Neler Yeni

🛑Yurt Dışı Alışveriş Devri Kapandı❌

MustafaaY

80+ Bronze
Lan eomakerdan ürün almıştım nolcak şimdi kargoya geçen gün verilmişti

Vaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Vaga

aLoNeDarK33

80+ Bronze
eeee gençler ne zaman bavulları alıp avrupaya kayıyoruz
Hocam senin bizi götürme şansın varsa bir söylemine bakar, benim valiz çoktan hazır. Tr genci olmak bile çok zor, kıytırık bir çip ve lehim makinesi bile alamıyoruz o seviye'ye düştük maalesef ki. 🥲

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar,
Maalesef, son günlerde yazılı ve görsel basında yurtdışı alışveriş sitelerinden alışverişlerin artık mümkün olmadığı veya olmayacağı yönünde yanlış bir algı yönetimi uygulanıyor.
İşin aslı ve uygulanış süreci hakkında kısa bilgilendirme yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Öncelikle şunu belirtmeliyim, Temu da dahil, yurt dışından Türkiye ye ithalat yoluyla bireysel yönden yaptığınız veya yapacağınız alışverişlerinizde sorun yaşamayacaksınız.
Zira bu yasanın uygulanması süreci bile bir geçiş dönemini kapsar ve yurt dışı e-ticaret platformlarına Türkiye deki altyapılarını kurgulamaları için belli bir geçiş süresi tanınır.
Haber kaynaklarında sanki yarından itibaren yasakmış ve artık ürün alınamayacakmış gibi saçma sapan bir habercilik mantığı var ki bu en hafif haliyle 3.sayfa haberciliği dediğimiz bir yöntemdir.
İşin aslı şudur: Yurtdışı e-ticaret siteleri Türkiye de yasal temsilcilik açarak faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Bu yönde talebi olmayan veya olmayacak olan firmaların Türkiye ye satış süreçleri dondurulacaktır. Yakın zamandan da hatırlayacağınız üzere dijital yayıncılık faaliyetlerine de bu yönde bir zorunluluk getirilmişti ve neredeyse tüm hizmet sağlayıcı firmalar bu prosedürü yerine getirmişti. Bu süreçle de ilgili ilgili firmalara geçiş süresi tanınmıştı ve bu sürenin sonunda talebi uygulamayan firmalara süresiz yayın engelleme de dahil bir çok yaptırım uygulanacağı basın ve medya kanalıyla belirtilmişti.
Dolayısıyla başta Temu, Ali Express ve Amazon olmak üzere bu tanıma uyan tüm firmalar Türkiye de yasal temsilcilik bulunduracaklarını doğrudan ve dolaylı kanallarla ilgili bakanlıklarımıza, habere söz konusu olan tarihten çok önce bildirdikleri için bir sorun teşkil etmiyor. Çünkü firmalar kendilerine sunulan geçiş sürecini zaten hali hazırda işletiyorlar ve temsilcilik sürecini tamamlamak üzereler...
Kısacası olay aslında ilgili bakanlıkların köprüden önce son çıkış hesabı bu tanıma uyan firmaları (...bak zaman doluyor ona göre tarzında...) basın açıklaması yoluyla son kez ikaz edişleri ve şişirilmiş saçma medyamızın da konuyu sırf ilgi ve okunma arttırma amaçlı özünden saptırarak bir nev'i yalan haber yapmalarından ibarettir.
Hepimizin bilgisine sunar, iyi bayramlar dilerim...
Şimdi benjm 1 hafta önce sipariş verdiğim ama daha yeni yola çikacak olan yurtdışı ürünüm ne olacak (Amazon, Temu, Aliexpress değil. Temsilcilik falan bilmiyorlar.)? Gümrükten geçecek mi?

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,228
İsim
Mehmetcan
Ula geçen bi video gördüm dünyanın en düşük iq ortalaması hangi ülkededir diyordu millet aşağılayarak hindistan diyordu.Hindistan dan beteriz haberimiz yok.
Hocam Bizim Ülkenin IQ ortalaması düşük değil Yani Sandığınızın aksine Bilerek böyle yapıyorlarki Almasın kimse diye Direk kapatsalar Halk ve firmalar laf eder diye vs. bu şekil yaptılar

Kısaca Halk Saf değil Sadece Korkak bu yüzden herkes sessiz Kalıyor

Eğer bu 1 haftadır yapılan protesto Bu tarz Konular için yapılsaydı Çoktan hallolmuş olurdu

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,777
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Yurtdışına giden tanıdıklarımdan ürün getirmelerini isteyeceğim artık (Tabi onlarda getirebilirse)
FC Moto dan Yazlık motor montu sipariş edicektim Alpinestars mont orda 6000 tl (T-Sps Air V2 modeli) Türkiyede 12000 tl arada iki katı fiyat var yazık günah

Elimizden bütün imkanları almaya çalışıyorlar.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
PichHasso
Hocam senin bizi götürme şansın varsa bir söylemine bakar, benim valiz çoktan hazır. Tr genci olmak bile çok zor, kıytırık bir çip ve lehim makinesi bile alamıyoruz o seviye'ye düştük maalesef ki. 🥲
ne zaman cesaretli biri bulsam arkadaş olucak bana o zaman bende gidicem :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,477
Üyeler
171,585
Son üye
GvadPsito
Top Bottom