11400f ile aşağı yukarı ryzen 5 5600 ile kafa kafaya sayılır.
totalde 10-15 bilemedin 20 fps fark olucak ve bu farkta 75'in üstünde olur.(1080p dışında) yeni ekran kartları zaten piyasadaki hertürlü oyununda işlemcininde içinden geçiyorlar ve aşırı güçlüler. darboğaz deyince insanlar ne anlıyor anlamıyorum ama ben x3440 ile rtx 2060 kullandım, darboğaz vardı ama hiçte rahatsız edici bişey yaşamadım. o zamanlar oynadığım hikaye tabanlı ve rekabetçi oyunlarada x3440 yettiği için güzelce kullandım.
ilk videoda da görebileceğin gibi 4k'da forza horizonda 4k çözünürlükte 7500f ile 5600 arasında sadece 2 fps fark var. senin 11400f ile 4 fps olsun diyeyim. çözünürlük arttıkça kayda değer bir fps farkı gözlemleyemedim şahsen. 1080p için bişey diyemem. 2k monitör alıp darboğaz yapıp yapmayacağı önemsemediğimiz bir kart ile gene rahatça götürürüz.
yani seninkisi açık söyleyeyim rahatsızlık, huzursuzluk. o bilgisayarada kavuşsan tatmin olamayacaksın açık konuşayım hiçbir donanım zaten totalde 5 sene sana aynı segmentte götürmez. 2017'de gtx 1080ti alanlar bile o kartları 5 sene her şey ultra şekilde kullanamamıştır. bir yerden sonra ayar kısmaya ya da donanım güncellemeye gitmiştir. bu işin bir sonu yok, rx 6600 benimde yakın zaman önce kullanma fırsatı bulduğum fiyat/performans açısından efsane bir ekran kartı.
açıkcası ps5 senin sisteminden daha kötüdür bence performans olarak. illede yükseltecem diyorsan tavsiyem kasa psu depolamaya ellememendir boşu boşuna hiç edersin. anakart işlemci ram ekran kartı 4'lüsünü içine sinmiyorsa ekran kartından başlayarak ufak ufakta yükseltebilirsin