Neler Yeni

Öneri 60K Bütçe 4 Laptop Arasında Kaldım

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
Fırat divitci
Benim 13700h, 4060 acer 17.3 imch 1440p 165hz iken bunlar niye 4080 ile 1080p ekran kullanıyor.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Benim 13700h, 4060 acer 17.3 imch 1440p 165hz iken bunlar niye 4080 ile 1080p ekran kullanıyor.
Tam model numarası ne hocam? Aynen bu laptop o açıdan biraz eksik zaten, 4080'li F/P en iyi laptop ama, bir yerden kısması lazımdı tabi. Şahsen ekran benim önceliğim değil. Aşırı bir kalite aramıyor gözüm, 20 yıllık monitörü bile rahatlıkla kullanıyorum yani :D

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Asil
Hocam memnun olan da var olmayan da, malzeme kalitesi anlamında fikir birliği yok :/

Aynen hocam mantıken ben de öyle düşünüyorum.
arkadaşın attığı studio modeli zaten o modelin ekran kartıda 105watt diğerlerinin 175watt olmasına rağmen

Akarulez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kaan
Benim sıralamam şu şekilde olurdu:
1)MSI Vector
2)Asus Rog Strix
3)Lenovo Legion Slim 5
4)Acer Predator Helios 16
-Bu sıralamayı yapmamdaki en büyük etken ekran kartı farkı idi. Çünkü 4070 8gb, 4080 12gb VRAM'e sahip ekran kartları. Ayrıca %10-15 arası performans farkları mevcut. Sadece bu farklar bile uzun ömürlülük konusunda MSI ve Asus'u öne geçiriyor. Bu nedenle lenovo ve acer'ı baştan eledim denebilir. Buna rağmen her iki modelin de 1200p ekrana sahip olması biraz can sıkıcı. 4080 bu çözünürlükte overkill oluyor. Ben şahsen evimdeyken masaüstü bilgisayar gibi kullanıyorum kendi laptop'ımı. O nedenle çok önemsemezdim ekran problemini. Alır bir 2k monitör takılırdım.
- 13. nesil HX işlemcilerin undervolt koruması mevcut. Bendeki dell g15 5530'a undervolt yapamıyorum (3.parti yazılımlarla dahi). Asus ve MSI kendi bios'larından bunu mümkün kılmış üreticiler. Böyle bir avantajı da var.
- MSI neden Asus'dan önde derseniz de, kasa malzemesi, klavye kalitesi, hoparlör kalitesi ve yazılım desteği (asus armoury crate bazen tam bir kabus olabiliyor) konularında daha iyi olduğunu düşünüyorum.
- Asus sıvı metal, MSI termal macun ile geliyor. Bu Asus tarafından bir avantaj olarak düşünülebilir ancak 2 yılın sonunda garanti de bittiğinde termal bileşen değişimini kendiniz yapmak isterseniz Asus'a yapılacak işlem çok daha sancılı ve riskli olacaktır.
- Son olarak MSI'da bir üst model işlemci avantajı da var.

Düşüncelerim bu şekilde. Başka fikirler de geldikçe tartışırız.
%10-15 mi? %40-45 arasında bir performans farkı var 4070M ile 4080M arasında.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
O kadar var mı cidden, bu baya fark demek ya.

Hocalarım yabancı arkadaşların da bulunduğu Discord kanallarına girdim ve onlara da fikirlerini sordum.

Nedense legion slim 5 ve acer ile hiç ilgilenmediler. Genelde Asus ROG ve MSI söz konusu oldu. Asus ROG önerenler oldu ama onlara sıvı metal istemediğimi, kendim tamir edemeyeceğimi söyledim, ondan dolayı bana MSI'ı önerdiler.

*Fan sesi konusunda ise dışarda yapacağım basit işlerde o kadar da fan sesi çıkarmayacağını ve sessiz olacağını söylediler.
*Batarya konusunu ise şu an konuşuyoruz, eğer onda da çok fark yok derlerse yol MSI'a doğru gidiyor gibi şu anlık.

Aynı zamanda bu undervolt özelliğinin olmasının da büyük bir avantaj olduğunu ve MSI'ın BIOS ayarları, yazılım anlamında iyi olduğunu söylediler.

Ek olarak bu cihazları fiziksel olarak da kullanmak, deneyim etmek istiyorum, listedeki her cihazı nerede bulabileceğimi az çok kestirdim ama MSI'ı nerede bulabilirim onu bilmiyorum. İstanbul içinde bunları deneyebileceğim büyük bir AVM öneriniz var mı? Eğer hepsini bir AVM'de bulamazsam bir günümü ayırıp geze geze deniycem.

Son düzenleme:

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
Fırat divitci
Tam model numarası ne hocam? Aynen bu laptop o açıdan biraz eksik zaten, 4080'li F/P en iyi laptop ama, bir yerden kısması lazımdı tabi. Şahsen ekran benim önceliğim değil. Aşırı bir kalite aramıyor gözüm, 20 yıllık monitörü bile rahatlıkla kullanıyorum yani :D
Acer an17-51.

Ekler

• IMG-20240128-WA0014.jpg
    IMG-20240128-WA0014.jpg
    631.2 KB · Hit: 27

yagizd2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Yağız DERELİ
418 dakika YouTube iyiymiş hocam, ekrana fan üfleyen dediğiniz bu ekranı açınca arka taraftan biraz yükselmesi mi? Ben de onu pek sevmiyorum, sağlam hissiyat vermiyor bana.
-Arka egzozlardan çıkan bütün hava ekranın alt kısmına üfleniyor demek istemiştim. Sizin dediğinize de hak veriyorum. Oturaklı bir hissiyat vermiyor.
Bu nasıl hocam? Batarya konusunda iyi gözüküyor.
-Daha ucuza hepsiburada satıyor: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...144hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00004IHLNK
-Ben bu TUF modelini beğeniyorum. Uzun pil ömrü, thunderbolt üzerinden 100W'a kadar şarj desteği gibi portatif kullanım sunuyor. Az watt ile bile çok performans veriyor. Yani laptop mantığına gayet uyan bir cihaz. Alternatif olarak bu cihazı da beğenebilirsiniz. Ekran konusunda asus TUF'dan çok daha iyi: https://www.hepsiburada.com/acer-ni...ilir-bilgisayar-nh-qljey-001-pm-HBC00004Q647E
hocam günlük kullanımda zaten pc 4080 kullanmadığı için sorun olmaz kendisi otomatik seçiyor gpu yu gereksiz işlerde işlemciye daha çok biniyor yük
-Aynen dediğiniz gibi optimus teknolojisi bu işi yönetiyor ancak ekran kartı gerektirmeyen işlemlerde dahi Intel HX işlemciler tek başına batarya sömürmeye yetiyor. Pil ömrüne odaklı biri HX işlemci almamalı. Kullanıcı, Intel HX işlemci ile intel H serisi veya amd HS serisi bir işlemcinin sunduğu pil ömrünü yakalamak isterse turbo boost iptali veya watt kısıtlaması(15-20W civarı) yaptığı manuel ayarlar ile kullanmalı. Böyle bir durumda da 13700h ve 7940hs gibi işlemcilerden düşük performans vermekte.
Hocam çok teşekkürler, iyi ki uyardınız. Ben yanlış hatırlamışım. Hatta 1080p'de %43.75, 2K'da %55.49, 4K'da %68.54 daha performanslı. Aha bu da Jarrod's Tech'in 25 oyun ortalamasında aldığı FPS tablosu (ekte):
Video link:
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadar var mı cidden, bu baya fark demek ya.

Hocalarım yabancı arkadaşların da bulunduğu Discord kanallarına girdim ve onlara da fikirlerini sordum.

Nedense legion slim 5 ve acer ile hiç ilgilenmediler. Genelde Asus ROG ve MSI söz konusu oldu. Asus ROG önerenler oldu ama onlara sıvı metal istemediğimi, kendim tamir edemeyeceğimi söyledim, ondan dolayı bana MSI'ı önerdiler.

*Fan sesi konusunda ise dışarda yapacağım basit işlerde o kadar da fan sesi çıkarmayacağını ve sessiz olacağını söylediler.
*Batarya konusunu ise şu an konuşuyoruz, eğer onda da çok fark yok derlerse yol MSI'a doğru gidiyor gibi şu anlık.

Aynı zamanda bu undervolt özelliğinin olmasının da büyük bir avantaj olduğunu ve MSI'ın BIOS ayarları, yazılım anlamında iyi olduğunu söylediler.

Ek olarak bu cihazları fiziksel olarak da kullanmak, deneyim etmek istiyorum, listedeki her cihazı nerede bulabileceğimi az çok kestirdim ama MSI'ı nerede bulabilirim onu bilmiyorum. İstanbul içinde bunları deneyebileceğim büyük bir AVM öneriniz var mı? Eğer hepsini bir AVM'de bulamazsam bir günümü ayırıp geze geze deniycem.
Benim de gönlüm MSI almanızdan yana biliyorsunuz. İleride 4070'li laptop ile başınız ağrıyacağına alın 4080'li MSI'ı beliniz ağrısın biraz :D

Ekler

• RTX 4080M vs 4070M.png
    RTX 4080M vs 4070M.png
    419 KB · Hit: 16
Son düzenleme:

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
-Arka egzozlardan çıkan bütün hava ekranın alt kısmına üfleniyor demek istemiştim. Sizin dediğinize de hak veriyorum. Oturaklı bir hissiyat vermiyor.

-Daha ucuza hepsiburada satıyor: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...144hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00004IHLNK
-Ben bu TUF modelini beğeniyorum. Uzun pil ömrü, thunderbolt üzerinden 100W'a kadar şarj desteği gibi portatif kullanım sunuyor. Az watt ile bile çok performans veriyor. Yani laptop mantığına gayet uyan bir cihaz. Alternatif olarak bu cihazı da beğenebilirsiniz. Ekran konusunda asus TUF'dan çok daha iyi: https://www.hepsiburada.com/acer-ni...ilir-bilgisayar-nh-qljey-001-pm-HBC00004Q647E

-Aynen dediğiniz gibi optimus teknolojisi bu işi yönetiyor ancak ekran kartı gerektirmeyen işlemlerde dahi Intel HX işlemciler tek başına batarya sömürmeye yetiyor. Pil ömrüne odaklı biri HX işlemci almamalı. Kullanıcı, Intel HX işlemci ile intel H serisi veya amd HS serisi bir işlemcinin sunduğu pil ömrünü yakalamak isterse turbo boost iptali veya watt kısıtlaması(15-20W civarı) yaptığı manuel ayarlar ile kullanmalı. Böyle bir durumda da 13700h ve 7940hs gibi işlemcilerden düşük performans vermekte.

Hocam çok teşekkürler, iyi ki uyardınız. Ben yanlış hatırlamışım. Hatta 1080p'de %43.75, 2K'da %55.49, 4K'da %68.54 daha performanslı. Aha bu da Jarrod's Tech'in 25 oyun ortalamasında aldığı FPS tablosu (ekte):
Video link:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim de gönlüm MSI almanızdan yana biliyorsunuz. İleride 4070'li laptop ile başınız ağrıyacağına alın 4080'li MSI'ı beliniz ağrısın biraz :D
Hocam ben de onu istiyorum, Jarrod abimiz 4070 ile 4080 arasında oyun testlerinde %55 bir fark olduğunu söyledi. Şimdi bu bilgiyi duyduktan sonra aynı fiyata 4080 almamak cesaret ister :D

Jarrod'un GP68HX videosunu izledim dün ve baya not aldım;

*Genel olarak malzeme kalitesinin iyi olduğunu, cihazın alt kapak harici metal olduğunu ve sağlam durduğunu,
*En uygun 4080'li laptop olduğunu,
*Oyunlarda bir bug olduğunu ve performans modundan bağımsız fanların hep full'de çalıştığını, çok ses çıkardığını, bunun belki ilerde bir BIOS güncellemesi ile çözülebileceğini,
*Ekranının gerçekten bu seviyede bir laptopa yakışmayacak şekilde kötü olduğunu,
*Bu fiyat bandında 4070 ekran kartına sahip ancak daha premium olan (Asus M16) cihazların olduğunu ancak MSI'ın onları oyunlarda yok edeceğini söyledi.

Ek olarak bir videoda özet şeklinde GP68HX'ten bahsediyor, zamanı ayarlanmış bir şekilde aşağıya bırakıyorum;

Bu videonun sonunda ortaya çıkan sıralama ise bu şekilde;

NOT: Bu sıralamayı yaparken cihazların F/P oranını da baya önemsedi, bu yüzden MSI'ın üst seviye cihazları hiç iyi sıralamalara gelmedi, daha çok ASUS ve Lenovo'lar S'te.

Ekler

• 2023.png
    2023.png
    1.3 MB · Hit: 29

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Arkadaşlar, bugün yine yabancı bir Discord kanalına girdim. Orada yetkili bir abiye benzeyen kardeş vardı aramızda geçen sohbet şöyleydi;

----

[ - Ben, + Karşı taraf ]

- Ben günün çoğunda web'de gezinme, video düzenleme, film izleme, fotoğraf düzenleme, belge yazma, genel kullanım, yazılım gibi şeyler yapmak bazen de Need for Speed gibi oyunları oynamak için bir laptop arıyorum. Bana laptop önerir misin?

+ Sen sürekli gaming için almıyorsun günlük işlerinde hız istiyorsun, o zaman sana hızlı işlemci, hızlı ram ve orta ekran kartı olan bir laptop bulalım.

- Ben GP68HX almayı düşünüyordum.

+ Ona hiç gerek yok, sen sürekli ve ağır oyunlar oynamayacaksın, bunu alsan boşuna para vermiş olursun.

Sana şöyle bir şey daha uygun olur;

- Daha iyi alayım işte daha uzun gider, 6-7 yıl kullanırım.

+ Laptoplarda CPU ve GPU hızlı gelişen şeyler, sen şimdi aşırı iyi bir gaming alsan bile zaten 3-4 sene sonra çıkacak orta seviye bir gaming daha iyi olucak ondan, şimdi çok para harcama bu önerdiğim modeli al, 4 sene sonra da yeni bir tane alırsın.

- Tamam bundan biraz daha iyi bir model önerir misin? Benim harcamaya bütçem var, sıkıntı yok.

+ O zaman bunu öneririm, bütçeni aşıyor ama değerlendirebilirsin.

- Bunu seviyorum ama sıvı metal var rog serilerinde, onu da kendim değiştiremem ve hoşuma gitmiyor.

+ O zaman senin için en iyi seçenek Omen gibi gözüküyor.

-----

Ben olaya hiç bu açıdan bakmamıştım.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Arkadaşlar aşağıdaki laptopa karar verdim. Fikirlerinizi alabilir miyim?

Buna karar vermemin sebepleri;

*GP68HX'teki 4080'e ihtiyacımın olmadığını fark ettim.

*Onun yerine 4060 ve sağlam bir işlemci benim yapacağım günlük işlerde yeterli olur artı arada oyun oynarken de işimi görür diye düşünüyorum.

*Jarrod's Tech YouTube kanalında abimiz bu sene Intel tarafında en sevdiği işlemcinin i7 13700HX olduğunu, ekran kartında da 4060 olduğunu söyledi. Fiyat performans, kalite açısından bunları beğenmiş ve benim için de uygun olduğunu düşündüm.

*Tasarımı gayet hoşuma gitti, ben böyle siyah ve sade tasarımı olan bir model bakıyordum. Aynı zamanda mağazaya da gidip kullandım ve istediğim gibi çıktı.

*Victus'lar şu an çok popüler bildiğiniz gibi. Omen de onun bir üstüymüş, ben kullandığımda da bunu fark ettim. Mağazalardaki çalışan arkadaşlara da sorduğumda öyle dediler, soğutmasının da güzel olduğunu söylediler.

*Ek olarak Omen'de Asus ROG gibi sıvı metal değil de termal macun olduğundan kendim termal macun değişimini yapabilirim. Asus ROG serisinden beni soğutan bu olmuştu.

*Cihazı genel olarak kağıt üstünde ve fiziksel olarak da denemiş ve beğenmiş bulunuyorum. Siz değerli arkadaşlarımın da fikrini merak ediyorum. Umarım siz de onay verirsiniz, bu cihazı almak istiyorum.

*Ek olarak bu cihaz için bir Gen 4 M.2 SSD önerisi yapabilir misiniz? Onun için ayrı bir konu da açabilirim hatta. Şu an aklımda 980 PRO ya da 990 PRO var. Bu alacağım SSD'nin en hızlısı neyse o model olmasını istiyorum ve önerilerinize açığım dediğim gibi.

@yagizd2 @MonteCapz @Lady-Of-Ice @soul @Emsal
@Meter90ss @B1L0 @HmzaY

Emsal

80+ Silver
Hayırlı olur inşaallah hocam , konu pek size yardımcı olmuş olmadı sayılır ama ileride okuyanlara yardım etmiş olur
Görüp deneyip de beğendiyseniz bize söz düşmez ,gençler anlaşmış Allah bir masada kocatsın :)

Çift ssd slotu olduğuna emin misiniz daha önce bir omen konusunda m2 ssd slotu tekti gibi bir şey hatırlıyorum konuyu bulursam atıyım

Son düzenleme:

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Hayırlı olur inşaallah hocam , konu pek size yardımcı olmuş olmadı sayılır ama ileride okuyanlara yardım etmiş olur
Görüp deneyip de beğendiyseniz bize söz düşmez ,gençler anlaşmış Allah bir masada kocatsın :)

Çift ssd slotu olduğuna emin misiniz daha önce bir omen konusunda m2 ssd slotu tekti gibi bir şey hatırlıyorum konuyu bulursam atıyım

Hocam internette içinin açıldığı bir video görmüştüm ve gen 3, gen 4 olmak üzere 2 tane SSD yuvası olduğunu biliyorum. HP Desteği aradım ve iki tane SSD sporu olduğunu öğrendim, hangi jenerasyon olduklarını da sordum bana bilgiyi alıp dönüş yapacak.

Konu bana kesinlikle yardımcı oldu. Sadece başta düşündüğümüz gibi bir cihaz almak istemediğime karar verdim, tekrardan hepinize çok teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Oktay celik
Bende aynı soruların cevabını ararken kendimi burada buldum.

Hem gaming hem edit yapacağım için
predator 16 i7 13700hx rtx4070 2k 165hz 500nit ekran. Ama acer kalitesi nasıldır bilmiyorum ,yardımcı olursanız sevinirim.

Top Bottom