Düşük seviye yetenekle kıytırık bir sekilde oyun oynayan (loser) elinde 10 tane mouse olup su mousea indirim gelmis diye konu acanlarin konularinda almamak icin cok zor tutuyorum kendimi diyen veletler, elinde 5 tane klavyesi olan cocuklar akkolari tr sitesinde satisa sunuldu diye 6. Klavyeyi alanlar. Youtubeda video izlemek icin elinde 2 tane monitoru olan adam 3. Monitoru almak icin sepete kosan bebeler , elinde suan kaldiramayacagi oyun ve isi olmayan ama Her yil ekran karti islemci degistiren coluklar , elindeki tek kasa setup icin 3 tane sivi sogutucu 2 tane hava sogutucusuna sahip olan adam yenisini alma derdindeyse zaten abi birakin dusmesin fiyatlar. Aksine fiyatlarin artmasini istiyorum ben. Herseyi hakediyorsunuz.
Düşük seviye yetenekle kıytırık bir sekilde oyun oynayan (loser) elinde 10 tane mouse olup su mousea indirim gelmis diye konu acanlarin konularinda almamak icin cok zor tutuyorum kendimi diyen veletler, elinde 5 tane klavyesi olan cocuklar akkolari tr sitesinde satisa sunuldu diye 6. Klavyeyi alanlar. Youtubeda video izlemek icin elinde 2 tane monitoru olan adam 3. Monitoru almak icin sepete kosan bebeler , elinde suan kaldiramayacagi oyun ve isi olmayan ama Her yil ekran karti islemci degistiren coluklar , elindeki tek kasa setup icin 3 tane sivi sogutucu 2 tane hava sogutucusuna sahip olan adam yenisini alma derdindeyse zaten abi birakin dusmesin fiyatlar. Aksine fiyatlarin artmasini istiyorum ben. Herseyi hakediyorsunuz.
Doğru söze ne denir ki?
Maalesef öyle garip bi' tüketim toplumu ve girdaba dönüşmüş bir alış-veriş hastalığı var ki, herkes birbirinden bi' şeyleri özenip, sürekli popüler olan ne varsa onun peşinde delice koşma çabasında. Kimse elindekiyle yetinip, optimum seviyede kullanır halde değil.
Evet, zaman değişti belki eskisi gibi bi' konfigürasyon 10 yılı çıkarmıyor olabilir ama insanların da bu yazılım ve donanım takıntısını bırakması lazım. Bi' tarafta FPS sayacı gibi gezenler, diğer tarafta koleksiyon yapıyorum diye çevre birimi satın alanlar. Hal böyleyken kusura bakmayın, satıcılar bu işin daha çok kaymağını yer...
Kimse elindekiyle yetinmiyor yada elindeki zaten yeterli olmasına rağmen tüketim sapıklığı yapıyorlar misal adamın elinde 15 var pro alayım diyor üç kuruşu zor kazanıyor gidiyor pro alıyor sonra 16 çıkınca ona atlıyor konumuza gelir sekte kendimden örnek vereyim sistem imzamda var rx 6700 kart aldım 9k ya mis gibi her oyunu açıyorum keyifli şekilde 80 fps üstü genelde oynuyorum ben şimdi gidip neden 5070ti 5080 alayım hacı ***** mıyım. işte ben olmasam da olanlar var adamda 4070 ti var geçenlerde x forumda konu açmış 5070 ti ye geçilir mi diyor kafayı yersin ** ya bu gibi tipler olduğu sürece bize müstahak hacı şahsen şova gerek yok bende satıcı olsam böyle enayiler varken 55 e giden ürünü niye ederi 45 diye 45e satayım krallar gibi bunları tokatlayarak parama para katar keyfime bakarım kimsede boş yapmasın kim olsa böyle yapar çünkü bunlara bu hak bunu istiyorlar
Hocam Ben zaten bir konumda paylaştım yurt dışında mesela ABD'de Çok uygun fiyatlara Yüzlerce RX 9070XT Satıldı ve Gaming OC serisi direk laneman fiyat8na satıldı
Veya Avrupa'da aynı şekilde ABD kadar çok olmasada malum nüfus farkı, Lansman fiyatlarına +%20KDV eklendikten sonraki fiyatlara RX 9070XT'ler satıldı
Ama malum talep Bekleneni aşınca Firmalarda Zam Yaptı He yine zamlı fiyata alanlar var (yani bizdede 5000 serisindeki faiş zamlara rağmen alanlar var birileri alıyor diye normal olmaz) ayrıca sonuçta iyi fiyatlarda alan yüzlerce insan var
Ama gelin bize bakalım 1 tane bile Olması gerek. Fiyata yani lasman+%20KDv eklendikten sonraki fiyata RX 9070XT satılmadı
Tr'deki En Ucuz RX 9070XT 720$'dan başlaması gerekirken 850$'dan başladı ve şuan Asus'ün içi En boş modeli Olan Asus Prime modeli 1010$ TR'de
(Zaten TR'de RX 9070XT'leri Kullanıcıdan çok Satıcılar aldı ve zamlı fiyatları bekliyorlar bazıları Sahibinden bile koymuş)
Bu olay 2020 den belli var ekran kartındaki fiyat artışı pandemide herkesin evde iken mining yapıyordu çok fazla ekran kartı satışı yapıldı çipler tükendi bunu satıcılar zam yapmakta buldu tqbikide vergi sistemide çok ağır
Hocam Yalnız TR'deki Bilgisayar bileşenlerine uygulanan vergi Yüksek değil Avrupa Ülkeleri ile aynı hatta %1 daha ucuz sadece %20 KDV alınıyor başka hiç bir vergi alınmıyor Ekran kartında mesela yani Telefonlardaki gibi 2 katı veya arabalardaki gibi 3 katı vergi yok
Satıcılar övülmüyor burada ki fiyat arz talep meselesi 100k üstü Apple telefon peynir ekmek gibi satılıyor burada ki satılıyor kısmı satıcıyı ilgilendirir yani stokcu ya da normal kullanıcı satın almış hiç bir önemi yok elin de x malından 100 tane var +100k fahiş fiyattan 100 tane x ürünü satılıyor satıcı x ürünü satıp satmadığına bakar satılıyorsa x ürününü 85bin liraya düşürmesi için hiç bir sebebi yok aynı olay ekran kartı içinde geçerli 5090 Avrupa ve global de 2.5 3bin dolar üstüne peynir ekmek gibi satıldı kara borsaya düştü talep yüksek senin benim alıp almadığına bakmaz satıp satmadığına bakar Türkiye için de geçerli 40bine koysa da alan kişi sayısı oldukça fazla olacak alan varsa adamların fiyat düşürmesi için sebeb yok bu olay tüketicide bitiyor almazsa talep azalır talep azalırsa fiyat düşer ama sıra bize gelene kadar bu işten al sat yapan ticari tüketici tayfa almayı kesmesi gerekiyor oda imkansız bir olay en güzel örnekleri forumda görüyoruz bir ürün indirime girer girmez topluca alıp sarı sitede yüksek fiyattan ilan açıyorlar hiç bir zaman bitmeyecek bu al ver meselesi.
Hocam Haklısınız Zaten o konuya bir şey demiyorum İlgi varsa Zaten satarlar ayrıca ben zaten Şuan ekran kartlarına bakarsak RX 9070XT'nin 30K'yı fiyatı hak ettiginide söylüyorum zaten
Ama 27K'ya Satılması gereken ürün 30K'dan başlıyor ve Forumdaki bazı Şahıslar Çok Çok ucuz fiyatlar Vs. Diye sanki Satıcıymış gibi övüp pazarlıyor ki bazıları muhtmelen Alıp 2.elde satan elemanlar muhtmelen
Yani kısaca tamam kart okey ama Fiyatın faiş olduğunu bile bile Övmememek gerek aksi takdir'de hem Piyasayı bilmeyen kullanıcıların pahalıya almasına ve arzın artmasına hemde Satıcılar Zamlı satmamıza rağmen millet ucuz sanıyor daha'da zamlıyalım demesine sebep oluyorlar
Tamam kartı öveünler ona sesim yok zaten hakkıdır ama Fiyatın fazla olduğunu bile bile Fiyatı ölesiye ve yanlış bilgiler ile savunup milletin aklını bulandırmasınlar
İşte Komik Olan bu fiyatları Satıcı'dan daha çok savunan elamanlar var deliricem
Yani mesela RX 9070XT için
" Kart Güzel 30.000TL'yi hak ediyor ama Yine de bu fiyattan başlamaması gerekirdi 720$'dan falan başlaması gerekirdi Ama ihtiyacınız varsa bu fiyata'da alınır "
Demek o kadar Zor olmamalı ya yok adam çok çok ucuz daha ne istiyorsunuz diyor (Tam kafayı Yemelik)
-Loser veya normal bir oyuncu olup
E-sporcular'ın iş için aldığı yoksa hayatta almayacakları 13-20K fiyata 1080p 24" Monitör alanlar
-Babasına Okul Okumak için diyip Roblox oynamak için araştırmadan sormadan 30-60K'lık bilgisayarlar aldıran Veletler
-Olduğu ortamlarda hava atmak için Samsung/Xiomi F/P vs. Varken çok daha pahalı ve daha düsük donanımlara sahip İphonelar alan İnsanlardan
-iPhone 16 Pro max çıkınca Daha zar zor Taksitle aldığı iPhone 15'in taksidi bitmeden kendini zengin göstermek için iPhone 16'yı taksitle alanlar
(özellikle kızlar)
-Max 1 yıl sonra Eskidiği/Yıprandığı için çöpe atacağı ayakkabıya/Kıyafete
Markalı olsun diye (Nike vs.) tek bir parça'ya en az 2K verenler
-60Fps'in çok rahat yettiği 120Fps'in Üstünün fark bile edilmeyecegi Hikayeli oyunlarda 200-300Fps almak için mis gibi RTX 3060Tİ/RX 6070XT gibi F/P kartlar yerine (hele de temiz 2.elde tam f/p) RTX 5070Tİ alanlar
-2-3 Kat vergi alındığı için uçuk Rakamlarda satılan Telefon/araba vs. Gibi Şeylerin en pahalılarını Peynir ekmek gibi alanlar
Vs. Vs. olduğu Sürece dediğin gibi Hak ediyor Bu millet bunları
(Babalarımız vs. 5-10 sene bir makinayı aleti kullanırken Cidden bizlerin 6-12 ayda her şeyin yenisini aldığımız bu durum/Nokta çok Acınası)
Hocam Haklısınız Zaten o konuya bir şey demiyorum İlgi varsa Zaten satarlar ayrıca ben zaten Şuan ekran kartlarına bakarsak RX 9070XT'nin 30K'yı fiyatı hak ettiginide söylüyorum zaten
Ama 27K'ya Satılması gereken ürün 30K'dan başlıyor ve Forumdaki bazı Şahıslar Çok Çok ucuz fiyatlar Vs. Diye sanki Satıcıymış gibi övüp pazarlıyor ki bazıları muhtmelen Alıp 2.elde satan elemanlar muhtmelen
Yani kısaca tamam kart okey ama Fiyatın faiş olduğunu bile bile Övmememek gerek aksi takdir'de hem Piyasayı bilmeyen kullanıcıların pahalıya almasına ve arzın artmasına hemde Satıcılar Zamlı satmamıza rağmen millet ucuz sanıyor daha'da zamlıyalım demesine sebep oluyorlar
Tamam kartı öveünler ona sesim yok zaten hakkıdır ama Fiyatın fazla olduğunu bile bile Fiyatı ölesiye ve yanlış bilgiler ile savunup milletin aklını bulandırmasınlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İşte Komik Olan bu fiyatları Satıcı'dan daha çok savunan elamanlar var deliricem
Yani mesela RX 9070XT için
" Kart Güzel 30.000TL'yi hak ediyor ama Yine de bu fiyattan başlamaması gerekirdi 720$'dan falan başlaması gerekirdi Ama ihtiyacınız varsa bu fiyata'da alınır "
Demek o kadar Zor olmamalı ya yok adam çok çok ucuz daha ne istiyorsunuz diyor (Tam kafayı Yemelik)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Dediğin gibi
-Loser veya normal bir oyuncu olup
E-sporcular'ın iş için aldığı yoksa hayatta almayacakları 13-20K fiyata 1080p 24" Monitör alanlar
-Babasına Okul Okumak için diyip Roblox oynamak için araştırmadan sormadan 30-60K'lık bilgisayarlar aldıran Veletler
-Olduğu ortamlarda hava atmak için Samsung/Xiomi F/P vs. Varken çok daha pahalı ve daha düsük donanımlara sahip İphonelar alan İnsanlardan
-iPhone 16 Pro max çıkınca Daha zar zor Taksitle aldığı iPhone 15'in taksidi bitmeden kendini zengin göstermek için iPhone 16'yı taksitle alanlar
(özellikle kızlar)
-Max 1 yıl sonra Eskidiği/Yıprandığı için çöpe atacağı ayakkabıya/Kıyafete
Markalı olsun diye (Nike vs.) tek bir parça'ya en az 2K verenler
-60Fps'in çok rahat yettiği 120Fps'in Üstünün fark bile edilmeyecegi Hikayeli oyunlarda 200-300Fps almak için mis gibi RTX 3060Tİ/RX 6070XT gibi F/P kartlar yerine (hele de temiz 2.elde tam f/p) RTX 5070Tİ alanlar
-2-3 Kat vergi alındığı için uçuk Rakamlarda satılan Telefon/araba vs. Gibi Şeylerin en pahalılarını Peynir ekmek gibi alanlar
Vs. Vs. olduğu Sürece dediğin gibi Hak ediyor Bu millet bunları
(Babalarımız vs. 5-10 sene bir makinayı aleti kullanırken Cidden bizlerin 6-12 ayda her şeyin yenisini aldığımız bu durum/Nokta çok Acınası)
Sonuna kadar haklısın Avrupa da tek bir maaşa iPhone alabilecek insanlar Samsung ya da daha orta seviye bir telefon tercih ediyor aynı şekilde bir yıllık maaşıyla 2024 model BMW Mercedes alabilecek parası varken orta seviye arabalara biniyorlar ama bizim Türkler bunları sonradan gördüğü için o teknolojilere hücum ediyorlar arz talebi kendileri yaratıyor daha sonra vergiden lüks arabalara binemiyoruz diyip altlarına en pahalı arabaları çekiyorlar geçen seneden beni bilen bilir Nvidia hisseleri alıyorum buna rağmen akbil ile spora gidiyorum elimde de eski bir telefon var aynı otobüse bindigim kişilere bakıyorum ellerinde iPhone 15 pro Max pahali çantalar ya da ayakkabılar ama sorsan para yok yetmiyor diyorlar sorunca da almayalım mi diyorlar bu zihniyet bu hayat pahalını hakediyor sonuna kadar
Sonuna kadar haklısın Avrupa da tek bir maaşa iPhone alabilecek insanlar Samsung ya da daha orta seviye bir telefon tercih ediyor aynı şekilde bir yıllık maaşıyla 2024 model BMW Mercedes alabilecek parası varken orta seviye arabalara biniyorlar ama bizim Türkler bunları sonradan gördüğü için o teknolojilere hücum ediyorlar arz talebi kendileri yaratıyor daha sonra vergiden lüks arabalara binemiyoruz diyip altlarına en pahalı arabaları çekiyorlar geçen seneden beni bilen bilir Nvidia hisseleri alıyorum buna rağmen akbil ile spora gidiyorum elimde de eski bir telefon var aynı otobüse bindigim kişilere bakıyorum ellerinde iPhone 15 pro Max pahali çantalar ya da ayakkabılar ama sorsan para yok yetmiyor diyorlar sorunca da almayalım mi diyorlar bu zihniyet bu hayat pahalını hakediyor sonuna kadar
İnsanlar RT'yi suçluyor hep hiç Kendilerine bakmıyor İnsanlar suçlu olduğunu hiç kabullenmiyor
Tamam RT ülkeyi yönetiyor daha iyi yönetebilirdi Ama onunda bir sınırı var yanlış anlamayın Hiç bir parti tutmuyorum tarafsızım
Ama Adam Hayvan gibi her şeye vergi getirmesine rağmen Hâla insanlar bu kadar çok alıyorsa Vergiler gelmeseydi halimizi düşünemiyorum cidden Muhtmelen vergi Olmasa İthalat'dan edilen zarar yani Cari açık En az X20 Olurdu
Millet her şey pahalı alamıyoruz diyor Ama
-İstanbul Trafiği Tıklım tıklım maşallah hele 2 yaka arası üfff
-Trafikte etrafınızdaki arabalara baktıysanız %80'i 2022 model ve üstü Orta bütçeli veya lüks (yeni model BMW/Audi vs.) sayabileceğimiz araçlar
-Starbucks'lar tıklım tıklım kimse yer bulamıyor bir kahveye 100-200TL veriyorlar (boş kutuyu içiyorlar bazen)
-Avm'ler zaten izdiham içinde top atsan atsan bulamazsın
-kime kombinin kaç para desen
1 T-shirt/1 Pantolan/1 Ayakkabı En az 3000TL diyorlar
-Bilgisayarda yaptığı tek İş Excel Dosyasında hesap tutma vs. Gibi kolay şeyler olan insanlar Gidip 100K'lık MacBook Pro M4 Alıyorlar
-2 kişi yaşanılan evde En son model çamaşır/bulaşık/Buzdolabı/Dyson Süpürge makinası vs. Alıyorlar
- 2-3 Aylık kıyafetinde iğne ucu kadar delik var diye veya ufacık bir leke var diye veya makinada azıcık çekmiş/daralmış diye idare etmek yerine yenisini alıyorlar
Ciddiyim her ne kadar vergiyi sevmesem'de Muhtemelen vergi olmasa çoktan ülke batmıştı Dolar 100-200TL olmuş olurdu "Abartısız" ve insanlar yine kendinde suçu aramak yerine Ülkeyi yöneteni suçlayacaktı
Hayır İhracat'da yok Anca yiyiyor herkes kimse bir şey geliştirmiyor satmıyor yurt dışına falan herkes başkası yapsın diye bekliyor
Bakın Bu Almayak mı diyen elamanlar Amerika'ya vs. Gidip sadece 1-2 ay yaşasın Orada her şey tr'ye kıyasla su gibi ucuz olmasına rağmen Orta gelirli Halk Sizin kadar harcama yapmıyor