Çok teşekkür ederim hocam uzun uzun yazmışsınız. Şimdi ben de kendimce yorumlayim. Anakart olarak size katılıyorum. Msi anakart kullanan biri olarak birdaha asla msi anakart almayı düşünmüyorum. Çünkü çok fazla sorun yaşadım ve bıktım artık. Almışken rog seviye x870 anakart almaya karar verdim ve bunda netim. Güç kaynağı olarak olumlu yorum yapmışsınız , ozaman ondan devam ediyorum. 5090 alacağım için 1200 watt şart benim için zaten. Sıvı soğutucu olarak lianliyi önermemişsiniz sesli çalıştığı için. Ben aslında onu şu yüzden seçtim. Kasa içindeki bütün fanlar lianli olduğu içi sıvı soğutucuyu da lianli alırsam eğer kendi yazılımı üzerinden kontrol ederim hepsini diye düşünmüştüm. Eğer cidden çok sesliyse almam yani. Sizin öneriniz neyse ona yöneleyim hocam.
Anakart ta hem fikiriz. Ekran kartında da o kadar üst seviyeyse o halde mantıklı. Ama PSU da başka markalarda çok daha kaliteli ve sorunsuz 1200w larda PSU bulabilirsin belki ama. ROG dizmişken ROG olsun bencede. Bende MSI felaketinden sonra ASUSu severdim ROG da hoşuma gidiyor içime sinen bir şey olsun ROG olsun olmazsa TUF olsun. Gerisi önemli değil bence xcnmvmxncv.
Yani yabancı kanallarda karşılaştırmalı test videoları var. İzlersen zaten arctice otomatik yönleneceksin. Fanlar için haklısın ama. Ben 3 tane sıvı soputma değiştirdim. Arcticin eski neslinin küçük fanı bile kulağıma sesi geliyordu o biraz sıkıntılıydı fikir güzeldi ama biraz iyi yapamamışlar o minik fanı. Şimdi yenisi ne kadar iyi o fan bilmiyorum ama eskisi tıkırtılı ses çıkarıyordu.
Baktım zaten ben render falan almıyorum 3D işler de yapmıyorum. Ai PS oyunlar falan filan çok iyi soğutmaya gerek yok minumum sesi Be Quiet Dark Rock 4 ile ulaştım. O yüzden hava soğutma benim için idealmiş onu anladım.
Benim kasada full arctic fanlarıyla dizili. arctic pwm pst argb 3lü 2 paket 6 tane almıştım yurt dışından.
ama arctic sıvı soğutmada iyi kasa fanında bu modeli iyi değil.
Anakart üzerinden bağlı olacağı için yinede farklı olsada hepsini kontrol edebilirsin bence. Ancak zaten sıvı soğutma üstündeki fanlar üzerinde kurulu ve pompadan tek bir kablo ile kurulum sağlanıyor kablo derdi yok. O yüzden tavsiye ederim.
Ancak sıvı soğutma ile önemli bir bilgi vereyim bunu unutma kasayı kurarken işine yarayacak.
Eğer radyatör kasanın önünde dışardan soğuk havayı alıp radyatörden geçirerek kasaya giriş yapıyorsa hava yanı sıcak hava ekran kartını ısıtıyor. Ama işlemci serin çalışıyor.
Ama tam tersi radyatör üstte yukarda takılıysa öndeki fanlar kasaya soğuk hava girişi sağlıyorsa ekran kartı serin oluyor. Ama bu sefer kasanın içindeki ılık hava öndeki kadar soğuk hava olmadığından işlemci öndeki kuruluma göre 2 3 derece sıcak çalışıyor.
İşlemcinin 2 3 derece sıcak çalışma problem değil hissedilmez anlaşılmaz belki bunu söylemesem aklına bile gelmez bu fark ama.
Ekran kartı öyle bir ısınıyor ki anlatamam. Benim eski ekran kartım çok ısınnan bir ekran kartıydı 10 15 derece fark etmişti. Yeni kartlar zaten serin çalışıyor bende ki kadar çok fark etmez sizde ama yinede çok güçlüü bir model almayı düşünüyorsunuz illaki iyi de ısınacaktır o.
Buna göre kurulum yaparken aklınızda olsun.