Çözüldü✓ Rtx 4080s ve 7800x3d kaç yıl idare eder?

hashasii

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
134
Galax rtx 4080super

AMD Ryzen 7 7800x3d

Msi b650 gaming plus

Patriot viper venom 6000 mhz cl 30 2*16

Kingston kc3000 6000/7000mb

Soğutucu monitör güç k. bunları boşverin bu sistem 8-9 yıl sonra çıkcak oyunları açabilir mi normal ayarlarda

Son düzenleme:
2k bilemem ama diğer türlü oynatır

Bu sistem 5-6 yıl 1080p oyunculuk için rahat götürür.
Birde ilerde bu FSR vs. teknolojilerin güçleneceğini düşünürsek ama aynı zamanda oyunlarda ağırlaşmaya devam ederse bence 5-6 yıl vardır ömrü.
Özellikle 16gb ram, 12gb ekran kartı falan gider.
Şuan hogwats legacy vs. 23gb ram yiyor. VRAM olarak ta 12gb 1080p için gayet iyidir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10 yıl sonra rahat rahat kullanbilirmiyim peki hocam her oyunu açmasada.
Evet

7800x3d işlemci yapıp ekran kartını onun ayarına çeksek diğer bileşenleride çeksek 15 yıl gider o zaman?

7800x3d işlemci yapıp ekran kartını onun ayarına çeksek diğer bileşenleride çeksek 15 yıl gider o zaman?
15yıl hayal hocam 4090 7950x3d o kadar gider belki gitmez

Tak tük çalışsada çalışır bence be zorlayalım biraz

10 yıl çok iddialı. bilemeyeceğim
Tabii ki o zamanın güncel donanımlarına karşı en düşük donanım olsa bile onla rekabet edemez.
Ama bundan 10 yıl önce GTX 970, i5 4690k, iyi sata ssd, 2x8gb lı bir pc toplansa yine şuan hala iyi gideri olurdu.
Buda aynı şekil olur.

GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 5nm MPK İşlemci

GIGABYTE A620M GAMING X 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart

Corsair 2*16 GB Vengeance 6000Mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Siyah Kutusuz Ram
2 Adet

Corsair mp600 elite 1 tb 7000 yazma 6500 okuma

Soğutucu monitör güç k. bunları boşverin bu sistem 5 yıl sonra çıkcak oyunları açabilir mi normal ayarlarda
Dostum aynı bilgisayarı almışız hayırlı olsun. 5 yıl kafadan rahatız 👌

Arkadaşlar biraz olayı katmış, karıştırmış. Dediğiniz ekran kartı ve işlemci rahat 10 yıl gider xD "6 yılda uçan araba çıkar" tarzı bir yaklaşım yapmışlar. Büyük ihtimalle ne "GTA 6" ne de yeni çıkacak oyunlar beklenen gibi ULTRA+MEGA+DEVASA+DEĞİŞİM gibi bir şekilde çıkmayacak. Oyun firmaları da dahil olmak üzere, teknoloji firmalarının yeni çağa atlaması için bir teşvik yok. Hala paraları götürüyorlar, hala kazanıyorlar. En muhtemel sonuç 10 yıl gibi bir süre sonra gelir ve o bile büyük ihtimalle ortalama değişimler olur ve o süre geldiğinde bile düzgün ayarlar ile yeterli fps ve görüntü kalitesini alırsınız :) Kimse günümüzde bile 4k ultrada oynamıyor e ekonomik şartlar da belli o zaman kesinlikle yetecektir. Ha eğer yetmez ise zaten 10 yıllık süre içerisinde DDR5 işlemcinizi satıp, üstüne para koyup 10 yıllık sürede zamana uyum sağlayabilirsiniz. Ha yine "ben şimdiği aldığımı değiştirmeden kullanmak istiyorum!" derseniz ASUS ROG Strix MATRIX 4090 Tİ var onu alabilirsiniz yanınada bu ekran kartına denk bir işlemci alırsanız tam olur xD
(NOT: BENCE)

Arkadaşlar biraz olayı katmış, karıştırmış. Dediğiniz ekran kartı ve işlemci rahat 10 yıl gider xD "6 yılda uçan araba çıkar" tarzı bir yaklaşım yapmışlar. Büyük ihtimalle ne "GTA 6" ne de yeni çıkacak oyunlar beklenen gibi ULTRA+MEGA+DEVASA+DEĞİŞİM gibi bir şekilde çıkmayacak. Oyun firmaları da dahil olmak üzere, teknoloji firmalarının yeni çağa atlaması için bir teşvik yok. Hala paraları götürüyorlar, hala kazanıyorlar. En muhtemel sonuç 10 yıl gibi bir süre sonra gelir ve o bile büyük ihtimalle ortalama değişimler olur ve o süre geldiğinde bile düzgün ayarlar ile yeterli fps ve görüntü kalitesini alırsınız :) Kimse günümüzde bile 4k ultrada oynamıyor e ekonomik şartlar da belli o zaman kesinlikle yetecektir. Ha eğer yetmez ise zaten 10 yıllık süre içerisinde DDR5 işlemcinizi satıp, üstüne para koyup 10 yıllık sürede zamana uyum sağlayabilirsiniz. Ha yine "ben şimdiği aldığımı değiştirmeden kullanmak istiyorum!" derseniz ASUS ROG Strix MATRIX 4090 Tİ var onu alabilirsiniz yanınada bu ekran kartına denk bir işlemci alırsanız tam olur xD
(NOT: BENCE)
Tam olarak böyle düşünüyorum içime su serptin 😄
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğiniz işlemci derken 7500fden bahsediyoru dimi?

Geri