..silindi

Son bir kaç ayda galiba 2 katına çıktım :/. Kilomu tam bilmiyorum ama en son 80 civarıydım. Şu an kaçım bilmiyorum. 90 varım belkide. Ne yapmalıyım? Babamı beni spor salonuna yazdırması için napmalıyım? Yaşım 15 çok yakında 16 olucam. Boyum 176 cm. Bilgisayar başında oturmaktan aldım gibime geliyo. Günde 7 saatten aşağı durmuyorum. Haftasonları 10 saati geçiyor. Duruşumun bozulmasından korkuyorum. Bana ne önerirsiniz?
Öncelikle kendine kalori açığı olusturmalisin. Günlük alman gereken karb protein yağ vb. bunlari hesaplamalısın. Ondan sonra spora başlayip haftanın 5 günü gitmelisin. Bu dediklerimi azimli bir şekilde yaptıktan sonra zaten 2 3 aya bayağı değişim gorursun.

Öncelikle kendine kalori açığı olusturmalisin. Günlük alman gereken karb protein yağ vb. bunlari hesaplamalısın. Ondan sonra spora başlayip haftanın 5 günü gitmelisin. Bu dediklerimi azimli bir şekilde yaptıktan sonra zaten 2 3 aya bayağı değişim gorursun.
Spora gidersem 1-1.5 saat günde yeterli olur mu?

Diyet dışında başka çaren yok

Son bir kaç ayda galiba 2 katına çıktım :/. Kilomu tam bilmiyorum ama en son 80 civarıydım. Şu an kaçım bilmiyorum. 90 varım belkide. Ne yapmalıyım? Babamı beni spor salonuna yazdırması için napmalıyım? Yaşım 15 çok yakında 16 olucam. Boyum 176 cm. Bilgisayar başında oturmaktan aldım gibime geliyo. Günde 7 saatten aşağı durmuyorum. Haftasonları 10 saati geçiyor. Duruşumun bozulmasından korkuyorum. Bana ne önerirsiniz?
Kral birazdaha spor yapmazsan obezsin hatta kısmi obezlige gelmeye başlamışsın. En azından her gün kardiyo yapıp kalori açıgı olusturursan zayıflayabilirsin.

Şu PC başında bu kadar oturmayın be kardeşim vallahi kendinize yazık ediyorsunuz postürün bile bozulmuş daha yaşın çok genç çok fazla yağ var vücudunda çok fazla hareketsizlik aşırı şeker, fastfood ürünleri,cips,kola, bisküvi,hamur işleri vs vs. daha sayamadığım birçok sağlıksız ürünler var bunlardan uzak durun mutlaka bir spora yazıl kalitesi çok fark etmez hatta belediyenin spor merkezleri var oraya git ama mutlaka git beslenmene dikkat et ve en önemlisi hareketsiz kalma bu kadar oyun,oyun nereye kadar hiç mi sıkılmıyorsunuz 😄 ben 2 saat PC başında dursam bunalıyorum hoş uzun zamandır PC kullanmıyorum ve böyle de hayatım daha güzel oldu diyebilirim önce kafada bitiyor her şey iradeye bağlı buna sadık kal çok çalış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,505
Üyeler
186,741
Son üye
bamgumbam
Geri