Ekran kartını işlemcini psu'nu yazarsan arkadaşlar yardımcı olurlarArkadaşlar bilgisayara 3 hafta önce format attım, driverları ıvırı zıvırı yükledim ama 2 kez mavi ekran verdi 1 hafta arayla bugün de dahil. Neden olur yardım eder misiniz lütfen
Hocam formattan önce olmadıysa formattan sonrada fiziksel hasara neden olabilecek bir sebep yoksa yazılımsal dır fotoğrafa bakınca hata kodu kısmında driver power yazısı okunabiliyor sorun driverda muhtemelen yanlış kurdunuz görüntü de kaymış ekran kartı driverlarından kaynaklı bir sorun çözümü driverlari kaldırıp tekrar yüklemek olur eğer sorun düzelmesse tekrar formatlayip driverları doğru şekilde kurun sorun düzelecektir fakat yine olmassa donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksek olabilir zamanında bende laptopta 12 kere mavi ekran hatası aldım VRAM yüzündenArkadaşlar bilgisayara 3 hafta önce format attım, driverları ıvırı zıvırı yükledim ama 2 kez mavi ekran verdi 1 hafta arayla bugün de dahil. Neden olur yardım eder misiniz lütfen
Driverları resmi siteden mi indirdinHocam formattan önce olmadıysa formattan sonrada fiziksel hasara neden olabilecek bir sebep yoksa yazılımsal dır fotoğrafa bakınca hata kodu kısmında driver power yazısı okunabiliyor sorun driverda muhtemelen yanlış kurdunuz görüntü de kaymış ekran kartı driverlarından kaynaklı bir sorun çözümü driverlari kaldırıp tekrar yüklemek olur eğer sorun düzelmesse tekrar formatlayip driverları doğru şekilde kurun sorun düzelecektir fakat yine olmassa donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksek olabilir zamanında bende laptopta 12 kere mavi ekran hatası aldım VRAM yüzünden
Minidump paylaşır mısın? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/Arkadaşlar bilgisayara 3 hafta önce format attım, driverları ıvırı zıvırı yükledim ama 2 kez mavi ekran verdi 1 hafta arayla bugün de dahil. Neden olur yardım eder misiniz lütfen
Resmi sitesinden indirdim 4070 ti super kullaniyorum ve şimdi tekrar indiriyorum en son cikan gamr ready driverı deneyelim bakalim. Bu arada surekli yapmiyor oyunlarda da sikintim yok ama 2 kez yapti alabilecegimiz onlemi alalimHocam formattan önce olmadıysa formattan sonrada fiziksel hasara neden olabilecek bir sebep yoksa yazılımsal dır fotoğrafa bakınca hata kodu kısmında driver power yazısı okunabiliyor sorun driverda muhtemelen yanlış kurdunuz görüntü de kaymış ekran kartı driverlarından kaynaklı bir sorun çözümü driverlari kaldırıp tekrar yüklemek olur eğer sorun düzelmesse tekrar formatlayip driverları doğru şekilde kurun sorun düzelecektir fakat yine olmassa donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksek olabilir zamanında bende laptopta 12 kere mavi ekran hatası aldım VRAM yüzünden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Driverları resmi siteden mi indirdin
Buyur kankiMinidump paylaşır mısın? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/
Süreklilik değilde yaptığı zaman nasıl yaptığı önemli normal bir mavi ekran değil gördüğünüz üzere baya bozuk bir görüntü bende de oyunlarda hiç sıkıntı yoktu ama en rastgele anda tak mavi ekran geldi ama benim donanımsal sorundan kaynaklıydı driver yeni iken eski driver a mı geçtiniz acabaResmi sitesinden indirdim 4070 ti super kullaniyorum ve şimdi tekrar indiriyorum en son cikan gamr ready driverı deneyelim bakalim. Bu arada surekli yapmiyor oyunlarda da sikintim yok ama 2 kez yapti alabilecegimiz onlemi alalim
Buyur kanki
![]()
Yok kanki indirdigimde de en guncel driveri kurmuştum şimdi tekrar kurdum kapattim bilgisayariSüreklilik değilde yaptığı zaman nasıl yaptığı önemli normal bir mavi ekran değil gördüğünüz üzere baya bozuk bir görüntü bende de oyunlarda hiç sıkıntı yoktu ama en rastgele anda tak mavi ekran geldi ama benim donanımsal sorundan kaynaklıydı driver yeni iken eski driver a mı geçtiniz acaba
Kanki sen bi kontrol et test et yarın olmazsa ver garantiye halletsinlerYok kanki indirdigimde de en guncel driveri kurmuştum şimdi tekrar kurdum kapattim bilgisayari
- Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özelliklerden MSI Center'ı kaldır.Resmi sitesinden indirdim 4070 ti super kullaniyorum ve şimdi tekrar indiriyorum en son cikan gamr ready driverı deneyelim bakalim. Bu arada surekli yapmiyor oyunlarda da sikintim yok ama 2 kez yapti alabilecegimiz onlemi alalim
Buyur kanki
![]()
Dediklerinizi harfiyen yaptım, ekstra yaptigim tek sey expoyu acmisken ram frekansini 4800den 6000e cikardim. Guncellestirme yoktu ama istege bagli guncellestirmeleri de yaptim. Uzun uzun buraya tüm adımları yazmıştım ama yanlislikla sildim- Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özelliklerden MSI Center'ı kaldır.
- BIOS'u son sürüme güncelle:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-PLUS-WIFI/support buradan 7E24v19 BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7E24AMS.190 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açacak, açtıktan sonra E7E24AMS.190 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
- BIOS'u güncelledikten sonra EXPO'yu aç gene.
- BIOS'u güncelledikten sonra buradan https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am5/b650.html AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur.
- Bunların hepsini yaptıktan sonra Windows Update girip Güncelleştirmeleri Denetle. Gelişmiş Seçenekler kısmına girip oradan İsteğe Bağlı Güncelleştirmeler de varsa onları da yap bakalım.
1 hafta falan bak bakalım mavi ekran verecek mi sistem? Eğer verirse Minidump'u gönder kontrol edeyim.
Önemli değil. EXPO'yu açtıktan sonra frekansa dokunmadın di mi? Otomatik 6000 yapıyor o çünkü.Dediklerinizi harfiyen yaptım, ekstra yaptigim tek sey expoyu acmisken ram frekansini 4800den 6000e cikardim. Guncellestirme yoktu ama istege bagli guncellestirmeleri de yaptim. Uzun uzun buraya tüm adımları yazmıştım ama yanlislikla sildimşimdiden ilgi alakanız için çok teşekkür ederim. Mavi ekran hatası alacak olursam tekrardan bu konu üzerinden sizleri bilgilendireceğim. Tekrardan ilgi alaka gösteren herkese teşekkür ederim
![]()