yardım crossfire aktif olmuyor 2x RX570

Nejat

80+
Reaksiyon skoru
6
2 adet RX570 ekran kartım var ana karta ikisinide taktım ve sistem ikisinide aktif şekilde görüyor fakat amd ekran kartı programından crossfire aktif etmeme rağmen hiç bir oyunda 2. ekran kartı çalışmıyor.
Donanım olarak ddr3 sistem ve bu şekilde :
Anakart MSI Z87-G45
İşlemcim İntel i7 4770 3.4 ghz
Ram Kingston 2x8gb 2133mhz
Power Cooler Master GX Bronze 750w
Resimde ekledim yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    169.9 KB · Hit: 101
  • 2.jpg
    2.jpg
    211.5 KB · Hit: 92
  • 3.jpg
    3.jpg
    178.9 KB · Hit: 98
  • 4.jpg
    4.jpg
    156 KB · Hit: 75
  • furmark test.jpg
    furmark test.jpg
    240.5 KB · Hit: 83
Son düzenleme:
Bence değmez kardeş uğraşmana, iki kartıda sat daha üst seviye bir karta geç.

@crazyreign belki yardımcı olabilir
:D dinliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim kartın biri kuzenimin yok paraya satacagına ben alacam yapabilirsen 2 3 bin tl kart almaya deymeyecegini düşünüyorum ddr3 sisteme o yüzden bunu kurtarmaya çalışıyorum :D

Valla ben de pek bilemiyorum. GPU-Z'de iki ekran kartının da fotosunu atar mısın? Bu şekilde.
1595424610891.png

Ekler

• gpu 1.jpg
    gpu 1.jpg
    187.1 KB · Hit: 92
  • gpu 2.jpg
    gpu 2.jpg
    187.1 KB · Hit: 84
2 adet RX570 ekran kartım var ana karta ikisinide taktım ve sistem ikisinide aktif şekilde görüyor fakat amd ekran kartı programından crossfire aktif etmeme rağmen hiç bir oyunda 2. ekran kartı çalışmıyor.
Donanım olarak ddr3 sistem ve bu şekilde :
Anakart MSI Z87-G45
İşlemcim İntel i7 4770 3.4 ghz
Ram Kingston 2x8gb 2133mhz
Power Cooler Master GX Bronze 750w
Resimde ekledim yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
Anakartınızın en az 8x hızında çalışması gereken pcı slotu olması gereklidir. 8x ten az olursa crossfire çalışmaz. AMD crossfire uyumluluğu için anakartla ilgili bilgi alın. Radeon ayarları oyun sekmesi global ayarlarda crossfire etkinleştir yazısı olması. Crossfire önerilen bir gpu yüklemesi değildir isterseniz iki kartıda satıp yerine tek bir güçlü ekran kartı almanızda fayda var.

valla bende çözemedim amd programından aktif ekmem gereken yeri açıyorum ama çalışmıyor sistem gereksinimleri ve donanımı kontrol ettim power yetiyor ve anakart uyumlu gözüküyor

Valla bilemiyorum, hayatımda hiç CrossFire yapmadım :D.

Anakartınızın en az 8x hızında çalışması gereken pcı slotu olması gereklidir. 8x ten az olursa crossfire çalışmaz. AMD crossfire uyumluluğu için anakartla ilgili bilgi alın. Radeon ayarları oyun sekmesi global ayarlarda crossfire etkinleştir yazısı olması. Crossfire önerilen bir gpu yüklemesi değildir isterseniz iki kartıda satıp yerine tek bir güçlü ekran kartı almanızda fayda var.
anakartta 1 adet 16x diğerleri 8x oılmak üzere 4 adet pcı-e slot var şuan bu kartlar çok para eder mi? bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

SLI bağlantısı yaptın mı?
o söyledipin intel ekran kartları için geçerli bendeki kartlar amd chip seti var RX570 yazdıgım gibi :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,457
Üyeler
187,514
Son üye
bariskaya
Geri