MattJohn
80+ Bronze
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu ürünlerin hiçbiri aynı amaca nasıl hizmet etmiyor. Yani %100 aynı amaca hizmet etmiyor ama hepsi üst seviye gaming laptop'lar değil mi? Evet biri diğerinden belli ölçüde farklı olabilir ama sonuçta hepsi gaming laptop, biri Macbook diğeri Gaming gibi değil.7940 ve 7945 modellere de bakın,
Birde 4070 mi? 4080 mı?
Ya da i7 ,i9?
Şu an bu ürünlerin hiçbiri aynı amaca hizmet etmiyor,
Lenovo şu an isteğinize en yakın ürün ve al kullan olarak hazır.
Başta yazdığım gibi 7940hs ürün bakın boşta sessiz, basit uygulamalarda muazzam ekran süresi.
Asus tuf 7940hs 4070 51k civarı. Ama onun bi tik üstü bir ürün bakmanızı öneririm bütçe varsa.
Ekrana gelirsek ise i9 4070 ya da i7 4080 zaten mobilde rdr 2de bile en yüksek ayarlarda full hd 170 fps verirse kafi. 4k ortalaması 60 fps. 2k olsun 120/140 ( bu değeri bulamadım)
YouTube ya da ilgili yerlerden sıcaklık & ses düzeylerine bakın mutlaka.
Üniversite yıllarında sli laptop vardı, tuğla kadar şarjı & sesi ile kütüphaneye girince açmazdım ya da pilde düşük modda açardım. Yazılım yazarken ev & ofis sessizlik gerektiğinde boşta ses yapan bir ürün 0/100 sizin için.
Ekran benim için en önemli nokta değil şu an, evde monitörle kullanıcam dışarda da zaten üzmez diye düşünüyorum bu listedeki herhangi bir laptop.
SLI laptop konusuna gelirsek kesinlikle haklısınız. Tuğla kadar şarjı beni çok rahatsız etmese de çalışırken sürekli fan sesi çıkarırsa ve basit işleri bile yaparken şarjını kısa sürede tüketirse işte o zaman paramla rezil olmuş olurum
Yani benim istediğim şey tam olarak şu;
1) Evde nadiren oyun oynarken beni üzmesin, yeni çıkmış oyunları belki en üst seviyede de olmasa güzel grafiklerle oynayabileyim.
2) Dışarda çalışırken sürekli fan sesi çıkmasın ve sürekli priz aratmasın.
Mantıken düşündüğümde son çıkan oyunları bile ultrada açabilen bir cihaz, IDE, tarayıcı sekmeleri vb. günlük işlerimi yaparken neden ses çıkarsın ki? Ya da neden aşırı güç tüketsin? Eğer bu dediğim şeyleri yaparken bile aşırı bir fan çalıştırması ve güç tüketmesi gerekiyorsa sıkıntı.
Dediğim gibi gidip kütüphanede RDR 2'yi ultrada açıp oynama gibi bir derdim zaten yok, onu yapsam yapsam ayda yılda bir evimde monitörümü de takıp yaparım.
Evet hocam videoda da öyle diyor adam, acaba o yabancı diye başka ülkelerdeki versiyonu mu öyle dedim ama bu yorumunuzla kesinleşti olay.Benimde Media Markt'da deneme fırsatım oldu gerçekten de sadece üst kapat metal gerisi plastik. Bende görünce inanamadım incelemelerde hep magnezyum metal deniyordu.