5090/5080 için sistem yükseltme tavsiyesi

kissofdeath

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
23
Ekran kartı olarak 5090 veya 5080 alacam çıktığı zaman. Şuan ekran kartı dışında bilgisayarda yükselteceğim 4 adet parça var. Almayı düşündüğüm parçaların linki aşağıda. Bunları alabilirim veyahut parantez içinde yazdığım alternatif parçaların çıkmasını bekleyebilirim. Söz sizde arkadaşlar.

Psu olarak bunu alacağım. Ürünün kendi sitesine girince düşük akımdan yüksek akıma kadar her türlü koruma mevcutmuş. O yüzden extradan ups almaktan bile vazgeçtim. ( Bu psu'ya alternatif olarak önümüzdeki ay çıkacak olan atx 3.1 psuları bekleyebilirim veya direkt bunu alabilirim - yorumlarda belirtiniz. )

RAM olarak bunu alacağım. 32 gb yeterli olur diye düşünüyorum. 64 gb'ye gerek var derseniz yorumlarda belirtiniz.

İşlemci olarak bunu alacağım. Piyasanın en iyi işlemcisi şuan fakat 9800x3d'nin çıkmasına da pek bir şey kalmadı. Bekle derseniz yorumlarda belirtiniz

Anakart olarak bunu alacağım. Fakat önümüzdeki ay x870'ler ve ocak ayı gibi B850'ler piyasaya çıkacak. Gerek var derseniz onları bekleyebilirim, yorumlarda belirtiniz.

-Psu alınabilir
-Ram çok iyi seçim
-İşlemci oyun içinse hiç üzmez direkt alabilirsin. 9800x3d 6 aya falan çıkacağı tahmin ediliyor eğer vaktin ve paran varsa tabii ki bekle
-Anakart olarak bunu tercih ederim o attığın yerine. Eğer pahalı diyorsan başka bir şey öneririm ama onu önermem. Bunun fiyatı normalde 12-13k'da geziyor şimdi yükseltmişler yakında "indirim" yaparlar https://www.akakce.com/anakart/en-u...on-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66115661.html

Anakarta çok gereksiz para harcıyorsun, o anakartın sunduğu avantajların %80'ini kullanmayacaksın bile. PSU olarak 1200W da gereksiz fazla.
PSU Gen5 850W
PSU Gen5 1000W
Anakart I
Anakart II
UPS'ye bütçende kalmış oldu.
Online UPS

-Psu alınabilir
-Ram çok iyi seçim
-İşlemci oyun içinse hiç üzmez direkt alabilirsin. 9800x3d 6 aya falan çıkacağı tahmin ediliyor eğer vaktin ve paran varsa tabii ki bekle
-Anakart olarak bunu tercih ederim o attığın yerine. Eğer pahalı diyorsan başka bir şey öneririm ama onu önermem. Bunun fiyatı normalde 12-13k'da geziyor şimdi yükseltmişler yakında "indirim" yaparlar https://www.akakce.com/anakart/en-u...on-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66115661.html
Anakarta çok gereksiz para harcıyorsun, o anakartın sunduğu avantajların %80'ini kullanmayacaksın bile. PSU olarak 1200W da gereksiz fazla.
PSU Gen5 850W
PSU Gen5 1000W
Anakart I
Anakart II
UPS'ye bütçende kalmış oldu.
Online UPS
işlemci ve ram konusunda okey dediğinize göre onları kenara ayırıyorum o halde. Şimdi gelelim psu ve anakart konusuna. Psu'ya furkan bey 1200 gereksiz demiş. Doğrudur gereksiz olabilir fakat 850 watt alacağıma hiç almam çünkü zaten şuan 850 watt kullanıyorum. Almışken 1200 olsun diyorum. Zaten furkan hocam , senin önerdiğin psu ile benim attığım arasında 2 bin falan fark var. O yüzden hiç önemli değil. Bir de bu psu'nun içindeki korumalara baktım. Yüksek akımdan düşük akıma kadar her şeyi eklemiş adamlar. Online ups önermişsiniz fakat ondan katiyen vazgeçtim. Hem gürültülü hem de akü derdi falan beni çok yorar. Kısacası psu olarak 1200'lük iyi diyorsanız onu almakta kararlıyım. Şimdi son olarak da anakart konusuna gelelim. Anakartı ikiniz de beğenmemişsiniz fakat ben o anakartı niye seçtim bilmiyorsunuz. Şu yüzden arkadaşlar , o anakartta Q-CODE hata ledi mevcut. Diğer anakartlardaki hata ledlerinin gelişmiş versiyonu. Rakam ve harflerden oluşan bir tablo var. Sistemde en ufak bir sıkıntı olsa bile nokta atışı hata tespiti yapabilmemi sağlayacak. Bahsettiğim hata ledinin fotosunu alta bıraktım bakabilirsiniz. Yani o yüzden o anakartı almayı düşünüyorum. Son olarak da şunu ekleyim. Ne olursa olsun bedava bile olsa msi anakart düşünmüyorum çünkü son 2 yılım msi b660 tomahawk anakart kullanarak geçti ve ne yaşadığımı bir ben bilirim bir Allah. Sözü tekrardan size bırakıyorum şimdi.

Ekler

• 8096ee83-f7f8-4290-a453-1ef4d0bee618.png
    8096ee83-f7f8-4290-a453-1ef4d0bee618.png
    76.5 KB · Hit: 48
işlemci ve ram konusunda okey dediğinize göre onları kenara ayırıyorum o halde. Şimdi gelelim psu ve anakart konusuna. Psu'ya furkan bey 1200 gereksiz demiş. Doğrudur gereksiz olabilir fakat 850 watt alacağıma hiç almam çünkü zaten şuan 850 watt kullanıyorum. Almışken 1200 olsun diyorum. Zaten furkan hocam , senin önerdiğin psu ile benim attığım arasında 2 bin falan fark var. O yüzden hiç önemli değil. Bir de bu psu'nun içindeki korumalara baktım. Yüksek akımdan düşük akıma kadar her şeyi eklemiş adamlar. Online ups önermişsiniz fakat ondan katiyen vazgeçtim. Hem gürültülü hem de akü derdi falan beni çok yorar. Kısacası psu olarak 1200'lük iyi diyorsanız onu almakta kararlıyım. Şimdi son olarak da anakart konusuna gelelim. Anakartı ikiniz de beğenmemişsiniz fakat ben o anakartı niye seçtim bilmiyorsunuz. Şu yüzden arkadaşlar , o anakartta Q-CODE hata ledi mevcut. Diğer anakartlardaki hata ledlerinin gelişmiş versiyonu. Rakam ve harflerden oluşan bir tablo var. Sistemde en ufak bir sıkıntı olsa bile nokta atışı hata tespiti yapabilmemi sağlayacak. Bahsettiğim hata ledinin fotosunu alta bıraktım bakabilirsiniz. Yani o yüzden o anakartı almayı düşünüyorum. Son olarak da şunu ekleyim. Ne olursa olsun bedava bile olsa msi anakart düşünmüyorum çünkü son 2 yılım msi b660 tomahawk anakart kullanarak geçti ve ne yaşadığımı bir ben bilirim bir Allah. Sözü tekrardan size bırakıyorum şimdi.
Aslında MSI anakart konusunda çok başarılı. Sırf msi olduğu için söylemiyorum, mesela bence sıvı soğutma konusunda pek başarılı değil ama anakart konusunda kesinlikle tercih edilebilecek bir marka.

Aslında MSI anakart konusunda çok başarılı. Sırf msi olduğu için söylemiyorum, mesela bence sıvı soğutma konusunda pek başarılı değil ama anakart konusunda kesinlikle tercih edilebilecek bir marka.
Çok canım yandı hocam inanın :D Habire bir yerleri arıza yaptı kaç kere servise yolladım falan. Hani kötü tecrübelerim olduğu için artık firmadan soğudum. Biraz da şansımı asus'ta falan deneyim diyorum.

Çok canım yandı hocam inanın :D Habire bir yerleri arıza yaptı kaç kere servise yolladım falan. Hani kötü tecrübelerim olduğu için artık firmadan soğudum. Biraz da şansımı asus'ta falan deneyim diyorum.
Sen bilirsin ben diyeceğimi dedim

Konu günceldir arkadaşlar okuyup geçmeyin rica ediyorum.

zaten şuan 850 watt kullanıyorum. Almışken 1200 olsun diyorum. Zaten 2 bin falan fark var.
Elindeki PSU kaliteli bir PSU ise değiştirmene hiç gerek yok, PSU dandik ise 850W olan ile senin attığın 1200W arasında 4K para var az para değil. Zaten o kadar yüksek güce ihtiyacın da yok, yine de sen bilirsin.
Online ups önermişsiniz fakat ondan katiyen vazgeçtim. Hem gürültülü hem de akü derdi falan beni çok yorar.
İçerisinde ki fanı değiştirdiğin zaman ses sorunu çözülüyor, akü'nün de yoracak bir kısmı yok aktif kullandığın zaman en az 5 sene götürür. 5 sene de 1 akü değiştirmenin seni yoracağını sanmam 10 tane vida sökeceksin o kadar.
Q-CODE hata ledi mevcut. Diğer anakartlardaki hata ledlerinin gelişmiş versiyonu.
Bak bu en ilginç kısmıydı q-code için 2 katı fiyat mı ödeyeceksin :D Ayrıca ne olduğunu biliyorum serverimde 6 senedir kullanıyorum 1 kere bakma ihtiyacı duymadım.

Bir şey diyim mi sen şuan hevesinden dolayı ihtiyacının ötesinde harcama yapacaksın tabi insanların hayal kurup gerçekleştirmesi güzel de gereksiz harcama çılgınlığı senin ki. Bir çok yerden bütçe kısarak farklı yerlere aktarılabilirsin bütçeni. Oda tasarımına ikinci ekranına ledlerine ses sistemine vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,740
Üyeler
183,884
Son üye
ramdomhesap
Geri