❌İndirim Bitti! KIOXIA 1TB Exceria Plus SSD ( Gece İndirimi ) KUTUSUZ Sepette 1782 TL

Laptop zaten başlı başına ısınan bir cihaz bu tip cihazları lütfen laptopa göre kıyaslamayalım. Laptop kullanan zaten bazı şeylerden otomatikman mahrum olmayı göze alması gerekiyor. Sıcaklık, performans düşüklüğü gibi.
10 sene öncesinde kaldı onlar. Yeni cihazlarda ne performans düşüyor ne de ısınıyor

10 sene öncesinde kaldı onlar. Yeni cihazlarda ne performans düşüyor ne de ısınıyor
Anlatmaya çalıştığım şeyi anlamadın sanırım. Laptop ekran kartı ile normal PC kıyaslanmaz yada işlemci ile. Çektikleri güç havalandırma vs. büyük farklar var. Bu anlamda diyorum. Laptopta bir render alsan sıcaklık zaten kasa içinde uçup gidiyor. SDD de haliyle ısınıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Masaüstü ve laptopun kendine göre avantajları var ama performans istiyorsan sıcaklık düşük olsun diyorsan ek olarak. O zaman masaüstünden başka bir şans yok şuan istediği kadar iyi soğutma olsun. Laptopun boyutu 360mm sıvı soğutmayı oklavayla yaysam o kadar.

Laptop la gelen ssd soğutucu standı olmadan ısınmıyorsa bu ssd'nin de ısınmaması gerekmez mi? Soğutucu standa gerek kalması çok saçma olur.
Eğer böyle bir durum söz konusu ise doğru. Önceki ssd ısınmıyor bu ısınıyorsa haklılar. Ama ilk defa laptopunda bu ssd'yi kullanıp ısınıyor diyorsa o zaman şapkasını önüne koyup bir düşünmesi lazım. Ben özelikle yaz aylarında soğutucu stand olmadan laptop kullanmıyorum. Kaldı ki laptopumda ssd yok. Minnacık bir fanın laptopu soğutmasını beklemiyorum.

Son düzenleme:
Günlük kullanm için ideal bir ssd, 4-5 gündür oyun aktardım ve oynuyorum, fazla bir beklentiye girecekseniz zaten soğutucusuz bir şey almayın ucuz işte alın :D

1726218319276.png

Taze taze yeni taktım değerler bunlar

İlk ssd olarak : TwinMOS 1TB M.2 3600/3250 PCIe NVMe SSD NVMEGGBM2280 var elimde, windows değiştirmeme gerek yok değil mi?

Teşekkür ederim sağolun, diğer ssd'nin ısı ve sağlık durumunu vs görebileceğim bir program mevcut mudur?
CrystalDiskInfo, HDD Sentinel, HD Tune gibi programlarla sağlık ve sıcaklıkları görebilirsiniz. Crystal DiskMark, AS SSD Benchmark programları ile test edebilirsin.

depolama ayarlarından disk ve birimlere girip oluşturacaksın
Hocam dediğiniz gibi yaptım ama dosya transferi yaptığım da hız 30mblere kadar düşüyor.(hatta bazen daha da düşük hızlara). Suan elimde kingston 500gb nvme ssd var bunda hiç öyle sorun yaşamıyorum. Ayriyeten dediğiniz gibi yaptığımda kendi yazılımında gözükmüyor ssd

Alıntıyı görüntüle
Taze taze yeni taktım değerler bunlar

İlk ssd olarak : TwinMOS 1TB M.2 3600/3250 PCIe NVMe SSD NVMEGGBM2280 var elimde, windows değiştirmeme gerek yok değil mi?
Hocam ssd taktıktan sonra bir ayar vb yaptınız mı? Bende ssd gözükmüyor çünkü taktığımda

Hocam dediğiniz gibi yaptım ama dosya transferi yaptığım da hız 30mblere kadar düşüyor.(hatta bazen daha da düşük hızlara). Suan elimde kingston 500gb nvme ssd var bunda hiç öyle sorun yaşamıyorum. Ayriyeten dediğiniz gibi yaptığımda kendi yazılımında gözükmüyor ssd

Hocam ssd taktıktan sonra bir ayar vb yaptınız mı? Bende ssd gözükmüyor çünkü taktığımda
disk yönetiminden biçimlendirdim o kadar başka bir şey yok

Aşağıdaki videoyu 50. saniyeden itibaren izleyerek aynısını yapın. Yalnız MBR - GPT seçiminde GPT'yi seçin. Bu kadar...

disk yönetiminden biçimlendirdim o kadar başka bir şey yok
Hocam bende disk yönetimi bölümünde gözüküyor ama işlem yapamıyorum üstünde hicbirseye izin vermiyor

Aşağıdaki videoyu 50. saniyeden itibaren izleyerek aynısını yapın. Yalnız MBR - GPT seçiminde GPT'yi seçin. Bu kadar...

Teşekkürler hocam deniyeyim ben bunu

hocam ben aynı yere girdiğimde bende ne başlatma çıkıyor ne de ssd gözüküyor

Son düzenleme:
Hocam bende disk yönetimi bölümünde gözüküyor ama işlem yapamıyorum üstünde hicbirseye izin vermiyor

Teşekkürler hocam deniyeyim ben bunu

hocam ben aynı yere girdiğimde bende ne başlatma çıkıyor ne de ssd gözüküyor
Yani disk yönetimi kısmına girdiğinizde ne ilk MBR -GPT seçimini yaptığınız ekran, ne de ssd disk yönetimi kısmında gözükmüyor diyorsunuz değil mi? Buna göre şu soruyu sormam lazım. Anakart modeliniz nedir ve ssd'yi hangi slota taktınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,122
Üyeler
185,222
Son üye
Ayazz1
Geri