Nasıl bir internet kablosu almalıyım ?

tiger1

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
145
Yeni eve çıkacam ve türknet 100 megabit bağlatmayı düşünüyorum. Tabi eğer ev altyapısı desteklerse 500 veya 1000 megabit de bağlatabilirim. Kablo olarak öneriniz var mı ? bütçe sınırsız. En kalitelisini önerin lütfen.

Ugren marka alabılırsın cat6 kablolarından

1 Gbit Turknet için Reçber markasının CAT7 kablosu en iyisi.. diğer seçenek Digitus marka da olabilir. Ama Cat7 olsun. 100 Mbit için Turknet tercih edilmez. Turk Telekom altyapısı varsa Comnet senelik almanı tavsiye ederim. Turknet 100 Mbit için gereksiz pahalı 1Gbit fiyatı ile aynı alıyor. Her hıza tek fiyat alıyorlar.

Ugren marka alabılırsın cat6 kablolarından
Hocam cat 6-7-8 arasındaki fark nedir ? Cat 8 alsam iyi olmaz mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 Gbit Turknet için Reçber markasının CAT7 kablosu en iyisi.. diğer seçenek Digitus marka da olabilir. Ama Cat7 olsun. 100 Mbit için Turknet tercih edilmez. Turk Telekom altyapısı varsa Comnet senelik almanı tavsiye ederim. Turknet 100 Mbit için gereksiz pahalı 1Gbit fiyatı ile aynı alıyor. Her hıza tek fiyat alıyorlar.
Teşekkür ederim hocam ozaman türk telekoma bakayim ben. Bu arada cat 8 alsam daha iyi olmaz mı ? Marka olarak da ugreen düşünüyordum ben.

100 mbps için ikili telefon kablosu bile yeter, 500 1000 için cat5 bile yeterli fiyat farkı yok almşıken cat6 alabilirsin

100 mbps için ikili telefon kablosu bile yeter, 500 1000 için cat5 bile yeterli fiyat farkı yok almşıken cat6 alabilirsin
Hocam peki direkt olarak cat8 alsam iyi olmaz mı ? Ben çok anlamıyorum kusura bakmayın. Bütçe sorunum yok zaten almışken en iyisini almak isterim.

cat7 standartı oturmamış bir kablo. serverlarda cat6a ya cat8 kullanılıyor. cat6 da evde işini görecektir.

Hocam cat 6-7-8 arasındaki fark nedir ? Cat 8 alsam iyi olmaz mı ?

Teşekkür ederim hocam ozaman türk telekoma bakayim ben. Bu arada cat 8 alsam daha iyi olmaz mı ? Marka olarak da ugreen düşünüyordum ben.
Cat 6 dediğin kablo zaten 10gbps e kadar destekliyor cat 8 alıp ne yapacaksın kardeşim ? 40gbps ile bağlanma fikrin mi var ? Cat büyüyünce kablo iyileşmiyor.

Cat 6 dediğin kablo zaten 10gbps e kadar destekliyor cat 8 alıp ne yapacaksın kardeşim ? 40gbps ile bağlanma fikrin mi var ? Cat büyüyünce kablo iyileşmiyor.
Hocam bilmediğimden soruyorum niye yükseliyorsunuz :D O halde bana 15-20 metrelik cat 6 linki atar mısınız ugreen markasından.

23 awg olursa iyi olur
O dediğiniz ne oluyor hocam link atar mısınız rica etsem ? İnternet kabloları konusunda sıfırım ben.

Hocam bilmediğimden soruyorum niye yükseliyorsunuz :D O halde bana 15-20 metrelik cat 6 linki atar mısınız ugreen markasından.

O dediğiniz ne oluyor hocam link atar mısınız rica etsem ? İnternet kabloları konusunda sıfırım ben.

Hocam bilmeyebilirsinde bazı basit bilgileri de internete yazmadığında insanlar sinirleniyor, özellikle ben. Cat 6 vs cat5 veya cat 8 yazsanız zaten farkları yazmanıza bile gerek yok çıkıyor. Ayreten cat5 bile alsan evde 1gbps ile rahat bağlanırsın. Cat 5 tavsiye etmememin sebebi de aktif olarak üretilmediği. Cat 6 al geç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,325
Üyeler
184,771
Son üye
MotivatedVergil
Geri