Mervan1703
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Biostar alınabilirAlıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Biostar B650MT ve Gigabyte B650M S2H aralarında 500 tl fark var biri n11 biri amazon aradaki fiyat farkında değer mi acaba?
Ben aşırı anlamıyorum ama benim attığım modelde iki ram slotu var bütçem aşırı fazla değil ama 500 tl farkı değecekse verebilirim . İşlemci olarak ryzen 5 8400f almayı düşünüyorumBen olsam Gigabyte B650M S2H alırdım çünkü:
Daha iyi VRM ile güçlü işlemcilerde daha stabil çalışır.
4 RAM slotu olduğu için ileride yükseltme yapmak daha kolay olur.
2 M.2 yuvası ile ekstra SSD takma imkanı var.
Eğer kesinlikle 500 TL tasarruf etmek istiyorsan ve çok güçlü bir işlemci (Ryzen 7 7800X3D veya Ryzen 9 7900X gibi) kullanmayacaksan, Biostar B650MT de iş görür. Ama uzun vadeli kullanım ve yükseltme düşünüyorsan Gigabyte B650M S2H daha mantıklı olur.
Ben aşırı anlamıyorum ama benim attığım modelde iki ram slotu var bütçem aşırı fazla değil ama 500 tl farkı değecekse verebilirim . İşlemci olarak ryzen 5 8400f almayı düşünüyorum
Biostar alınabili
Hocam benim çok bios ayarıyla falan işim olacağını sanmıyorum ilk defa bilgisayar toplayacağım bütçem 25k ekran kartı olarak b580 aldım . Almışken güncel olsun diye am5 olan bir sistem kurmak istedim . Biostar üzmez arada fark yok diyorsanız onu almaya daha yakınım işlemci olarak ryzen5 8400f düşündümhocam aradığınız bios ayarını vs ya da herhangi bir bios güncellemesini gigabyt tarafında daha hızlı ve sorunsuz bir süreç yaşarsınız ama anakart doluluğu olarak biostar daha iyi seçim size kalıyor
anladım hocam ben gigabyt tercih ederdim biostar çok güven vermiyor açıkçasıHocam benim çok bios ayarıyla falan işim olacağını sanmıyorum ilk defa bilgisayar toplayacağım bütçem 25k ekran kartı olarak b580 aldım . Almışken güncel olsun diye am5 olan bir sistem kurmak istedim . Biostar üzmez arada fark yok diyorsanız onu almaya daha yakınım işlemci olarak ryzen5 8400f düşündüm
Aralarında gigabyte tercih ederim ama gigabyte alt seviye modellerinde pekte iyi bir yazılıma sahip değil üst segment model olmadıkça gigabyte bakmanı pek tavsiye etmem Eğer bütçe çıkarsa MSI B650M-B veya ASUS Prime B650M-R tavsiye ederim normalde benzer bütçede colorful var baya dolu bir model ama bir arkadaşa 1.5 aydır sistemi açamadık tüm parçaları test ettik en sonunda anakart garantiye gidip geldi hala çalışmıyor artık iade edecez.Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Biostar B650MT ve Gigabyte B650M S2H aralarında 500 tl fark var biri n11 biri amazon aradaki fiyat farkında değer mi acaba?
Hocam dedikleriniz hiç biri o anakartta yok ya birtek faz sayısı fazla görünüyor biostara kıyasla ama biostarda da mosfet soğutucusu varBen olsam Gigabyte B650M S2H alırdım çünkü:
Daha iyi VRM ile güçlü işlemcilerde daha stabil çalışır.
4 RAM slotu olduğu için ileride yükseltme yapmak daha kolay olur.
2 M.2 yuvası ile ekstra SSD takma imkanı var.
Eğer kesinlikle 500 TL tasarruf etmek istiyorsan ve çok güçlü bir işlemci (Ryzen 7 7800X3D veya Ryzen 9 7900X gibi) kullanmayacaksan, Biostar B650MT de iş görür. Ama uzun vadeli kullanım ve yükseltme düşünüyorsan Gigabyte B650M S2H daha mantıklı olur.
2 anakart arasında kalmış bende ona göre yorumladımHocam dedikleriniz hiç biri o anakartta yok ya birtek faz sayısı fazla görünüyor biostara kıyasla ama biostarda da mosfet soğutucusu var