- En İyi Cevap
- 3
- Reaksiyon skoru
- 18,330
Dayı sözcüğünün kökü 'da'Burada ek değil ki -da, kök.
Türkçe hocanıza selamlar
Dayı sözcüğünün kökü 'da'Burada ek değil ki -da, kök.
akşam akşam çok mu düşündün nasıl boş bir konu açarım diye ?Forumda gönderileri okurken sıklıkla de-da ayrı veya birleşik yazanları görüyorum ve midem bir garip hissettiriyor. Bakamıyorum bile de da hatası olunca. Uyarıp çokbilmişlik de yapmak istemiyorum ama de-da her türlü yazım kuralından daha önemli benim için.
Noktalama kasmaya ona buna gerek yok çok ama de-da hatası direk kaliteyi etkiliyor ya.
O kadar da zor değil yani nasıl yazı yazarken kelimelerin arasında boşluk bırakıyorsak bunun da öyle basit bir kuralı var.
Biliyorum kurallarda da belirtilmiş genel yazım kurallarına uyulsun de-da gibi şeyler önemli değil diye, anlıyorum ama cümleyi mahvediyor de-da hatası ne okuduğumu şaşırıyorum hata olunca görmek bile istemiyorum yani.
- de/da' yı çıkardığında cümle anlamsızlaşıyorsa de/da birleşiktir.
- de/da' yı çıkardığında cümle anlamında bir değişiklik yoksa ayrıdır.
şuan vicdan azabı çekiyorum özür dilerim sert girdim de ne bileyim değişik geldi.neyse çok boş yaptım kolay gelsinBen de öyle dedim zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hayır, rahatsız oluyordum.
Ya cidden öyle ego falan değil dediğim gibi başka hataları önemsemiyorum, hiç noktalama kullanılmasa bile takmam ama bu de ayrı de birleşik meselesi direk gözüme batıyorTartışmak anlamsız herkes Türkçe profesörü kesilmiş.
Sorun yok, iyi akşamlarşuan vicdan azabı çekiyorum özür dilerim sert girdim de ne bileyim değişik geldi.neyse çok boş yaptım kolay gelsin![]()
akşam akşam çok mu düşündün nasıl boş bir konu açarım diye ?
hahhaha doğru.unutmuşum''?'' birleşik yazılır, cümleye büyük harfle başlanır. (!)