten pc 4080 kullanmadığı için sorun olmaz kendisi otomatik seçiyor gpu yu gereksiz işlerde işlemciye daha çok biniyor yük

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Hocam memnun olan da var olmayan da, malzeme kalitesi anlamında fikir birliği yok :/

hocam günlük kullanımda zaten pc 4080 kullanmadığı için sorun olmaz kendisi otomatik seçiyor gpu yu gereksiz işlerde işlemciye daha çok biniyor yük
Aynen hocam mantıken ben de öyle düşünüyorum.

Top Bottom