Neler Yeni

Allahın yaptığı tuhaf şeyler.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

hazarcoban

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
hazarcoban
Offff cevaba bak 20 tane hata var 1.Cahiliye arap dogmalarına kati ve net suretle karşı çıkan ve yıkan yıkarken peygamberini bile korkutan dine arap ve örf adeti diyor 2. Mantığı bilim ile karıştıracak kadar kara cahilsin 3. Tanrı gibi düşünen herkes kati suretle hata düşer bu şekilde düşünemezsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ortada mantıklı bir soru veya samimi bir cevap isteği olduğu zaman her zaman cevap verdim bu arkadaşın isteği ramazan ramazan Müslümanları kızdırıp kendine küfür ettirmek

Mantık bilim gibi çalışmıyor ki bilim bile net bir cevap veremiyor herhangi bir konuda fizik yasaları sürekli değişiyor
Evet
Offff cevaba bak 20 tane hata var 1.Cahiliye arap dogmalarına kati ve net suretle karşı çıkan ve yıkan yıkarken peygamberini bile korkutan dine arap ve örf adeti diyor 2. Mantığı bilim ile karıştıracak kadar kara cahilsin 3. Tanrı gibi düşünen herkes kati suretle hata düşer bu şekilde düşünemezsin

Ortada mantıklı bir soru veya samimi bir cevap isteği olduğu zaman her zaman cevap verdim bu arkadaşın isteği ramazan ramazan Müslümanları kızdırıp kendine küfür ettirmek

Mantık bilim gibi çalışmıyor ki bilim bile net bir cevap veremiyor herhangi bir konuda fizik yasaları sürekli değişiyor
Fizik yasaları sürekli değişsse suan sen bu yorumu atamazdın.Allah diyor ya biz herşeyi bir ölçüye göre yarattık düzen içerisinde.Sen allahın dediğine bile inanmıyorsun geliyorsun burda müslümanlık taslıyorsun.Ya da inandığın dinden bir habersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kayra
1: Allah niye kendi yarattığı soruna kendi çözüm buluyor. Mesela güneşi zararlı ışınlarıyla beraber yaratanda allah, zararlı ışınlardan bizi koruması için ozon tabakası yaratanda allah.
2: Neden kıbleye dönmemiz isteniyor.Dünya yuvarlak zaten,kıblenin tam tersine dönsek yine kıbleye dönmüş oluyoruz. İbadet sinyal gibi değil ki mesafenin bir önemi olsun ?
3: İsraf günah diyor, peki 27.710 ışık yılı uzaklığındaki SWEEPS-04 gezegenindeki rastgele bi taşın bize ne faydası var ?
4: 7 yaşında bir çocuk birini öldürse suclu aslında ebeveyn değil midir.Bizde bu aciz aklımızla koskoca Allahın yanında 8 yaşındaki çocuk gibi değilmiyizdir ?
O kadar saçma sorular ki kendi yazdığını bile anlamamıştır bu arkadaş.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Bilim net cevabı veriyor da üç maymunu oynayanlara çaresi yok. Fizik yasaları nasıl sürekli değişiyor hacı, haftalık ders programımı bu? Sen daha inandığın şeyin dogma olduğundan bile habersizsin. Buradaki en büyük hata sende, zihnine vurulmuş zincirlerden kurtulamadığın halde millete cahil diyorsun. Özgür düşünemiyorsun kardeş. Korkutularak inandırıldığın sistem buna engel oluyor.

Dogma: Doğruluğu deneyden geçirilmeden, sınanmadan kabul edilen, olduğu gibi benimsenen ve bir öğretinin ya da ülkünün dayanağı yap
Bilim net cevap çoğu şeye veremez aynı insan gibi acizdir insanlık geliştikçe yeni şeyler keşfettikçe gelişiyor ha . dogmalara prangalara geliyorsak ben 1 senedir Müslümanım özgür irademle, aynı sizin gibi kara cahildim 1 sene önce gözlerimin körünü kalbimin karasını açan rabbime şükürler olsun

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evet

Fizik yasaları sürekli değişsse suan sen bu yorumu atamazdın.Allah diyor ya biz herşeyi bir ölçüye göre yarattık düzen içerisinde.Sen allahın dediğine bile inanmıyorsun geliyorsun burda müslümanlık taslıyorsun.Ya da inandığın dinden bir habersin

Çünkü bunların inandığı Tanrı, semavi dinlerin tanrısı değil. Deizmin tanrısını almış, kitap ve peygamberleri aradan çıkartarak kendilerince tutarlı bir tanrı imajı oluşturmuşlar. O yüzden biraz önce sorduğum soruya cevap vermek yerine -ki veremez zaten- laf salatası yapıp ortalığı bulandırıyor.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Evet

Allahın kelamı olan çoğu şeyi daha yeni anlamlandırdığımız keşfettiğimiz bilimsel veya felsefi olgular doğrultusunda anladığımız oluyor bazen. Allah elbette bir ölçüye göre yaratmıştır sözünün doğruluğunu kimse tartışamaz insan oğlu yanlış yorumlar sadece bunu

hazarcoban

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
hazarcoban
O kadar saçma sorular ki kendi yazdığını bile anlamamıştır bu arkadaş.
Belki kapasitem ve akıl seviyem bu kadardır kardes allah beni böyle yaratmıstır.Napıyım yani aklım bu kadar basıyo dememi mi bekliyorsun.Herkes sorular saçma diyor ama adam akıllı cevap veren yok

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,341
İsim
Berk Atmaca
Alay edilecek adamla edilir ben buraya gelip i3 5400 e rtx 4090 takıcam kimsede bir şey diyemez siz hatalısınız desem bi yatırıp yapmadıkları kalır. tokat basarım diyorsun ya gel merter mc in oraya hem sizinkilerde bol orada bakalım kim kime tokat basıyor. size göre müslümanlar ezik olmalı cevap vermeyip kutsalımıza hakaret edince susmalıyız yok öyle
Ne diyon birader? Kapa çeneni kafanda kask kırmayım. Hakaret edilince susmalısınız demedim. Lafı tokadı basacağım yerinle anlama. Herkesin kutsalı kendine. Belli ki soruları soran bu tür şeyleri anlayamıyor. Sen balığa ağaca tırman diyebilir misin hesabı oluyor. Sen bunla alay etsen bile düzelmeyecek. Boşa nefes tüketiyorsun. Alay ettiğinle kalır sonra sende tokat basmak için ben gibi birisiyle tartışırsın. İstediğini düşün istediğin yere çağır insanları. Sende biliyosun gelmeyecem oraya. İşler o kadar ciddileşmeyecek. Bırak 3 gram zekalarıyla sorgulasınlar tartışsınlar.

hazarcoban

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
hazarcoban
Bilim net cevap çoğu şeye veremez aynı insan gibi acizdir insanlık geliştikçe yeni şeyler keşfettikçe gelişiyor ha . dogmalara prangalara geliyorsak ben 1 senedir Müslümanım özgür irademle, aynı sizin gibi kara cahildim 1 sene önce gözlerimin körünü kalbimin karasını açan rabbime şükürler olsun
Rabbine sorsana neden 2-3 sene önce değilde geçen sene açmış gözünü ?

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Çünkü bunların inandığı Tanrı, semavi dinlerin tanrısı değil. Deizmin tanrısını almış, kitap ve peygamberleri aradan çıkartarak kendilerince tutarlı bir tanrı imajı oluşturmuşlar. O yüzden biraz önce sorduğum soruya cevap vermek yerine -ki veremez zaten- laf salatası yapıp ortalığı bulandırıyor.
Cevabını yukarda verdim ya bilimden,felsefeden,mantıkdan uzak olan sizlersiniz dogma laf salatası yapanlar biz oluyoruz harbiden komiksiniz benim Allah inancım 632 de inanların ne ise onlarla aynı

BabaVoss7

80+ Silver
Bu durum artık bu zamanlarda sadece can sıkıntısında millet baş göstermeye başladı. İnsanların canı sıkıldıkça sataşacak bişey arıyor o da din oluyor nedense. Başta zaten aklın var sorgula düşün denir. Ama o düşünce böyle bişey değil dkxkdl. Bi kere din konusunda bir şey soracaksan dini tam bilen birine sorman gerekir. Herhangi bi matematik formülü bilmek gibi sorduğun herşeyin cevabı var zamanında bende sordum bunu öğrendim. Bu formülün işe yaradığını biliyorum foğruluğunu düşündüm ve inandım. Ama artık sormadığım slruların formülünü aklımda tutmaya ihtiyacım yok. Tutulmalı o ayrı ama durum bu. O yüzden herşeye herkesten cevap bulamazsın.

Herşeyin bir çözümü olması bile kendince güzel bir mesaj değilmi zaten.
Bir derdin varsa bir çözümü vardır. Öyle bi düzenki mantıksız bir şey yok gibi bir şey. Sadece sen varlığını bilmiyorsun..

Yıldızlara bakarak bile anlarsınkş biz önemsiz bir cisimiz.
Ateistlik artık daha çok popüler kültür oldu karı kıza havalı gözükeyim Allah değilde tanrı diyeyim gibi bir şey oldu. Saygı duyarım. Ama daha kaç yy binyıl yaşayacağımız bile belli feğil insan olarak. Uzaydaki bilmem neyin nr işe yaradığını şuan bilmemiz gerekmez. Bin yıl önce nasıl kullanacağımızı bilmediğimiz herhangi maddeyi bile şuan kullanabiliyoruz. O zamanlarda bu niye yaratıldı o zmn diyenler vardır eminim.

İsraf etmek dünyada olan varlığı harcamaktan ziyade bi mantıktır ahlaktır. Ulaşılabilme ve ulaşılamama durumudur. Afrikada çocuklar aç olduğu için israf yapmamak gerekir zaten bir nevi empati kurmaktır. Yoksa zaten dünyada kalan yine dünyada kalıyor uzaya mı gidiyor harcanan şeyler ki gitse bile uzaydan gelenlerde var.

7 yaş olayına gelirsek evet anne babasının suçlu olduğunu düşünüyorum ama bu dini bi konudan ziyade ahlak eğitim ceza sistemiyle alakalı bence. Ki zaten eski zamanlarda dinin hakkıyla yaşandığı zamanlarda kurallarda ona göre sertti. Dediğin durumda belki ailesinede ceza kesilirdi.
Senin dediğim durumda suçluyu başkasında aramak gibi bir şey.
Ailenin suçlu olma durumu bizi rğitip gözetip doğru olanı gösteren xurumda geçerlidir. Allah bizi yaratmıştır babanmı ki o senin ne alaka yani. Anan seni doğursun sana kendini hiç göstermeden bir yerler izlesin. Ve birileri aracılığıyla şunu şöyle yapıcan desin. Bu durumda anan suçlumu olur olursa ne kadar olur. Örnek sadece böyle bi anne bu dünyada suçlu olur tabi..

Bu böyle giderde gider. Ben dinden çok anlayan biri değilim. Ama bazı gerçeklere ulaşmak bu kadar zor değil. İnsan önce mantığı düşünmeyi öğrenmeliki sorgulamayı bilsin ondandır ilk denen oku dur...

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Rabbine sorsana neden 2-3 sene önce değilde geçen sene açmış gözünü ?
Doğduğumdan beri Müslümandım sorgulamadan aileden gelen öğretiler doğrultusunda 2-3 sene kadar inançsızdım sonrasında geri döndüm dinime buna sebep olan çok faktör var değişir dediğim gibi Tanrı yerine düşünmüyorum yapamam çünkü ben tanrı değilim olmadım

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Cevabını yukarda verdim ya bilimden,felsefeden,mantıkdan uzak olan sizlersiniz dogma laf salatası yapanlar biz oluyoruz harbiden komiksiniz benim Allah inancım 632 de inanların ne ise onlarla aynı

Hiç birine cevap vermemişsin. Gayet açık ve net görüldüğü üzere mantıkdan dem vurduğun inanç, günümüz bilimsel verileriyle net olarak çelişiyor fakat sen görünen gerçekleri bir tarafa bırakıp fanatik bir şekilde dogmalarını savunuyorsun. En başında millete tepeden bakmasaydın bu şekilde ezilmezdin.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Ne diyon birader? Kapa çeneni kafanda kask kırmayım. Hakaret edilince susmalısınız demedim. Lafı tokadı basacağım yerinle anlama. Herkesin kutsalı kendine. Belli ki soruları soran bu tür şeyleri anlayamıyor. Sen balığa ağaca tırman diyebilir misin hesabı oluyor. Sen bunla alay etsen bile düzelmeyecek. Boşa nefes tüketiyorsun. Alay ettiğinle kalır sonra sende tokat basmak için ben gibi birisiyle tartışırsın. İstediğini düşün istediğin yere çağır insanları. Sende biliyosun gelmeyecem oraya. İşler o kadar ciddileşmeyecek. Bırak 3 gram zekalarıyla sorgulasınlar tartışsınlar.
Birader adam bilmese samimi olsa alay etmeyeceğim mesajlarından belli polemik çıkarmaya çalıştığı bunlar son dönemde bilerek kasıtlı yapıyorlar tamamen samimi olan kişi bu şekilde mesajlaşmaz. Yiyemeyeceğin altına yatmayacaksın derler yapamayacağın gelemeyeceğin kişilere tokadı basarım demeden önce 2 kere düşün

Hiç birine cevap vermemişsin. Gayet açık ve net görüldüğü üzere mantıkdan dem vurduğun inanç, günümüz bilimsel verileriyle net olarak çelişiyor fakat sen görünen gerçekleri bir tarafa bırakıp fanatik bir şekilde dogmalarını savunuyorsun. En başında millete tepeden bakmasaydın bu şekilde ezilmezdin.
Rum suresindeki mucizeyi açıklarmısın bana

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,413
Üyeler
169,853
Son üye
İvyyy