🔥İndirim ViewSonic 1 ms QHD FreeSync IPS 7.899₺

Fiyat normal. Surekli 8-8.5 civarinda bu monitor zaten. Kullaniyorum bir sikintisi yok fakat desktop app olsaymis iyi olurmus. Yil 2024 hala tuslardan ayar yapmaya ugrasiyoruz. Bu konuda AOC 'u ornek alsalar keske.

Ne konuda yavaş hocam
Tepki süresi:
Screenshot_2024-06-06-10-23-38-561_com.google.android.youtube.png
Screenshot_2024-06-06-10-24-26-639_com.google.android.youtube.png
Ghosting çok.

Bende ghosting yok
Sende, onda diye bir şey yok. Bu glow, sızma gibi şans değıldir. Tepki süresi panel özelliğidir. Aynı modelde (paneller degişmediyse) neredeyse aynıdır. Matematik.

Ghostingin ne olduğunu bilmedigin için bakmayı bilmiyorsundur hocam.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Sende, onda diye bir şey yok. Bu glow, sızma gibi şans değıldir. Tepki süresi panel özelliğidir. Aynı modelde (paneller degişmediyse) neredeyse aynıdır. Matematik.

hahaha güldürme bizzat testini yaptım hocam boş bi yorum yapıyorsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Senin matamatik bilgine sss ağzımı bozmak istemiyorum aynı monitör'de kiminde ghosting çıkar kimisin de çıkmaz çok bilgiliymiş gibi davranıyorsun ama bi halt bildiğin yok

Kendi monitörünü övenlerde bugün. Panel tepki süresi ölçme cihazı ve pursit camera ile ghosting testi + bunları açiklamam ona göre bir şey ifade etmiyormuş. Ghostingin ne olduğunu bile bilmiyor daha. Gözle testini yaptığını sanıyor.

Kendi monitörünü övenlerde bugün. Panel tepki süresi tablosu ve pursit camera ile ghosting testi + bunları açiklamam ona göre bir şey ifade etmiyormuş. Ghostingin ne olduğunu bile bilmiyor daha.
Kendi monitörümü övmüyorum :) fiyatına göre alınabilir bi ürün diyorum ve git satın alanların yorumlarını incele önce ölü piksel çıkması harici kötü yorum yapan insan görüyor musun ghostinge rastlayanı gördün mü kullanan insanlar'dan daha mı iyi bileceksin :)

Kendi monitörünü övenlerde bugün. Panel tepki süresi ölçme cihazı ve pursit camera ile ghosting testi + bunları açiklamam ona göre bir şey ifade etmiyormuş. Ghostingin ne olduğunu bile bilmiyor daha. Gözle testini yaptığını sanıyor.
Ürüne 42 kişi yorum yapmış bu adamların hiç biri anlamıyor sen anlıyorsun ölü piksel ve ışık sızması çıkabilir şans işi ghosting var diyebilmen için çok gölge bırakması gerekir ki ghosting var diyebilesin örnek samsung g3 serileri adı çıkmış ghosting canavarı

Ekler

• 1717659634429.png
    1717659634429.png
    73 KB · Hit: 37
Kendi monitörümü övmüyorum :) fiyatına göre alınabilir bi ürün diyorum ve git satın alanların yorumlarını incele önce ölü piksel çıkması harici kötü yorum yapan insan görüyor musun ghostinge rastlayanı gördün mü kullanan insanlar'dan daha mı iyi bileceksin :)
Belki bu konusmayı milyarıncı sefer yapacağım. Küfürlü üslubunuza rağmen aciklayayım.

Hocam öncelikle monitör gözle incelenmez. Diğer bilgisayar parçalarından farklı bir kategori bu. Detaylı test için mutlaka kalibrasyon cihazı, tepki süresini ölçmek için cihaz, pratik tepki süresi ölçümü testi için pursuit kamera setupı falan lazım. Dolayisıyla son kullanıcı en önemli bilgileri çok kısmi ölçebilir.

Son kullanıcı bu tarz ürünler konusunda çok bilgisiz. Bunu bir aşağilama olarak söylemiyorum normal olan bu. Yani herkes oturup bir monitör için devasa araştırmalar yapamaz.

Dolayisiyla monitör alırken kullanıcı yorumu pek bir şey ifade etmez. Bu yorumları daha çok alanlar bir sorun yaşamış mı, herkezde ortak bir sıkıntı çıkmış mı (Kronik sorun var mı), malzeme kalitesi nasıl gibi şeyler için okunur. Kalan teknik kısmı için yukarıda bahsettiğim cihazlara sahip profesyonel incelemelere bakılır.

Bu monitöre tekrar dönelim. Ben de fiyatının 2K segmenti için kısmen uygun olduğunu belirttim zaten. Ama bunun nedeni bu modelin daha giriş seviyesi ve bir eski nesil olması. Renk performansı olarak fiyatına göre güzel üründür fakat motion (hareket) performansı zayiftır. Tepki süresi yavaş olduğu için ghosting diğer IPS'lere kıyasla yüksektir.

Ürüne 42 kişi yorum yapmış bu adamların hiç biri anlamıyor sen anlıyorsun ölü piksel ve ışık sızması çıkabilir şans işi ghosting var diyebilmen için çok gölge bırakması gerekir ki ghosting var diyebilesin örnek samsung g3 serileri adı çıkmış ghosting canavarı
Türkiye'de cihazla ve yanlış bilgilendirme yapmadan monitör incelemesi yapan yalnızca 2 kanal var: Technopat ve Donanım Arşivi. Onlar da yarım yamalak. Çok aboneli teknoloji kanalları bile anlamıyor monitörden. İncelemeler için yurt dışı kanallarını kullanıyoruz. Siz ise bana standart bir vatandaşın anladığını iddia ediyorsunuz. Üzgünüm ama monitörde işler öyle yürümüyor.

Elbette ben de kendim test yapamıyorum cihazım yok ancak evet onlardan daha çok biliyorum çünkü bu profesyonel incelemeleri uzun zamandır takip edip araştırıyorum. Yapılan incelemeleri okumayı biliyorum.

Belki bu konusmayı milyarıncı sefer yapıyorum ama küfürlü üslubunuza rağmen aciklayayım.

Hocam öncelikle monitör gözle incelenmez. Diğer bilgisayar parçalarından farklı bir kategori bu. Detaylı test için mutlaka kalibrasyon cihazı, tepki süresini ölçmek için cihaz, pratik tepki süresi ölçümü testi için pursuit kamera setupı falan lazım. Dolayisıyla son kullanıcı en önemli bilgileri çok kısmi ölçebilir.

Son kullanıcı bu tarz ürünler konusunda çok bilgisiz. Bunu bir aşağilama olarak söylemiyorum normal olan bu. Yani herkes oturup bir monitör için devasa araştırmalar yapamaz.

Dolayisiyla monitör alırken kullanıcı yorumu pek bir şey ifade etmez. Bu yorumları daha çok alanlar bir sorun yaşamış mı, herkezde ortak bir sıkıntı çıkmış mı (Kronik sorun var mı), malzeme kalitesi nasıl gibi şeyler için okunur. Kalan teknik kısmı için yukarıda bahsettiğim cihazlara sahip profesyonel incelemelere bakılır.

Bu monitöre tekrar dönelim. Ben de fiyatının 2K segmenti için kısmen uygun olduğunu belirttim zaten. Ama bunun nedeni bu modelin daha giriş seviyesi ve bir eski nesil olması. Renk performansı olarak fiyatına göre güzel üründür fakat motion (hareket) performansı zayiftır. Tepki süresi yavaş olduğu için ghosting diğer IPS'lere kıyasla yüksektir.
Hocam ghostingli cihaz da kullandım örnek vermek gerekirse casper exalibur gamebooster ghostingin alası var o monitörler'de ve direk göze batıyor bu tarz ürünler de testini yapsan bile fark edemiyorsun olsa bile ufak göze batmayan dikkat etsen de zor görebileceğin bir şey olur ve bunu kullanıcı fark edemez o yüzden ghosting var demek yanlış olur bu yorumu casper tarzı ürünlere yapabilirsin

ghosting var diyebilmen için çok gölge bırakması gerekir ki ghosting var diyebilesin örnek samsung g3 serileri adı çıkmış ghosting canavarı
Hocam ghostingli cihaz da kullandım örnek vermek gerekirse casper exalibur gamebooster ghostingin alası var o monitörler'de ve direk göze batıyor bu tarz ürünler de testini yapsan bile fark edemiyorsun olsa bile ufak göze batmayan dikkat etsen de zor görebileceğin bir şey olur ve bunu kullanıcı fark edemez o yüzden ghosting var demek yanlış olur bu yorumu casper tarzı ürünlere yapabilirsin
Öyle değil işte hocam. Siz ghostingi arkadaki siyah iz sanıyorsunuz sadece G3 VB. modellerdeki gibi. O VA'da öyle olur. Siyah olduğu için çok göze batar. IPS'te ise daha beyazımsı renkli olduğu için bilmeyen birinin fark etmesi daha zordur. Ama bu gözünüzün algılamadığı anlamına gelmez çünkü yavaş tepki süresi sadece arkadaki iz değil hareketli nesnelerin daha bulanık olması demektir. Hızlı bir model ile yan yana koyduğunuzda fark edersiniz ki birisi hareketli sahnelerde daha net olmayan görüntü verir.

Öyle değil işte hocam. Siz ghostingi arkadaki siyah iz sanıyorsunuz sadece G3 VB. modellerdeki gibi. O VA'da öyle olur. Siyah olduğu için çok göze batar. IPS'te ise daha beyazımsı renkli olduğu için bilmeyen birijin fark etmesi daha zordur. Ama bu gözünüzün algılamadığı anlamına gelmez. Ghostingsiz bir model ile yan yana koyduğunuzda fark edersiniz ki birisi hareketli sahnelerde daha net olmayan görüntü verir.
Hocam casperin 200hz ips monitörünü kullandım masa üstünde mouse haraket ettirirken bile ghostingi görüyorsun mousenin gölgesi arkadan geliyor bariz belli ediyor bu işin ehli olmayan bi insan az olan ghostingi algılayamaz

Hocam casperin 200hz ips monitörünü kullandım masa üstünde mouse haraket ettirirken bile ghostingi görüyorsun mousenin gölgesi arkadan geliyor bariz belli ediyor bu işin ehli olmayan bi insan az olan ghostingi algılayamaz
Az önce de söylediğim gibi algılar ama.algıladığını anlamaz.

Ayrıca masa üstünde fare ile yaptığınız hareket sanılanın aksine ghostingi ölçmez. Phantom array dediğimiz farenin birden fazla olması durumu fareyi sabit gözle takip etmenizden kaynaklı. Halbuki ghosting testi hareketli gözle/kamerayla yapılır.

Az önce de söylediğim gibi algılar ama.algıladığını anlamaz.

Ayrıca masa üstünde fare ile yaptığınız hareket sanılanın aksine ghostingi ölçmez. Phantom array dediğimiz farenin birden fazla olması durumu fareyi sabit gözle takip etmenizden kaynaklı. Halbuki ghosting testi hareketli gözle/kamerayla yapılır.
Hocam örnek veriyorum ben niye bu kadar uzattınız facebook'da gezerken bile sayfalar sonradan geliyor ghostingi belli ediyor :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,314
Üyeler
197,864
Son üye
yetimhanekundacisi45
Geri