Tam model numarası ne hocam? Aynen bu laptop o açıdan biraz eksik zaten, 4080'li F/P en iyi laptop ama, bir yerden kısması lazımdı tabi. Şahsen ekran benim önceliğim değil. Aşırı bir kalite aramıyor gözüm, 20 yıllık monitörü bile rahatlıkla kullanıyorum yaniBenim 13700h, 4060 acer 17.3 imch 1440p 165hz iken bunlar niye 4080 ile 1080p ekran kullanıyor.
arkadaşın attığı studio modeli zaten o modelin ekran kartıda 105watt diğerlerinin 175watt olmasına rağmenHocam memnun olan da var olmayan da, malzeme kalitesi anlamında fikir birliği yok :/
Aynen hocam mantıken ben de öyle düşünüyorum.
%10-15 mi? %40-45 arasında bir performans farkı var 4070M ile 4080M arasında.Benim sıralamam şu şekilde olurdu:
1)MSI Vector
2)Asus Rog Strix
3)Lenovo Legion Slim 5
4)Acer Predator Helios 16
-Bu sıralamayı yapmamdaki en büyük etken ekran kartı farkı idi. Çünkü 4070 8gb, 4080 12gb VRAM'e sahip ekran kartları. Ayrıca %10-15 arası performans farkları mevcut. Sadece bu farklar bile uzun ömürlülük konusunda MSI ve Asus'u öne geçiriyor. Bu nedenle lenovo ve acer'ı baştan eledim denebilir. Buna rağmen her iki modelin de 1200p ekrana sahip olması biraz can sıkıcı. 4080 bu çözünürlükte overkill oluyor. Ben şahsen evimdeyken masaüstü bilgisayar gibi kullanıyorum kendi laptop'ımı. O nedenle çok önemsemezdim ekran problemini. Alır bir 2k monitör takılırdım.
- 13. nesil HX işlemcilerin undervolt koruması mevcut. Bendeki dell g15 5530'a undervolt yapamıyorum (3.parti yazılımlarla dahi). Asus ve MSI kendi bios'larından bunu mümkün kılmış üreticiler. Böyle bir avantajı da var.
- MSI neden Asus'dan önde derseniz de, kasa malzemesi, klavye kalitesi, hoparlör kalitesi ve yazılım desteği (asus armoury crate bazen tam bir kabus olabiliyor) konularında daha iyi olduğunu düşünüyorum.
- Asus sıvı metal, MSI termal macun ile geliyor. Bu Asus tarafından bir avantaj olarak düşünülebilir ancak 2 yılın sonunda garanti de bittiğinde termal bileşen değişimini kendiniz yapmak isterseniz Asus'a yapılacak işlem çok daha sancılı ve riskli olacaktır.
- Son olarak MSI'da bir üst model işlemci avantajı da var.
Düşüncelerim bu şekilde. Başka fikirler de geldikçe tartışırız.
O kadar var mı cidden, bu baya fark demek ya.%10-15 mi? %40-45 arasında bir performans farkı var 4070M ile 4080M arasında.
Acer an17-51.Tam model numarası ne hocam? Aynen bu laptop o açıdan biraz eksik zaten, 4080'li F/P en iyi laptop ama, bir yerden kısması lazımdı tabi. Şahsen ekran benim önceliğim değil. Aşırı bir kalite aramıyor gözüm, 20 yıllık monitörü bile rahatlıkla kullanıyorum yani
-Arka egzozlardan çıkan bütün hava ekranın alt kısmına üfleniyor demek istemiştim. Sizin dediğinize de hak veriyorum. Oturaklı bir hissiyat vermiyor.418 dakika YouTube iyiymiş hocam, ekrana fan üfleyen dediğiniz bu ekranı açınca arka taraftan biraz yükselmesi mi? Ben de onu pek sevmiyorum, sağlam hissiyat vermiyor bana.
-Daha ucuza hepsiburada satıyor: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...144hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00004IHLNKBu nasıl hocam? Batarya konusunda iyi gözüküyor.
-Aynen dediğiniz gibi optimus teknolojisi bu işi yönetiyor ancak ekran kartı gerektirmeyen işlemlerde dahi Intel HX işlemciler tek başına batarya sömürmeye yetiyor. Pil ömrüne odaklı biri HX işlemci almamalı. Kullanıcı, Intel HX işlemci ile intel H serisi veya amd HS serisi bir işlemcinin sunduğu pil ömrünü yakalamak isterse turbo boost iptali veya watt kısıtlaması(15-20W civarı) yaptığı manuel ayarlar ile kullanmalı. Böyle bir durumda da 13700h ve 7940hs gibi işlemcilerden düşük performans vermekte.hocam günlük kullanımda zaten pc 4080 kullanmadığı için sorun olmaz kendisi otomatik seçiyor gpu yu gereksiz işlerde işlemciye daha çok biniyor yük
Hocam çok teşekkürler, iyi ki uyardınız. Ben yanlış hatırlamışım. Hatta 1080p'de %43.75, 2K'da %55.49, 4K'da %68.54 daha performanslı. Aha bu da Jarrod's Tech'in 25 oyun ortalamasında aldığı FPS tablosu (ekte):%10-15 mi? %40-45 arasında bir performans farkı var 4070M ile 4080M arasında.
Benim de gönlüm MSI almanızdan yana biliyorsunuz. İleride 4070'li laptop ile başınız ağrıyacağına alın 4080'li MSI'ı beliniz ağrısın birazO kadar var mı cidden, bu baya fark demek ya.
Hocalarım yabancı arkadaşların da bulunduğu Discord kanallarına girdim ve onlara da fikirlerini sordum.
Nedense legion slim 5 ve acer ile hiç ilgilenmediler. Genelde Asus ROG ve MSI söz konusu oldu. Asus ROG önerenler oldu ama onlara sıvı metal istemediğimi, kendim tamir edemeyeceğimi söyledim, ondan dolayı bana MSI'ı önerdiler.
*Fan sesi konusunda ise dışarda yapacağım basit işlerde o kadar da fan sesi çıkarmayacağını ve sessiz olacağını söylediler.
*Batarya konusunu ise şu an konuşuyoruz, eğer onda da çok fark yok derlerse yol MSI'a doğru gidiyor gibi şu anlık.
Aynı zamanda bu undervolt özelliğinin olmasının da büyük bir avantaj olduğunu ve MSI'ın BIOS ayarları, yazılım anlamında iyi olduğunu söylediler.
Ek olarak bu cihazları fiziksel olarak da kullanmak, deneyim etmek istiyorum, listedeki her cihazı nerede bulabileceğimi az çok kestirdim ama MSI'ı nerede bulabilirim onu bilmiyorum. İstanbul içinde bunları deneyebileceğim büyük bir AVM öneriniz var mı? Eğer hepsini bir AVM'de bulamazsam bir günümü ayırıp geze geze deniycem.
Hocam ben de onu istiyorum, Jarrod abimiz 4070 ile 4080 arasında oyun testlerinde %55 bir fark olduğunu söyledi. Şimdi bu bilgiyi duyduktan sonra aynı fiyata 4080 almamak cesaret ister-Arka egzozlardan çıkan bütün hava ekranın alt kısmına üfleniyor demek istemiştim. Sizin dediğinize de hak veriyorum. Oturaklı bir hissiyat vermiyor.
-Daha ucuza hepsiburada satıyor: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...144hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00004IHLNK
-Ben bu TUF modelini beğeniyorum. Uzun pil ömrü, thunderbolt üzerinden 100W'a kadar şarj desteği gibi portatif kullanım sunuyor. Az watt ile bile çok performans veriyor. Yani laptop mantığına gayet uyan bir cihaz. Alternatif olarak bu cihazı da beğenebilirsiniz. Ekran konusunda asus TUF'dan çok daha iyi: https://www.hepsiburada.com/acer-ni...ilir-bilgisayar-nh-qljey-001-pm-HBC00004Q647E
-Aynen dediğiniz gibi optimus teknolojisi bu işi yönetiyor ancak ekran kartı gerektirmeyen işlemlerde dahi Intel HX işlemciler tek başına batarya sömürmeye yetiyor. Pil ömrüne odaklı biri HX işlemci almamalı. Kullanıcı, Intel HX işlemci ile intel H serisi veya amd HS serisi bir işlemcinin sunduğu pil ömrünü yakalamak isterse turbo boost iptali veya watt kısıtlaması(15-20W civarı) yaptığı manuel ayarlar ile kullanmalı. Böyle bir durumda da 13700h ve 7940hs gibi işlemcilerden düşük performans vermekte.
Hocam çok teşekkürler, iyi ki uyardınız. Ben yanlış hatırlamışım. Hatta 1080p'de %43.75, 2K'da %55.49, 4K'da %68.54 daha performanslı. Aha bu da Jarrod's Tech'in 25 oyun ortalamasında aldığı FPS tablosu (ekte):
Video link:Mesaj otomatik birleştirildi:
Benim de gönlüm MSI almanızdan yana biliyorsunuz. İleride 4070'li laptop ile başınız ağrıyacağına alın 4080'li MSI'ı beliniz ağrısın biraz
Hocam internette içinin açıldığı bir video görmüştüm ve gen 3, gen 4 olmak üzere 2 tane SSD yuvası olduğunu biliyorum. HP Desteği aradım ve iki tane SSD sporu olduğunu öğrendim, hangi jenerasyon olduklarını da sordum bana bilgiyi alıp dönüş yapacak.Hayırlı olur inşaallah hocam , konu pek size yardımcı olmuş olmadı sayılır ama ileride okuyanlara yardım etmiş olur
Görüp deneyip de beğendiyseniz bize söz düşmez ,gençler anlaşmış Allah bir masada kocatsın
Çift ssd slotu olduğuna emin misiniz daha önce bir omen konusunda m2 ssd slotu tekti gibi bir şey hatırlıyorum konuyu bulursam atıyım
Laptopumda ssd slotu yok ?
İkinci ssd almıştım ama birtane ssd slotı var onda da içinde gelen 512 takılı. Diğer slota da 1 TB takacaktım şaka gibi diğer slot yok mu ?? HP OMEN 16 Rtx 4050 İ5 13420H 16GB RAMforum.donanimarsivi.com