B650 VS B850 Chipset

elijaho

80+
Reaksiyon skoru
28
Selamlar

B650 VS B850 chipset anakartlarda ne gibi farklılıklar var

Daha çok hangi anakart modelinden bahsettiğinize bağlı.Hangi işlemci için alınıyor ve bütçe ne için

Usb portlari daha guncel ve hizli bazilarinda 5-10G ethernet girisi var genelde Gen5 Ssd ve Gen5 Pcie Slotu var bol bol Argb Header, usb header audio header Fan girişleri var ayrica daha kalin ve fazla VRM sogutmasina sahip oluyorlar

usb portları , ssd gen 5 ,ethernet kablosu desteği 5G-10G , gen 5 pcie slotu bol bol fark var aslında modelden modele değişir tabi bazı b650 ler b850 leri geçtiği oluyor tamamen fiyat ve modele bağlı.

Selamlar

B650 VS B850 chipset anakartlarda ne gibi farklılıklar var

b650 ile b850 arasıdna en büyük fark birisi ekran kartında pci gen 4.0 iken digeri 5.0 destegi olması üstüne birisi bios detegi ve yazılım destegi daha erken kesilicek iken digeri daha fazla destek alıcak çıkış tarıhi ve güncel ürün olmasından

Daha çok hangi anakart modelinden bahsettiğinize bağlı.Hangi işlemci için alınıyor ve bütçe ne için
Hocam bende
bu var beyaz bir sistem topluyorum bu anakart biraz sırıtıyor gibi geldi soğutcular beyaz
bu anakart dikkatimi çekti hem ful beyaz olması hem 850 chipset olması
işlemcim ryzen 5 7500f bunu da ryzen 7 9700x ile değiştirebilirim belki

Hocam bende
bu var beyaz bir sistem topluyorum bu anakart biraz sırıtıyor gibi geldi soğutcular beyaz
bu anakart dikkatimi çekti hem ful beyaz olması hem 850 chipset olması
işlemcim ryzen 5 7500f bunu da ryzen 7 9700x ile değiştirebilirim belki
Çok gereksiz bir harcama gibi geldi.9700x için yeterli bi anakart.Eğer ille de beyaz anakart diyorsanız

Bunun attığım auros dan ne gibi artısı var öyle aşırı oc yapmayı düşünmüyorum. Sistemi komple beyaz dizdik buda sırıtmasın ye beyaz almak istiyorum. Birde asrocklara ısınıyor vs diyorlardı

Reis senin bilmediğin ne var. 😂😂😂 Her sorunun cevabını senden alıyorum adamsın
:D teşekkürler bilmediğim şeyler var onlarıda burdan öğreniyorum :D
mesela monitör , klavye ve mouse hakkında pek bilgim yok yine de teşekkürler :shy:

Peki x670 E mi B850 chipset mi
X670E chipset>X870
B650E=X870
E serisi soketler biraz daha iyi hocam üstteki gibi kaba bi tabirle sınıflandırılabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart modelinden modeline değişmekle beraber B650E,B850’den iyidir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart konusunda gerçekten markalar ve modelleri çok farkettirir hocam o sebeple bu dediklerim net bilgi değil ,genel bir bilgidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,496
Üyeler
183,846
Son üye
Sercio
Geri